Vége a találgatásoknak: itt van minden részlet az új NVIDIA Geforce GTX 1650 videokártyáról!

Vége a találgatásoknak: itt van minden részlet az új NVIDIA Geforce GTX 1650 videokártyáról!

Hamarosan érkezik a boltokba a Geforce GTX 1650, a legolcsóbb Turing alapú videokártya!

Hivatalosan is lerántották a leplet az NVIDIA Geforce GTX sorozatának legújabb darabjáról. A GTX 1650 a legolcsóbb Turing alapú videokártya lesz, amit piacra dob a világ legnagyobb GPU gyártója. Hogy pontosan mikor és mennyiért lehet majd kapni? Erre is választ kaptunk!

A pletykákban keringő értékeket is túlszárnyalja a valós teljesítménye a grafikus kártyának, ugyanis nem 786 CUDA maggal érkezik, hanem 896-tal, amihez 4GB GDDR5-ös memóriát társítottak. A GPU pontos processzorszáma azonban további találgatásokra ad okot. Mivel a TU117-300-as verzió fut a GTX 1650-ben elképzelhető, hogy a GTX 1650 Ti megkaphatja a TU117-400-as procit, ezzel követné a már megszokott trendeket az NVIDIA. Egyelőre erről semmilyen információt nem osztottak még meg az internet népével, de benne van a pakliban, hogy nem ez az utolsó videokártya, amit piacra dob idén az kaliforniai cég.

Térjünk vissza a GTX 1650-hez. Ahogy a kisebb teljesítményű videokártyáknál már megszokhattuk, ezúttal sem kell az alapváltozathoz plusz tápkábel. Az overlocked változatokhoz azonban szükséges egy 6-pines kábel. Hivatalosan a fogyasztása az alapváltozatnak 75 TDP lesz.

A kártya megjelenésére sem kell sokat várni, mivel már április 23-án megindul a nemzetközi forgalmazás. A legolcsóbb változatok 150 dollártól indulnak, a komolyabb tuninggal rendelkezők elérhetik a 200 dollárt is, amihez ha hozzádobjuk, hogy Magyarországon a legmagasabb az áfakulcs, nagyjából 65-70 ezer forintos összeget kapunk végösszegként. Az első tesztek alapján mindenki döntse majd el maga, hogy ez lesz-e a kártya, ami köré felépíti a következő PC-jét.

Ti milyen videokártyát terveztek vásárolni a közeljövőben?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!