Valve Index: hónapokon belül érkezik a Valve saját VR kütyüje

Már július végén kézbe vehetjük a Valve legújabb termékét, az egyedi VR headsetet, az Indexet!

A Valve nem csak a videojátékok fejlesztésében és terjesztésében vállal óriási szerepet, hanem a hardverpiacból is egyre nagyobb szeletet szeretnének maguknak. A Steam Links után itt a következő nagy dobás, a VR headsetek legújabb generációja, ami a Valve Index nevet kapta. Már 2015-ben nézelődött a VR szektorban a Valve, be is szálltak partnerként a HTC Vive fejlesztésébe.

A kütyü nem csak a headsetből áll, mivel tartozik hozzá egy bázisállomás és kontroller is. Az egész kombót 999 dollárért (nagyjából 290 ezer forintért) szerezhetjük meg. A Valve nem titkolt célja, hogy kiszorítsa a piacról a  HTC Vive-ot és Oculus Rift S-et, de ilyen árazással nehéz lesz átcsábítani magához a potenciális vásárlókat. A szemüvegben két 120 Hz-es LCD kijelző bújik meg, amelyek mindegyike 1440 X 1600-as felbontásban hozza el a valódi VR élményt. Hogy kipréselhessük az eszközből a minimumot, már ahhoz is GTX 970-es videokártyára van szükség, de inkább a drágább grafikus kártyák között kell keresgélni, ha az ajánlott jelzőnek is meg akarunk felelni. A GTX 1070 az első ilyen kártya, ami megkapta az "ajánlott" címkét és ez teljesen rendben is van a mai viszonyok között. Használtan már 60-65 ezer forint be lehet szerezni a VR kompatibilis hardvert, ami a PC-s piacon nem számít jelentős kiadásnak.

A Valve Indexet 1.2-es Display porttal és USB 3.0-s csatlakozóval szerelték fel, ezeket érdemes fejben tartani, ha vásárolni szeretnénk a legújabb VR termékből. Az első szállítmányokat június 15-én postázza a Valve, ami azt jelenti, hogy már nagyban pörög az előrendelés. A teljes szettet (headset, kontroller, bázisállomás) szeptember végére ígéri a gyártó, a kontroller + headset csomagot már augusztus végéig leszállítják, a headsetet önmagában július végéig kézhez kapjuk. Érdemes sietni a vásárlással, mivel egy óra alatt elfogyott az első adag, amit a Valve meghirdetett.

Nektek hogy tetszik a Valve Index?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Galéria

Kövess Minket!