Még mindig borzalmas állapotban van a kliens

Még mindig borzalmas állapotban van a kliens

League of Legends - Újabbnál újabb problémák látnak napvilágot a kliens működésével kapcsolatban.

Picivel több, mint két éve már annak, hogy a játék kliense teljes körű ráncfelvarrást kapott a fejlesztőktől. Szebb, letisztultabb dizájnnal, új grafikákkal és funkciókkal bővült a program, amit mára már megszokottnak veszünk. A megújult külső mögött azonban nem épp a legstabilabb rendszer található.
Az ominózus frissítést követően számos igen kellemetlen probléma ütötte fel a fejét, ami a szemfüles játékosközösség figyelmét sem kerülte el. A legégetőbb problémák természetesen a játékmenetet érintő hibák, de ezek gyakran a kliens hibás működéséből is adódhatnak.

Megdöbbentően sok meccs ment már el azon, hogy a játékosok képtelenek voltak kiválasztani hősüket, illetve kitiltani, mert a kliens éppen összeomlott. Számtalan olyan esetet is láthattunk, amikor egy esetleges internetkapcsolat hiba után a játék egyszerűen nem volt hajlandó visszaengedni a játékosokat az éppen zajló meccsbe, aminek köszönhetően mind a kiszorult játékos, mind csapata rendkívül kínos vereséget szenvedtek. Láthatjuk tehát, hogy a kliens hibás működése, nemcsak a meccseken kívüli navigálást nehezítik meg, de még akár a promónkat is elveszthetjük miatta. További hibák merültek fel a frissítések telepítése során is, amely gyakran a kliens korábbi verziójának telepítését eredményezte.

Sőt, a számomra eddig legmegdöbbentőbb, ami már egyszer előfordult velem is, egy teljes frissítési cikluson keresztül, hogy hiába léptem be meccskeresésbe és talált meccset, a kis felugró ablak, hogy talán el kellene fogadnom a mérkőzést már csak akkor jelent meg, mikor már késő volt. Azt hozzá kell tenni, hogy ha ez túl sokszor történik meg, akkor ráadásul még időbüntetést is ad a rendszer, szóval csodálatos.

És igen, lehet hogy már snassz ezt mondani, de a régi kliens sokkal jobb volt, és legalább működött. Persze kellett az újítás, haladni kell a korral, ez egyértelmű, de ilyen áron? Bár már érkezett nemrég egy új frissítőmotor, ami hamarosan elérkezik minden játékoshoz, illetve a kliensre dedikált csapat is ezen dolgozik minden nap, hogy nekünk jobb legyen, de egyelőre a stabilitás a legnagyobb probléma.

ÍRD MEG A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!