Gigászi harcok közepette derült fény az MNEB PUBG első szezonjának győztesére

Gigászi harcok közepette derült fény az MNEB PUBG első szezonjának győztesére

Ám a legvégén nagyobb harc volt a második és harmadik helyezett között!

Ez a hétvége mondhatni történelmi pillanat a magyar e-sport számára, ugyanis ezen a két napon tartották a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság öt játékának döntőit. Több mint három hónapnyi küzdelem végére került most pont mind R6S-ben, CS:GO-ban, LoL-ban, HS-ben és PUBG-ban. Az offline rendezvényeken a hangulat mindig fergeteges volt, valódi LAN hangulatot élhettünk át. A játékosok jó párszor átadták magukat a hely szellemének, egy-egy szép megmozdulásnak bizony hangos örömkiáltás volt a jussa.

E cikkben a PUBG Bo5-ös döntőjének eseményeit vesszük át, vágjunk is bele, mert bőven van miről beszélni!

Első mérkőzés

A nap nyitó mérkőzése kisebb GTA hangulatot kelthetett a nézőkben, több alkalommal is azt láthattuk, ahogy egy játékos megpróbál elgázolni valaki olyat, aki lábbusszal közlekedett. Ez hol összejött, hol nem, de olyanra is gyakran volt példa, hogy golyózáport eresztettek a pályán átralizó ellenfelekre a játékosok.

Fontos kiemelni viszont, hogy a mai napon minden dupla pontot ér, tehát a gyilkosságok, a helyezések, minden-minden kétszeres értékkel bírt.

A játék középső szakaszában aztán beindult a darálás, több 1v2 szituációt is láthattunk, Fragg3rr például jó pár pontot megszerzett mielőtt még ott hagyta a fogát.

A végjátékban aztán a RIFT, a Team Plague és az MGFE Spirit Esports játékosai találkoztak. A Team Plague nagyszerű módon emésztette fel a RIFT játékosait, ezután pedig 4v2-ben maradtak a Spirit gárdájával, akik az ember hátránynak köszönhetően igen nehéz szituációba kerültek. A végeredmény nem volt meglepő, a vacsorát a Team Plague szerezte meg 16 gyilkossággal!

Második mérkőzés

A következő összecsapás Miramar pályáján nem indult annyira izgalmasan, mint az első, de azért az iNcentive játékosaitól láthattunk egy szép első skalpot, ahol a One Piece két játékosát küldték át a túlvilágra. A folytatás miatt azonban nem panaszkodhattunk, nyugodt szívvel lehet azt mondani, hogy a gigászok hullottak el, a meccs első csapatszintű kiesője a Nice Gaming volt, de nem sokkal később követte őket a FLANK is.

A párbaj során a Grim Ravens megpróbálta bepótolni a voltaképp elpocsékolt első mérkőzést, ott ugyanis 0 ponttal estek ki, most azonban a végjátékban köszönthettük őket, ahol a RIFT-tel, a Team Plague-gel, és a Legendary egy szem játékosával, Ephyx-szel néztek farkasszemet. A pótlás mondhatni abszolút sikeres volt, hiszen a második mérkőzést be is húzták a hollók játékosai.

Harmadik mérkőzés

A nap folytatása Erangelen érkezett meg, és mondhatni ikonikus Military szűkülést láthattunk. Ennél jobban nem is mehetett volna délre a kör, a hidaknál pedig zajlottak is a csapatharcok. A RIFT Esports többek között egy ilyen harc közepette szerezte meg első pontjait a mérkőzésen, amikor elkapták az On the Spot két játékosát.

A végjátékban aztán a Grim Ravens, a Nice Gaming és a Wonder Stag játékosai feszültek egymásnak, ügyes játékkal pedig ismét csak a Grim Ravens húzta be a csirkevacsorát.

Negyedik mérkőzés

Az újabb páros sorszámú mérkőzésünkhöz ismételten Miramart köszönthettük, melynek végjátéka a megszokottól eltérően épületekre szűkült. A szezon során legtöbbször Miramaron mentek a legnagyobb domboldal harcok, időnként azonban előfordultak épületharcok is, és lássuk be, ezek voltak a legizgalmasabbak. A végjátékban a 2LyonGood4U, a Grim Ravens és a Remmant játékosai találkoztak, az előző mérkőzések alapján pedig szinte kérdés sem fér hozzá, hogy ki vitte ezt a kört is.

Ötödik mérkőzés

A nap zárópárbaja a tabella élén már nem igazán tartogatott meglepetéseket, a Grim Ravens győzelme már borítékolható volt, ám egy szinttel lejjebb a verseny kiélezett volt. A Team Plague és a Nice Gaming gigászi párbajt vívott egymással, és végül a Nice Gaming szerezte meg az ezüst érmet, ám a különbség a két csapat között mindössze 20 pont volt.

A végjáték abszolút róluk szólt, hiszen a Nice Gaming és a Team Plague találkozott egymással teljes létszámban egy nagyon izgalmas, igazi fináléba illő összecsapást láthattunk. A csirkevacsorát a Team Plague szerezte meg, ám még ez sem volt elég ahhoz, hogy átvegyék a második helyet.

A döntő ugyan 7 mérkőzésesnek volt tervezve, a nem várt csúszás miatt azonban a szervezők úgy döntöttek, hogy Bo5 lesz belőle, hiszen számos játékos vidékről utazott fel, sőt a Grim Ravens még a német ligában is döntőt kellett volna játsszon, így talán az utolsó két-három mérkőzésre még odaérnek. A Magyar Nemzeti Bajnokság első PUBG szezonjának végső sorrendje az alábbiak szerint alakult:

  1. Grim Ravens
  2. Nice Gaming
  3. Team Plague


Az MVP, tehát a leghasznosabb játékos díját pedig a Grim Ravens játékosa, Tethrys kapta meg!

Köszönjük mindenkinek a részvételt, és gratulálunk a csapatoknak!

MOND EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!