Mesterhármas után a két francia a támadósorban és ugyancsak ketten 90 felett!

Három országban bajnokok avattak, de ettől függetlenül a legtöbb csapat rendületlenül igyekszik a legjobb formáját mutatni. Közeledik az átigazolási időszak is, így a játékosok is hasonlóképpen cselekszenek.

Micsoda izgalmak a szigetországban, hiszen a Liverpool és a Manchester City egymást előzgetik fordulóról fordulóra, és mindössze alig maradt hátra néhány mérkőzésük. A vörösök 2:0-ára a Cardiffot, míg a kékek 1:0-ára győzték le a Tottenhamet. A United nagy (4:0, Walcott duplázott) verést kapott az Everton vendégeként, míg a Crystal Palace idegenben gyűrte le 3:2-re az Arsenalt.

Mbappé mesterhármasával a PSG lerendezte hazai közönség előtt a Monacot és bebiztosította a 8. bajnoki címét.

A Bayern München csak a második félidő 75. percében szerzett győztes találatot (1:0) a Werder Bremen ellen Süle révén, míg a Dortmund 4-et vágott a Freiburgnak, melyből háromban Reus is benne volt, egyet ő maga szerzett. A Hoffenheim 5:2-re kivégezte idegenben a Schalke 04-et, ráadásul a vendégek harmadik gólját a pályára lépésétől számított 9 percet követően Szalai Ádám szerezte. Csapattársa Belfodil adta a gólpasszot, aki ezen kívül kétszer is betalált.

Olaszországban sem nagyon maradt nyitott kérdés, a Juventus a Fiorentina elleni 2:1-el már biztosan bajnok és mögötte is nagyjából beállt a sorrend. A Napoli és az Inter mehet a BL-be, viszont az AC Milan az Atalantával a negyedik BL indulást érő helyért még nagyot fog küzdeni. Mindkettejüknek 56 pontja van. Előbb ikszelt a Parma otthonában, utóbbi 2:1-re legyőzte a Napolit Zapata gól és gólpasszával.

A Barcelona szintén bajnoki címnek örülhet a Real Sociedad legyőzése után, a Real Madrid pedig az ezüstért hajtana, a hétvégén Benzema lőtt mesterhármas a Bilbaonak a cél érdekében. A Sevillat 3:0-ra legyőző Getafeban pedig Molina duplázott. Az Atletico Madrid csak a 85. percben tudott egy gólt beszenvedni az Eibar kapujába Lemar révén.

A Team of the Week 32., teljes kerete a következő:

Hamdallah rekordot döntött a Szaúd-Arábiai bajnokságban, miután a hétvégén az Al Fateh ellen 5:0-ára megnyert mérkőzésen kétszer is eredményes volt. Ezzel átvette a góllövőlista élén a vezetést a 26 találatos Omar Al Somah-tól, Hamdallah 28-nál jár, ennyit egy szezonban még senki sem lőtt. Őt és a többieket este 7 órától nyithatjátok a csomagokból.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!