8 alapvető tipp, amit mindig érdemes észben tartani fejlődéshez

8 alapvető tipp, amit mindig érdemes észben tartani fejlődéshez

League of Legends - Összeszedtünk 8 olyan dolgot, amik egyértelműnek tűnnek elsőre, azonban sokszor mégis hajlamosak vagyunk elsiklani felettük.

Már megint feedel egy csapattársad? Hiába tettél meg mindent, ami tőled tellett, de nem jött össze a győzelem? Ha nem tudod, mit tehetnél még, hogy jobb legyél, akkor tarts most velünk!

Tarts szünetet, főleg ha sokat veszítesz

Nem árt mérkőzések után átmozgatni végtagjainkat, főleg akkor érdemes kiszellőztetni fejünket, ha éppen felhúzott minket valami a mérkőzésen. Legyen az akár egy 0/10 csapattárs, vagy szimplán a peches szériánk, nem szabad, hogy elragadjon a hév, mentálisan oda kell figyelnünk. Hosszútávon még az is sokat segíthet, ha kicsit más játékokkal is játszol, hogy az ott tanult és elsajátított dolgokat átültethesd a League of Legends világába.

Nézz videókat és élő adásokat

Lehet, hogy sablon ötletnek tűnik, mégis annál hatékonyabb. Hisz kikapcsolódhatsz és egyben tanulhatsz is ezáltal. Rengeteg oktató videó van az internet bugyraiban akár arról is, hogy hova helyezzünk őrszemeket, vagy épp arról, hogy egy adott karakterrel, esetleg egy kifejezett ösvényen hogyan érdemes játszani, mikor érdemes figyelni. Próbáljuk megérteni a magyarázat mögött rejlő gondolatmenetet, mert az fogja számunkra az igazi tudást jelenteni.

Nézd vissza mérkőzéseidet

Sokat segíthet, ha visszanézzük külső szemmel, mert nagy valószínűséggel a játék közben nem tudunk minden apró részletre fókuszálni, illetve figyelni, sőt, megjegyezni pedig még kevesebb eséllyel, hogy épp most hol rontottunk. Így nagyon hasznos, ha utólag visszanézed saját meccseidet, hogy tanulj hibáidból.

Legyen hősismereted

Igaz azok az idők már elmúltak, ahol spammeltük a copy-pastát, hogy melyik ösvényre akarunk menni, de még így is előfordul, hogy az automatikus csapatfeltöltésnek köszönhetően nem oda megyünk, ahova szeretnénk. Minden ösvényen jó, ha legalább 3 hőssel tudunk játszani, természetesen ebbe már bele van kalkulálva az esetleges kitiltások száma is.

Légy tisztában a képességekkel, tárgyakkal

Sokan úgy vannak vele, hogy elég azokat a hősöket ismerni, akikkel játszanak és azokat a tárgyakat tudni, hogy mit adnak, melyeket megszokták vásárolni. Ez azonban csak félig igaz így, ugyanis pontosan tudni kell ahhoz, hogy hatékonyak legyünk azt is, hogy ki ellen játszunk, az milyen képességekkel rendelkezik, sőt, ha még ehhez hozzá tudjuk csatolni nagyjából, hogy melyik készsége mennyi időnként érhető el, na az az igazi hab a tortán! A tárgyak pedig fontosak, hisz nem vásárolhatunk mindenki ellen mindent csak úgy hasra ütve.

Tudd elismerni saját hibáidat

Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, tartja a mondás, így teljesen természetes, hogy mindenki vét kisebb vagy épp nagyobb hibákat játék közben. Ezeket a hibákat sokkal könnyebb kiküszöbölni, ha hajlandóak vagyunk önmagunkkal szemben elismerni, hogy nem vagyunk mi sem tökéletesek, és igenis képesek vagyunk hibázni, nem pedig csak másokat hibáztatni.

Mindig olvasd el a legújabb frissítési jegyzetet

Egyszerű és mégis nagyszerű, hisz ha tudjuk, hogy melyik hős, vagy melyik tárgy melyik irányba mozdult, mi változott bennük a legutóbbi frissítésben, akkor biztos nem futunk bele olyan hibákba, hogy mondjuk egy már rég haszontalan dolgot vásárolunk meg, csak azért, mert nem vagyunk már tisztában annak részleteivel.

Ne a győzelemért játssz

Ha úgy ülsz le, hogy mentálisan arra fókuszálsz, hogy most tanulni szeretnél, fejlődni valamiben, akár farmolásban, akár a gyilkosságok részvételi arányában szeretnél ma jobb lenni, sokkal eredményesebb leszel. A céltudatosság, rendkívül fontos. Azok, akik csak arra mennek, hogy nyerjenek, nyerjenek és nyerjenek, hosszútávon sosem lesznek ott, mint akik ésszel játszanak.

ÍRD MEG A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!