A PUBG mobil kínai verziójában mostantól leülnek és integetnek neked a megölt ellenfelek

A PUBG mobil kínai verziójában mostantól leülnek és integetnek neked a megölt ellenfelek

A kormány elérte, hogy ne legyen vér és halál, inkább leülnek és integetnek az elhullott játékosok.

Az elmúlt évek során már rengetegszer hallhattunk Kína cenzorgépéről, ami sokszor a játékokon is nyomot hagy. Gondoljunk csak a WoW kínai verziójára, ahol minden egyes csontvázat, hullát vagy éppen vérfoltot kenyérré változtattak, a csontokat pedig elrejtették ruhákkal, vagy bőrrel. Kínában egyszerűen nem lehet olyan játékot találni, ahol megengedett lenne a vér vagy a csontvázak ábrázolása, így a PUBG sima és mobilos verziója is komoly átalakításokon ment keresztül. Az utóbbi, Tencent által kiadott mobilos játék viszont olyan híres lett az országban, hogy a kormány még inkább alakítani akart rajta vagy egész egyszerűen nem engedik meg a Tencentnek, hogy pénzt keressenek a játékból. Nem volt mit tenni, a játék kiadója hallgatott a politikusokra és jócskán átalakította a játékot, amivel 70 millió kínai felhasználó játszik.

A Reuters szerint a játék neve Game for Peace lett és megkapta a következő klasszikus kommunista leírást:

"A kék ég harcosai előtt tiszteleg a játék, akik dicső országunk légterét őrzik"

A fenti mondat az ország légierejének szól, de nem tudni, hogy miként találták ki pont ezt a leírást a játéknak. A belső változtatások miatt teljesen kivettek minden vérre utaló nyomot és az erőszakot is. Mostantól, ha valakit megölnek a játékon belül, az a karakter leül a földre és integetve elköszön a gyilkosától, majd eltűnik.

Nem, ez nem egy rosszul sikerült szkeccs, mostantól tényleg így kell játszaniuk a kínai játékosoknak. Cui Chenyu, a játék elemzője azt mondta, hogy a két játék egyébiránt teljesen ugyanaz, és még az eddig elért teljesítmény és a megvett skinek is átvándorolnak a Game for Peace fiókjukra.

A Tencent persze elmagyarázta, hogy a két játék teljesen más műfajba tartózik és sajnos nem tudnak semmit sem kezdeni a kínai kormány döntésével.

MOND EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!