Hirdetés

46 millió dollárt szedett össze a Gen.G Will Smith-től és más befektetőktől

Nem csak a híres színész/zenész, hanem például az LA Clippers kosárlabdacsapatának egyik tulajdonosa is beszállt a Gen.G-be.

Hirdetés

A Gen.G néven ismert koreai e-sport szervezet összesen 46 millió dollárt, átszámítva közel 13 milliárd forintot szerzett Amerikában, ahol rengeteg szilikon-völgyi befektetőt, az LA Clippers egyik társtulajdonosát Dennis Wongot és Will Smith-t is sikerült meggyőzniük. Mellettük azért még pár ismertebb név felkerült a listára, mint például a híres japán focista Keisuke Honda, az Alibaba amerikai részlegének egyik ex-főnöke Michael Zeisser és a MasterClass társtulajdonosa David Rogier.

Persze nem csak 1-1 személy hanem jó pár cég is beszállt, így jöhetett létre ez a gigantikus összeg, ami a csapat további fejlődését segíti majd. A szerződések részletei természetesen még nem publikusan. A Gen.G egyébként azt is elmondta, hogy a közeljövőben terveznek egy IFI akadémiát, egy más csapatok által is használható központot Los Angeles-ben és a világ más tájaira is szeretnék eljuttatni a brandet. A Gen.G-nek jelenleg LoL, OW és PUBG csapata is van, emellett folyamatosan mérlegelik a további lehetőségeiket. A legnagyobb sikert természetesen LoL-ban érték el, amikor 2017-ben megnyerték a koreai ligát.

Will Smith és Honda innentől segíti a szervezetet ahol tudja és leginkább olyan munkákba szálnak majd be, mint amit egy korábbi NBA játékos befeketető, Chris Bosh csinált. Ez pedig nem más, mint a brand kreatív és reklámozási teendői.

A tökéletes pénzügyi táptalaj tehát adott, innentől pedig csak Peanut-ékon múlik, hogy hogyan sikerül élni vele.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
4 db hozzászólás
 • JamesBond 1 éve
  ez nem semmi sztárok és még más befektetők valamit tudnak ezek a fiuk hogyan kell támogatókat begyűjteni.
  0 0 Válasz
 • Balloonfire 1 éve
  Kéne mostmár Peanut köré egy jó csapat...
  0 0 Válasz
 • Tito9411 1 éve
  Gen.G még SOHA nem nyert koreai ligát.... Ugye a Samsung gárdáját és LCK-s helyét vásárolták fel a 2017-es vb győzelmük után (Samsung-nak volt még sikere a testvér csapatok időszakából, 2014-es tavaszi splitet a SSB csapata húzta be, azon évi vébét meg a SSW). Mióta Gen.G lett (ugye még volt egy fél év 2018 tavaszán, míg KSV volt a választott név), azóta lejtmenet a csapat... vb-n ugyan kint voltak, de mint jó páran emlékszünk talán minden idők leggyengébb koreai teljesítményét nyújtották nemzetközi eseményen.
  0 0 Válasz
 • IeSportGoI 1 éve
  nem
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?