Vizicsacsiéknak a Fnatic-ot kell lenyomniuk, ha nem akarnak kiesni a playoffból!

Vizicsacsiéknak a Fnatic-ot kell lenyomniuk, ha nem akarnak kiesni a playoffból!

League of Legends - Aki kikap, az ki is esik a LEC első rájátszásából.

Nem kis feladat vár ma Vizicsacsira és a Splyce-ra! Ha szeretnének a playoffba maradni, akkor ma nincs lehetőség hibázni, de ugyanez igaz a Fnatic-ra is. Mindkét gárda túl van már egy győzelmen. A Fnatic egy elég egyoldalú 3-0-át produkált a Team Vitality-vel szemben, míg a Splyce is meggyőzően menetelt az SK ellen. Az első meccset ugyan elvesztették, de ott is nagyrészt ők voltak előnyben és a végjátékban követtek el egy nagy hibát, ami a mérkőzésbe került. Ezt a hibát azonban már nem követték el még egyszer és 0-1-ről 3-1-ig meg sem álltak. 
06
A mai napon pedig egymás ellen kell majd megmutatniuk, hogy mit is tudnak. Az alapszakasz második felében a Fnatic a legjobb csapat, nem is vesztettek egy meccset sem, azaz mentek egy 8-0-át és ehhez jön még a rájátszás eredménye, vagyis az utolsó 11 meccsen nem talált legyőzőre a Fnatic. Ezzel szemben a Splyce teljesítménye már nem ennyire stabil, ők 5-3-at mentek, illetve a rájátszásban is egy meccset elvesztettek, azaz 8-4-es statisztikával érkeznek. Rossznak azért ez sem mondható, de a papírforma jelenleg a Fnatic-nak kedvez.

Mi a helyzet az ösvényekkel, kinek hol lehet előnye? 

A legérdekesebb talán pont a dzsungel lesz, mivel mindkét csapat játékosa ezen a poszton megéri a pénzét. Broxah nagyon sokat nőtt rookie splitje óta, Xerxe pedig mindig is egy nagyon kreatív játékos volt. Ő volt egyike azon keveseknek, aki konkrétan felmosta a padlót Selfmade-del a mostani szezonban.

Egyiküknek sem lesz könnyű dolga a másikkal, de Broxah talán konzisztensebb és bizonyos szinteken jobb, mint Xerxe. A Splyce dzsungelese leginkább a kreativitásával tud nagy zavart okozni az erőben és azzal szerezhet magának előnyt.

A lövészek szerepe is érdekes. Rekkles az egyik legismertebb és elismertebb lövész az európai régióban, míg Kobbe sokáig viszonylag "láthatatlanul" hozta a számokat. Idén végre rivaldafény is jutott neki és az emberek rájöttek, hogy egyébként egy piszok jó játékos.

Kettejük számait összehasonlítva a KDA terén Kobbe jobb, a többiben pedig nagyjából egyenlőek, legyen szó farmról, arany/percről, de például a kiosztott sebzésben is Kobbe az erősebb. A név sokat jelent, de önmagában az ösvényt nem nyeri meg, Broxah nélkül egyáltalán nem biztos, hogy a Fnatic nyeri a bot lane-t automatikusan. Mindez persze Norskerenen is múlik, aki hajlamos néha nagyokat hibázni.

A Fnatic viszont hatalmas lendülettel és magabiztossággal érkezik a mai találkozóra, míg a Splyce-nak azért van félnivalója és jogosan. Az utóbbi időben Rekkles-ék nagyon összeszedték magukat, helyrerakták a dolgokat és tényleg csapatként játszanak. Ugyanezt a Splyce-ra is igaz, kérdés, hogy mennyit javítottak azóta a korai játékukon, amire szükség lesz, mert a Fnatic nem biztosan engedi elhúzódni a meccseket 30 percig, ahol Csacsiék igazán otthonosan érzik magukat.

A meccsek ma este hat órától kezdődnek a hivatalos Riot Games csatornán, de ne feledjétek, hogy este 8-tól az MNEB is pörög az AGW és a RIFT között!

Nagyon szeretnénk Csacsit újra egy döntőben látni, hisz ez tavaly nyáron is összejött, de szerintünk a Fnatic nyerheti a találkozót 3-1-re, te mit tippelsz?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!