5,5 milliárd forint és egy korábbi Forma1 csapat vezetője csatlakozik a Fnatic-hoz!

League of Legends - Több pénz érkezett a Fnatic-hoz, mint amennyit a legdurvább ötös lottók szoktak hozni.

Május elsején tett bejelentést a Fnatic a saját weboldalán, miszerint 19 millió dollárt szedtek össze és már most komoly terveik vannak a pénzzel. Az úgynevezett "Series A funding" leginkább az optimalizálásra és egy már jól működő szervezet javítására való, a Fnatic pedig már bőven kiépítette a nevét az e-sporton belül, legyen szó szinte akármilyen nagyobb e-sport játékról. 

A cél nem más, mint a Fnatic brand továbbépítése világ szinten, mivel terjeszkedni szeretnének Ázsiában, illetve Észak-Amerikában is. Emellett természetesen nem hagynánk figyelmen kívül a LEC csapatot sem, aminek a működését szintén javítanák és szükség is lesz rá, a legtöbben a döntőbe várták volna őket. Új termékek fejlesztésén is gondolkoznak a haladó gondolkodású szponzoraikkal, illetve új perifériákkal is készülnek majd a rajongók számára.

A befektetés azonban nem az egyetlen nagy hír a cég életében. Ugyanezzel a poszttal együtt jelentették be, hogy változás lesz a cégen belül hierarchiában is. A Fnatic alapító atyja, Sam Mathews visszatér az aktív munkához és ismét CEO (vezérigazgató) lesz. Az előző CEO, Wouter Sleijffers pedig visszalép négy évnyi munka után. Nagyon sokat tett a csapatért, hiszen az elmúlt négy évben lett igazán nagy név a Fnatic, igaz előtte sem szégyenkezett, de azóta például egy VB döntőt is megjártak, tavaly pedig két LCS bajnoki címet is hazavitt. 

Sam mellé csatlakozik majd Nick Fry, a Mercedes AMG F1 CEO-ja, vagyis lényegében a Mercedes forma 1 csapat vezetője csatlakozik a Fnatic-hoz, ő is igazgatói minőségben. Végezetül Glen Calvert, az Affectv alapítója vezető menedzserként erősíti majd a Fnatic-ot.

Sam Mathews, a Fnatic alapítója és mostantól CEO-ja, a következő nyilatkozta:

"Ez egy meghatározó pillanat a Fnatic életében és fejlődésében. Nagyon büszke vagyok arra, amit az elmúlt 15 évben elértünk és most jött el az ideje, hogy tovább építkezve egy globális szinten vezető e-sport brandet hozzunk létre."

Te mit szólsz a döntéshez?

ÍRD MEG A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!