Ray Tracinggel és 8 magos ZEN 2 CPU-val érkezik a PlayStation 5

Ray Tracinggel és 8 magos ZEN 2 CPU-val érkezik a PlayStation 5

Végre hivatalosan is leleplezték a Sony PlayStation 5 konzol tulajdonságait!

A Sony hivatalosan is bejelentette a következő konzolgenerációt. Egyelőre még nincs neve az új PlayStationnek, de ha folytatódik a számozás, akkor az 5-ös jelzőt kaphatja majd a hardver. Mark Cerny, a Sony vezető tervezője rengeteg részletet árult el a PS 5-ről, nézzük is őket sorban! 

A processzor biztosan egy 8 magos Zen 2-es Ryzen lesz, ezzel nagyot szakíthat az AMD, mivel a mostani generációban is a Sony konzolja volt a népszerűbb, ha az összesített eladásokat nézzük. A videokártya fronton is az AMD szakíthat nagyobbat, mivel a még meg sem jelent Navi sorozat látja majd el a Sony új PS-eit grafikus kártyákkal. Papíron a Ray Tracinget is támogatni fogja az eszköz, bár egyelőre ez a technológia még eléggé népszerűtlen és kiforratlan. Kéne egy nagyobb áttörés a piacon, hogy a fejlesztők is rápörögjenek és a fogyasztók is szükségesnek érezzék a PC-jükben, vagy konzoljukban ezt a plusz szolgáltatást. Egyelőre az Nvidia büszkén emeli ki minden eseményen, hogy ők voltak az elsők a világon, akik kifejlesztették ezt a technológiát, de úgy tűnik, hogy az AMD sincs sokkal lemaradva.

A CPU és GPU után még két érdekességet kell kiemelni a PS 5-tel kapcsolatban. Az első, hogy a háttértárat lecserélték és kizárólag SSD pörög majd a konzolban. Cerny elmondta, hogy a 3D audió is végre dedikált hardverként bekerül az eszközbe, ez még jobb hangminőséget jelent. Elméletben támogatni fogja a PlayStation 5 a 8K-s felbontást, de nem a játékok esetében. Valószínű képes lesz arra az eszköz, hogy videókat tudjon 8K-ban lejátszani, ami így is hatalmas lépés a konzolpiacon. Utolsóként még meg kell említeni a visszafelé kompatibilitást, ami már lassan alapszolgáltatás s lesz minden játékkonzolnál.

Ti várjátok már a PlayStation 5-öt?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!