Megkapta vízumát TSM Treatz, így nem kell egy kartonhasonmásnak játszania a streamen

Megkapta vízumát TSM Treatz, így nem kell egy kartonhasonmásnak játszania a streamen

Április elején még muszáj volt a hasonmást alkalmazni, de a svéd játékos most már élőben is ott lehet.

Az elmúlt években rengeteget fejlődött az e-sport, ellenben a politikával, ami egy rövidebb nyugalmas időszak után ismét kiélezetté vált, ami miatt vízumokat is egyre nehezebb szerezni, ha nem vagy hivatásos sportoló. Néhány országban azért már a profi játékosokat is elismerik atlétának, de aki Törökországból vagy éppen a közel-keletről próbál részt venni egy amerikai versenyen, annak bizony fel kell kötnie a gatyáját, mivel nagy eséllyel nem engedik majd be az országba. Ezúttal viszont egy európai, pontosabban svéd profi játékos küzdött meg a bürokráciával, ugyanis a TSM akadémiájában játszó Treatz hónapokig nem kapott útlevelet. Szerencsére a szabályok segítették a TSM csapatát, hiszen a Riot elfogadta a helyzetet és megengedte, hogy otthonról játszhasson az LCS akadémia ligájában. Ettől függetlenül viszont a streamen nem mutathattak üres széket, így megszületett a kartonpapírból kivágott Treatz története:

A tavaszi playoffot így is simán megnyerték 3-1-re a C9 akadémia ellen, ami azért is remek teljesítmény, mivel Treatz volt az egyetlen aki nem a helyszínen játszott, így kilenc 0-ás pinggel rendelkező játékos mellett ő átlagban 70-80 MS-sel játszott, méghozzá legtöbbször Thresh-sel. Úgy néz ki viszont, hogy a kartonpapír éra véget ért, hiszen Treatz tegnap megkapta az útlevelét és a napokban el is indul Los Angeles-be, hogy a csapatával lehessen.

Természetesen a közösség nagyon hiányolja már most a kartonpapír Treatz-et, de én azért nem raknám messzire a csapat helyébe, lehet, hogy még jól jön pár interjúhoz a jövőben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!