Teemot kilőtték az űrbe, szó szerint - képek, videók

Teemot kilőtték az űrbe, szó szerint - képek, videók

League of Legends - Teemonak sikerült olyan magasságokba eljutnia, ahova nem csak a többi Yordle, de még mi magunk is ritkán jutunk!

A Riot Games gondolt egyet és a közelmúltban kilőtte Teemot az űrbe, szó szerint. Viccet félretéve Teemo valóban járt az űrben, de nem feltétlenül úgy, ahogy azt elsőre gondolnánk. 2018 márciusában indult útjára egy űrprojekt, Clemens Riegler jóvoltából, aki a würzburgi egyetemen mester oktatásában hallgató, műhold technológia szakon. Magát csak Best Rammus in the Westnek hívja és a közösségi média segítségével érte el a Riot Games-t egy érdekes kérdéssel.

"Egy fura kérdés: vannak esetleg hivatalos Astronaut Teemo, vagy Astronautilus matricáitok?"

Majdnem egy évvel később pedig Teemo valóban az űrben kötött ki, legalábbis részben. Összesen 75 km magasra jutott a mezoszférába, ami technikailag csak majdnem az űr, de ezúttal elfogadjuk nekik, ez még nem a külső űr, amire mindenki gondolhat, de Teemonak azért ne szóljunk, maradjon boldog szegény.

Kis lépés egy apró Teemonak

Clemens egyébként a 114. legjobb Rammus az EUW szerveren, de természetesen nem egyedül hozta össze ezt a mutatványt. Összesen 24 diák vett részt benne, a legtöbbjük a würzburgi egyetemről, de voltak a bécsiről is páran. Az egészet Daedalus Projektnek keresztelték 2016 nyarán, azzal a céllal, hogy kifejlesszenek egy egy olyan technikát, amivel mozgó alkatrészek és ejtőernyők nélkül is lehet landolni. Ezzel egy biztonságosabb manőverezésre kerülhet sor, ha például turbulens környezetben kell irányítani a járművet. Valahogy így kell elképzelni az egészet.

A tényleges munka pedig már három évvel ezelőtt megkezdődött, az egyetem egyik professzora, Prof. Dr. Hakan Kayal is besegített a csapatnak és persze szponzorok is beszálltak. 

Szóval hogyan is jön ehhez az egészhez Teemo?

Clemens a következő indoklást adta az egészre.

"Teemo egy elég meghatározó karaktere a League of Legends-nek, gondolkodtunk Astronautiluson is, de mindenkinek a szíve inkább Teemohoz húzott. Majd mindenki őt szeretné legalább a holdig küldeni őt, de nem mindenkinek van erre lehetősége. Szerettünk volna kedveskedni a LoL közösségének azzal, hogy ennek a lehetőségét megteremtjük."

Bizonyára mindannyian égtünk már ki legalább egy 0 6 0-ás Teemon valamikor a karrierünk során.

A kilövés előtt egy héttel a svédországi Kirunaba repült a csapat egy része, hogy összerakják a kilövő rakétát is.

A folyamatról egyébként több videó is született, melyeket alább láthattok!

Hatalmas ugrás a Yordleségnek

2019 március 4-én került sor a nagy eseményre, ahol több évnyi munka gyümölcse érhetett be. 9 óra 50-kor reggel pedig nagy izgalmak közepette hallgatták a Gondor kürtjeire emlékeztető és egyben figyelmeztető hangot, mely a kilövést előzte meg.

Érthető, hogy a diákok izgatottak voltak. Filmekben sokszor láttunk már rakétakilövést, elég csak a sokak által milliószor megnézett Armageddonra gondolni, de ez most más volt. Ez az ő pillanatuk volt.

A kilövést követő 133., 143. és 154. másodpercben pedig Teemo vigyázó szeme nézett le ránk 75 km magasból.

A kísérlet egyébként totális siker volt! 

Hol van Teemo most?

Erre senki nem tudja a választ. A rakéta ugyan visszatért a földre és a rakéták anyaga biztosította, hogy ne gyulladjon ki a matrica, amikor lefele zuhant, de azt a konkrét darabot, amin Teemo volt, nem sikerült még megtalálni. Más darabokat ugyan összeszedtek, de Teemo ezúttal is elbújt, valószínűleg a passzívját használva. Persze az is lehet, hogy még valahol a Föld körül kering, élvezve a fenti "friss" és egyben üres levegőt.

A Riot pedig külön megköszönte az egész csapatnak, hogy sikeresen eljuttatták Teemo oda, ahol még egy Yordle sem járt azelőtt. Hatalmas megtiszteltetésnek érezték, hogy egy ilyen projekt kapcsán szóba kerülhettek és részt vehettek egy egyébként úttörő kísérletben és kíváncsian várják a folytatást!

Szerinted hol járhat most Teemo?

ÍRD MEG A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.