10 dolog, amit a magasabb szinten lévő játékosok jobban csinálnak

10 dolog, amit a magasabb szinten lévő játékosok jobban csinálnak

League of Legends - 10 dolog, amit a magasabb szinten lévő játékosok jobban csinálnak, mint a kisebb szinten lévők.

Mit csinálnak a magasabb szintű játékosok, amit alacsonyabb szinten lévő társaik nem? Minden divízióban, a League of Legends játékosok valamilyen pluszt keresnek, hogyan jussanak egyre feljebb a ranglétrán, nem számít, hogy Silverből-Goldba vagy akár Masterből-Challengerbe. Az igazság az, hogy mindenkinek van valamin dolgoznia, amivel jobb játékos lesz és méltó lesz a következő rangra. Valaki, aki jó egy bizonyos elemének a játékban, de rossz minden másban, ugyan úgy elérheti azt a rangot, mint aki közepes szinten van az dologban. Utóbbiban próbálunk segíteni nektek ebben a cikkben, amiben összegyűjtöttük tíz pontban, hogy mikre is érdemes odafigyelni egy-egy mérkőzés során.

1. Használd a Flasht magas életerőn sebző képességek kikerülésére

A játékosok legtöbbször addig tartogatják a Flasht, míg mielőtt már pont meghalnának. Hasonlóan a Kayle végső képességhez, egy képesség védelemként használata nem az utolsó pillanatra kellene, hogy maradjon, sokkal inkább arra, hogy a legtöbb sebzést tudjuk levédeni azzal. Olykor ez azt jelenti, hogy egy Morgana Q-t kivédünk a Villanással, mielőtt eltalálna maximum életerőn. Az ellenfelünk pozicionálása és szint előnyétől függően, ha eltalálnak valamivel akkor az hatalmas életerő veszteséget jelenthet és az ösvény fázis további részében már tehetetlenek leszünk teljesen. A kisebb szintű játékosok inkább várnak és bizakodnak, hogy majd úgyse találja el a képesség, majd akkor használják a Flasht amikor már 10 életerőn Ignite-olják őket. A magasabb szintű játékosok megértik az arany előny jelentőségét és inkább hamarabb Flashelnek.

2. Megfelelő távolságtartás

Az ösvényen a kisebb szintű játékosok hajlamosak felsétálni az ellenfél hőséhez és képességekkel, valamint alaptámadásokkal megtámadni őt nagyon egyértelmű módon. Ez lehetővé teszi a játékosoknak, hogy nyugodtan visszasétáljanak és kikerüljék ezeket a támadásokat. A magasabb szintű játékosok előnyt szereznek az úgynevezett „wiggling”-ből, ami azt jelenti, hogy a karaktereddel le-fel járkálsz annak érdekében, hogy megtéveszd ellenfeled és ne tudja mire készülsz. Mindezek mellett, lehetővé teszi azt is, hogy könnyebben kikerüld ellenfeleid támadásait és te is váratlan helyzetekből tudj támadni. 

3. Told be a minion hullámot gankelés után

Alacsonyabb divíziókban, a játékosok gyakran spamelik a pinget a dzsungelesüknek, hogy a minionokat ne vigye el egy sikeres gank után. Magasabb divíziókban, ha a dzsungeles nem segíteni betolni az ösvényt egy sikeres gank után, sokkal inkább leszidják őket amiért elveszti a lanerük számára az ösvényt. Betolni a minionokat az ellenfél tornya alá arany veszteséghez juttatja, reseteli az ösvényt, valamint a dzsungeles számára is ad egy kevés xp-t.

4. Vásárolj control wardokat

Egyes alacsonyabb divíziókban néha még a támogató sem vesz control wardokat. Magasabb szinten, a játékosok hamarabb vesznek control wardot mint a szükséges tárgyaikat és mindig tartanak maguknál 1-1 darabot. Mind támadó, mind védekező mechanizmusként is használható, mindemellett az ellenfél dzsungelesét és lanerét is megszakítod attól, hogy lássák a fontosabb pontokat a pályán.

5. Segítsd csapattársaid

Alacsonyabb szinteken a játékosok néha hiába kérnek segítséget, nem kapnak a csapattársaiktól. Magasabb szinten a játékosok egyből segítségre számítanak, ha pingel jelzik egy ellenfél felbukkanását a térképen. A legnagyobb szinteken pedig a játékosok már arra is számítanak, hogy csapattársuk egyből mozduljon arra a pontra ahol az ellenfél van. Az egész lényege az, hogy ha nem hagyod ott a Gólemeket ha a toposod bajban van akkor valószínűleg kisebb divízióban fogsz kikötni.

A további tippeket a következő oldalon találod!

6. Idézői képességek számontartása

A Flash és Teleport a legegyértelműbb idézői képességek amiket nyomon lehet követni. Akárhogy is, minél magasabb szintre mész, annál több képességet kell nyomon követned. Az is nagyon fontos, hogy a játékosok megértsék azt, hogy ilyenkor meg kell büntetnünk ellenfelünket és nem megvárni amíg visszakapják idézői képességeiket.

7. Összegyűlni a csapattal célpontok megszerzése érdekében

Az átlagos divíziókban a sárkányt, vagy leszedik a dzsungelesek egyedül, vagy akár 20 percig is ott maradnak érintetlenül. Ahogyan feljebb haladsz a divíziókban, úgy minden sárkány egyre jobban érdekeltebbé válik és akár 5v5 csapatharcokat is létrehozhat. Ezt a pontot az 5. ponttal is össze lehet vetni, ami a „Segítsd a csapattársaid”, mindig nagy segítség a dzsungeles számára akár már az ellenfél távol tartása is.

8. Maradj biztonságban az ösvényen

Mondhatni a még relatív „magas” divíziókban” sem olyan biztonságosan játszanak a játékosok, mint amennyire kellene. Ahogyan a dzsungelesek egyre jobbak lesznek, meg kell érteni mennyire is fontos az, hogy milyen távolságra mehetünk a tornyunktól és meddig tud elkapni ellenfelünk. Ha a dzsungelesed nincs a közelben, a magasabb divízióban lévő játékosok inkább minél nagyobb biztonságra törekszenek és nem tolják a folyónál tovább az ösvényt akkor sem, ha megfelelő a rálátás az ellenfél mozgására. Mindezek ellenére van olyan dzsungel hős aki még így is könnyű szerrel tud gankelni és nem tudsz ellene mit kezdeni.

9. Gondolj az ellenfél dzsungelesére

Biztonságban maradni a saját ösvényeden azt is jelenti, hogy mindig gondolsz az ellenfél dzsungelesre. Ahogyan feljebb jutsz, minden egyes kis információ hatalmas segítség lehet, valamint azt is megtanulhatod, hogyan is gondolkozik az ellenfeled és így válthatsz egy másik fajta játékstílusra. Megtanítja azt is, hogy tudd mikor akar átverni ellenfeled vagy csak szimplán már túlvállalja magát. A jó játékosok a játék során folyamatosan gondolni fognak a dzsungelesre, hogy merre járhat éppen.

10. A győzelem az első

A magasabb divízióban lévő játékosok több meccset nyernek, mint a kisebb divízióban lévők. Ez teljesen a rangtól függ és teljesen természetes dolog. Akárhogy is, egyes játékosok elfelejtik, hogy a játék befejezése sokkal fontosabb, mint újabb célpontok szerzése, mint pl:

  • A farmod maximalizálása

  • Az ellenfél kezdőjének campelése

  • Saját csapattársak szívatása 

  • Az összes dzsungel szörny leszedése

Ha ezekre figyelsz ahelyett, hogy a legfőbb célpontra figyelnél, ami nem más, mint a játék megnyerése, akkor kisebb lesz a rangod, mint amekkora lehetne.

Ti melyik tippeket szoktátok fejben tartani?

ÍRD MEG A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.