A világ egyik, ha nem a legjobb lövésze visszavonul

League of Legends - Tudni kell, mikor érdemes abbahagyni.

Egykoron a világ egyik legjobb lövészeként tartották számon, de előbb, vagy utóbb, mindenki felett eljár az idő. Az e-sportban ez egy érdekes jelenség, mert van aki tovább bírja és egyáltalán nem a szó szerinti öregségről beszélhetünk. Sokkal inkább kitartásról, illetve kiégésről, vagy egyszerűen belefásulnak a játékosok és nem találják már a legjobb formájukat, hiába gyakorolnak.

Kim "PraY" Jong-in esetében is inkább erről lehet szó, legalábbis a bejelentéséből erre lehet utalni. PraY a saját streamjén jelentette be visszavonulását, az utóbbi időben ugyanis inkább ezzel foglalkozott, mivel egy kisebb szünetet vett ki. 

"Ahogy elvesztettem a magabiztosságom, elkezdtem kételkedni az egész profi játékosi karrierben."

Természetesen itt nem a "szakma" legitimitását kérdőjelezi meg, sokkal inkább az ő szerepét benne. Minden valamire való profi játékos szeretne a legjobb lenni, vagy legalább küzdeni azért, hogy egy szép napon ezt elérje. Amikor a kétely beférkőzik a gondolatok közé, akkor ott már komoly gond van, a legtöbben azonban nem is akarnak ezzel szembenézni. PraY nem tartozik ezen játékosok közé. 

És hogy ki is ez a PraY, akiről ennyire kimagaslóan beszélünk? Korábban a Kingzone DragonX csapatában játszott, de ugyanúgy tagja volt előtte a Longzhu Gamingnek, a ROX Tigersnek és még az aranykorban a NaJin Black Swordnak. Számtalanszor bizonyította rátermettségét és tehetségét, aminek köszönhetően elég sok eredményt is elért az évek során. Ahogy említettük, 2012-ben a NaJin Black Sword színeiben mutatkozott be és ott volt a 2012-es, illetve 13-as világbajnokságon is. Itt szerezte első regionális sikerét is, ugyanis a 2013-as téli OGN-t ők nyerték csapatával. 

2014-ben következett első profi szünete, ám ekkor csak fél évig bírta és visszatért a Tigers színeiben olyanokkal, mint Smeb, Hojin, Kuro, vagy Gorilla. Mind világklasszis szintű játékosok voltak. Később csatlakozott hozzájuk Peanut és hamar az egyik legkedveltebb csapat lettek Koreában. Ekkortájt kezdték el a legjobb lövészként említei PraY-t, amire rá is szolgált.

Erre a megmozdulásra elég sokan elég sokáig fognak még emlékezni. Nem sokkal később szétment a Tigers felállás és jöhetett a Longzhu Gaming, akikkel domináltak a koreai mezőnyben. PraY és Gorilla együtt maradt az alsó ösvényen, később a Kingzone DragonX-ben is együtt folytatták és további két LCK címet nyertek. Tavaly a nyári szakaszban már kissé érződött a hanyatlás, a negyeddöntőkön nem jutottak túl és a világbajnokságot is kihagyták. Ez volt PraY utolsó szakasza profi játékosként.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!