46 millió dollárt szedett össze a Gen.G Will Smith-től és más befektetőktől

46 millió dollárt szedett össze a Gen.G Will Smith-től és más befektetőktől

Nem csak a híres színész/zenész, hanem például az LA Clippers kosárlabdacsapatának egyik tulajdonosa is beszállt a Gen.G-be.

A Gen.G néven ismert koreai e-sport szervezet összesen 46 millió dollárt, átszámítva közel 13 milliárd forintot szerzett Amerikában, ahol rengeteg szilikon-völgyi befektetőt, az LA Clippers egyik társtulajdonosát Dennis Wongot és Will Smith-t is sikerült meggyőzniük. Mellettük azért még pár ismertebb név felkerült a listára, mint például a híres japán focista Keisuke Honda, az Alibaba amerikai részlegének egyik ex-főnöke Michael Zeisser és a MasterClass társtulajdonosa David Rogier.

Persze nem csak 1-1 személy hanem jó pár cég is beszállt, így jöhetett létre ez a gigantikus összeg, ami a csapat további fejlődését segíti majd. A szerződések részletei természetesen még nem publikusan. A Gen.G egyébként azt is elmondta, hogy a közeljövőben terveznek egy IFI akadémiát, egy más csapatok által is használható központot Los Angeles-ben és a világ más tájaira is szeretnék eljuttatni a brandet. A Gen.G-nek jelenleg LoL, OW és PUBG csapata is van, emellett folyamatosan mérlegelik a további lehetőségeiket. A legnagyobb sikert természetesen LoL-ban érték el, amikor 2017-ben megnyerték a koreai ligát.

Will Smith és Honda innentől segíti a szervezetet ahol tudja és leginkább olyan munkákba szálnak majd be, mint amit egy korábbi NBA játékos befeketető, Chris Bosh csinált. Ez pedig nem más, mint a brand kreatív és reklámozási teendői.

A tökéletes pénzügyi táptalaj tehát adott, innentől pedig csak Peanut-ékon múlik, hogy hogyan sikerül élni vele.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.