Fellép a szürke piacon értékesített kulcsok ellen a Ubisoft

Fellép a szürke piacon értékesített kulcsok ellen a Ubisoft

Jegyezzük meg ezt a kifejezést: "silent key activator".

Megunta a Ubisoft, hogy egyre több játékukat szerzik be a felhasználók különböző "szürke" oldalakról, mint a Games Republic, vagy a Fanatical. A francia mamutvállalat összeállt a Genba Digatallal, hogy átdolgozzák a PC-s játékok értékesítésének módszereit. Ha sikerül megvalósítani az álmukat, akkor végleg elbúcsúzhatunk az olcsón beszerezhető, de nem eredeti forrásokból származó Ubisoft kulcsoktól. A Genba Digital vezérigazgatója, Matt Murphy is megszólalt a várható fejlesztésekkel kapcsolatban.

"Ha valaki felmegy a Fanaticalra, vagy más hasonló weboldalra, ahol vásárol egy Ubisoft terméket, akkor a vásárlás befejezésekor meg kell adnia a UPlay felhasználóját, vagy ha nincs, akkor létre kell hoznia egyet. Ekkor a játék automatikusan aktiválódik a megadott UPlay fiókon. A Fanatical és a vásárló sem kap semmilyen kulcsot. Egyszerűen csak be kell lépni a UPlay-be és ott lesz a játék, mintha közvetlenül a UPlay Store-on keresztül húzta volna be a játékot. (Ezt a folyamatot nevezik "silent key activator"-nek- szerk.)

A kulcsok eltüntetésével sokkal nagyobb kontroll kerülne a kiadók kezébe és ők határozhatják majd meg, hogy pontosan milyen platformokon, weboldalakon keresztül szeretnék értékesíteni a terméküket. Időbe telhet, de ha más cégek is odaállnak a Ubisoft mellé, akkor közösen felszámolhatják a "szürke piacot". A Genba Digital jelenleg tíz kiskereskedővel dolgozik együtt, ami egy nagyon kis szelete az egész videojáték iparágnak. Murphy azonban hisz benne, hogy egy éven belül más, a Ubisofthoz hasonló méretű cégek beállnak majd a kezdeményezés mögé, hogy létrehozzák a saját "kulcs nélküli" rendszerüket.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ön tudja, hogy mire szolgál az öltönyök második zsebe?

Talán már Ön is észrevette, hogy az öltönyök zakóján van egy kicsi, bevágott zseb, ami hagyományosan a jobb oldali zseb felett helyezkedik el, és valószínűleg végig futott az agyán a gondolat, hogy vajon miért is került oda, és milyen célt szolgál.