Az EA eltiltotta a Tottenham e-sportolóját a szezon végéig!

Az EA eltiltotta a Tottenham e-sportolóját a szezon végéig!

 A Tottenham e-sportolója, Kylem "Lyricz" Edwards eltiltást kapott az EA-től a szezon végéig, miután kiderült róla, hogy coin-t vásárolt.

Az EA Sports egy magasabb szintre emelte ebben az esztendőben az e-sport vonalat, nem csak a Global Series áll több versenyből, de létrehozták a eNations Cup-ot és a ePremier League-et is. Éppen ezért sokkal szigorúbban ellenőrzik a résztvevőket és már a múltban is kijelentették, hogy a coin eladása és vásárlása teljes mértékben ellenkezik a szabályaikkal. Korábban is volt már példa rá, hogy egy-egy profi játékost eltiltottak ilyenért, és most a Tottenhamet képviselő Lyricz jutott erre a sorsra. A FIFA19-ben már hivatalos tornán nem vehet részt.

Nem elég, hogy saját magának nagy fejtörést okozott, de az általa képviselt csapatok, vagyis a The Imperial és a Tottenham Hotspur számára is igen kellemetlen ez a hír. Az angol fiatalember egyébként a FIFA Global Series ranglistájának legjobb 20 játékosa között volt számon tartva, de így elveszítette a lehetőségét, hogy részt vegyen az eWorld Cup rájátszásában.

Az EA Sports és sok más profi szerint a coin vásárlás tisztességtelen előnyhöz juttatja a játékosokat, mivel sokkal jobban működik, mintha pénzt áldoznának az emberek a FIFA-pontokra. Továbbra sincs egyértelműen kimondva, hogy a FIFA19 a "pay to win" vonalat képviseli-e, de ilyen módszerekkel nagy előnyre lehet szert tenni, ez biztos.

És, hogy ne legyen ennyire egyszerű a történet, a korábban már hasonló tevékenységért eltiltott Kurt Fenech keményen odaszúrt Lyricznek:

"Minden egyes személy, aki coint vásárolt, nemcsak csalt, hanem átverte az összes ellenfelét, akit az online kvalifikációs mérkőzéseken megvert. Igen, ez a játék P2W (pay to win - a szerk.), de mennyire igazságos ez azokkal szemben, akik 5 ezer fontot költöttek saját pénzükből, hogy a legjobb csapathoz jussanak, míg valaki 500 fontért ugyanilyen erőset össze tudott rakni? Ha az az álmod, hogy profi FIFA játékos legyél, akkor takaríts meg pénzt és vegyél csomagokat. Dolgozz keményen több órát, és ne kifogásokat keress!"

Természetesen maga az érintett is megszólalt az ügyben, de nem a fentebb említett úriember szavaira reagált, hanem inkább igyekezett bocsánatot kérni mindenkitől:

"Szeretnék elnézést kérni az Imperialtól és a Tottenhamtól is, illetve mindenki mástól. Ez az első alkalom a karrieremben, hogy egy szervezet támogatását élveztem. Nagyon sajnálom, hogy az eddigi remek szezonomat elszúrtam ezzel. Ez egy kétségbeesett dolog volt tőlem, mivel nagyon rosszul indult számomra az év pénzügyileg ezért folyamodtam ehhez a megoldáshoz és most komolyan megfizettem az árát. Nagyon kemény ez az esztendő, de köszönöm mindenkinek a támogatását, többet nem hagylak cserben titeket."

Az angol játékos tehát legközelebb a FIFA20-ban folytathatja a nemzetközi szereplését, addig edzői teendőket szeretne ellátni, de egyelőre nem kapott még ajánlatot.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!