A buszbalesetben elhunyt cseh játékosról emlékezik meg az EA

Az EA Sports bejelentette, hogy Josef Šural lapját kiveszik a FIFA 19-ből.

A cseh csatár, aki mindössze 28 éves volt és a Alanyaspor alkalmazásában állt, a kórházban vesztette életét április 28-án. A Kayserispor elleni találkozóról tartottak hazafele, és mindössze 5 kilométerre a várostól balesetet szenvedtek, és felborultak egy kisbusszal. Hat társa könnyebb sérülésekkel megúszta, őt viszont nem tudták már megmenteni az orvosok. Az Alanyasport elnöke, Hasan Çavuşoğlu szerint a járműnek két sofőrje volt, azonban mindketten elaludtak.

Sajnos egy ilyen esemény a játékra is hatással van, ugyanis most is voltak olyan játékosok, akik ebből a tragédiából szerettek volna hasznot húzni, ezért Šural 73-as ezüst kártyáját 10 ezer coinért igyekeztek értékesíteni. Ennek eredményeként az EA vezetősége újfent úgy döntött, hogy "tiszteletben tartják" örökségét a játékból való eltávolításával, valamint rögzítik a lapja árát a piacon a jelenlegi értékre. Sural itemjei tehát ezek után már nem lesznek elérhetőek a FUT csomagokban.

Az EA emellett részvétét fejezte ki a futballista családjának:

Image: EA Sports

"A legmélyebb sajnálatunkat és részvétünket fejezzük ki Šural családjának, az Alanyaspornak és rajongóinak a világ minden tájára. A társainak és azoknak, akik a balesetben érintettek, mihamarabbi felépülést kívánunk."

Az amerikai kiadónak sajnos ebben az esztendőben már halál miatt szintén ki kellett vennie egy labdarúgót a játékból, februárban ugyanis Emiliano Sala-t vesztette el a futball világa.

Nyugodj Békében Jusef Sural!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!