MSI 4. nap: ki állíthatja meg a világbajnokot?

MSI 4. nap: ki állíthatja meg a világbajnokot?

Ismét találkozott a G2 és az IG. Összefoglaltuk az MSI csoportköreinek negyedik meccsnapját!

Utolsó előtti napjához érkeztek a 2019-es MSI csoportköreinek küzdelmei. Rengeteg kérdésre megkaptuk már a választ az eddigi meccseken, azonban még mindig nem dőlt el, hogy melyik két csapat jut majd be az IG és a G2 mellett az egyenes kieséses szakaszba. Reális esélye tulajdonképpen csak három teamnek volt odaérni a továbbjutást érő helyekre, mivel a Phong Vũ Buffalo, a G2 elleni fieszta győzelem mellett még nem rúgott labdába az MSI csoportküzdelmeiben. A Flash Wolves-nak, a Team Liquidnek és az SK Telecom T1-nak minden győzelemre szükségük volt, hogy megelőzzék a vetélytársaiknak, de már rögtön az első meccsen beigazolódott a papírforma.

A G2 vs Flash Wolves meccs hatalmas adok-kapokkal kezdődött, amiből úgy tűnt, hogy a FW jöhet ki jobban. Hiába választott Perkz ismét Dravent, a korai killeket nem tudta bezsebelni az egykori mides és nagyon szépen tartotta Betty Kai'saja a farmot. A mérkőzés 13. percétől azonban beindult Európa jelenlegi legjobb csapata és nagyon szép harcokat kezdeményeztek, amikből folyamatosan ők jöttek ki jobban. Wunder és Caps is folyamatosan gyűjtötte a gyilkosságokat, amik tárgy- és szintelőnyhöz vezettek. A 20. perc környékén a tajvai csapat is úgy érezte, itt az ideje hozzászólni a meccshez és megkezdték a felzárkózást, azonban a G2 nem sokkal később belekényszerítette őket egy 3-5-ös cserébe. Az aranykülönbség olló módjára nyílt a csapatok között, ami végül elvezetett oda, hogy már a Flash Wolves bázisát üthette a G2. Végül a Baron segítségével bedöntötték a Nexust, ezzel megszerezték 5. győzelmüket. A Farkasok 5. vereségüket gyűjtötték be, ezzel nagyon nehéz helyzetbe kerültek, mivel a következő meccsen számukra kedvezőtlenül alakult a végeredmény.

Doublelift és a Team Liquid a mezőny leggyengébb csapata ellen kötelező győzelemre készülhetett. A Phong Vũ Buffalo eddig mindössze egy győzelmet húzott be, igaz pont a G2 ellen sikerült nekik a kisebb csoda. Ahogy az összes meccsükön, itt is nagyon jól játszottak az első percekben, ami az első gyilkosságot is meghozta a vietnámi profiknak. A tudomány azonban itt megállt és a Liquid szép lassan megtalálta a saját stílusát. Ellentmondást nem tűrően használták ki a Buffalo legkisebb hibáit és viszonylag sima meccsen behúzták az előzetesen nekik jósolt pontokat.

A nap rangadójával folytatódtak a mérkőzések, ugyanis a G2 és az IG került a reflektorfénybe.. Legutóbbi találkozásukon öt perc alatt öt gyilkosság történt, ezúttal lassabban és megfontoltabban vágtak bele a harcba. Az első gyilkosságot Ning szerezte, hiába támadt nagyon agresszíven Perkz és Mikyx az alsó ösvényen, hogy ők szerezzék meg a plusz aranyat. Ahogy Jankos meglépte a hatos szintet, azonnal érkezett is a gank a bot lane-re, amiből két gyilkosságot is szereztek az európaiak. A további akciók is az alsó ösvényen történtek, mivel folyamatosan jöttek a rajtaütések és a teleportok mindkét csapattól. A hosszú harcok után gyilkosságokban ugyan vezetett 6-4-re a G2, de az aranyelőnyt a IG szerezte meg és az első tornyot is behúzták, még a 14. perc előtt. Hiába a minimális előny, a harcokból ezek után is a G2 jött ki jobban, köszönhetően Caps-nek, aki nagyon bekezdett a korai szakaszban. A 20. perchez közelítettek a csapatok, amikor az IG elkezdte játszani a saját játékát. Kiegyenlítettek gyilkosságokban és az aranyelőnyüket is elkezdték fokozatosan növelni. A regnáló világbajnok főleg Ningre és JackeyLove-ra támaszkodhatott, akik kiválóan dolgoztak együtt, miközben Baolan támogatta őket a háttérből. A 24. percben nagyon szép Baron bait után bedarálták a G2 játékosokat, így ellenállás nélkül szerezte meg a Nashor buffot a kínai csapat. Azonnal bele is csaptak a team fightokba a három sárkánnyal és Baron erősítéssel feltápolt IG-sek, amiből végül kicsit jobban jöttek ki, annak ellenére, hogy Caps mindent megtett a G2 meccsben tartásáért. A 30. percben megtörtént az, ami nem volt benne a meccs képében: elkapták TheShy-t az alsó ösvényen, majd bedöntötte a G2 az inhibitort is. Az épületért az életükkel és a Baron erősítés odaajándékozásával fizettek a LEC tavaszi bajnokai, így az aranykülönbség már közelített a 10 000-hez, az IG javára. A második Baron erősítést sokkal óvatosabban játszották meg az ázsiaiak, akik fokozatosan nyomultak előre az alsó és középső ösvényen. Bedöntötték az alsó inhibitor tornyot, elkapták Jankos-t és néhány további gyilkossággal lenullázták a G2-t, akik hatalmasat küzdöttek, de ezúttal sem tudtak felnőni az Invictus Gaminghez, akik veretlenül álltak hét mérkőzés után.

A negyedik meccsen képernyőre került Faker is, aki a gödörben lévő Flash Wolves ellen mutathatta meg, hogy soha nem szabad leírni az SKT-t. Az első percekben óvatosan tapogatóztak a csapatok, azonban egyik pillanatról a másikra beindult az SKT és óriási magabiztossággal zúzta szét a Flash Wolves barikádjait. Az MSI 2017-es bajnoka végig ihletett formában játszott, és a meccset több, mint 20 000-s aranyelőnnyel fejezték be, ezzel bebiztosították a helyüket a legjobb négy között.

A nap utolsó előtti mérkőzésén a veretlen IG és a Team Liquid csapott össze. Az amerikai bajnoknak kötelező volt a győzelem, mivel mindössze egy meccsel előzték csak meg a Flash Wolvest a tabellán. A játék elején a szokásos kép rajzolódott ki. Az IG és főleg Ning ellentmondást nem tűrő módon érvényesítette az akaratát, azonban még a toronypáncélok leesése előtt óriási csapatharcot nyert a Liquid, ezzel visszajött a mérkőzésbe az LCS tavaszi bajnoka. Hiába farmolt jobban és hozott el három korai sárkányt, köztük két pokolit az IG, a Liquid a tornyokat döntötte sorban, ezzel a 20. percre teljesen egyenlő aranymennyiséggel érkeztek meg a csapatok. A 26. percben azonban kijött a különbség a csapatok összetétele között. Ning és TheShy kiszedte Doubleliftet, majd még négy Liquides elhullott, ezzel megnyílt a lehetőség a Baronra és a végső pushra. A Nashort le is szedte az IG, utána jöhetett a 4-1-es ösvénytolás, ami két lerombolt inhibitort jelentett nem sokkal a Baron legyűrése után. A Nexus sem bírta sokáig, amikor JackeyLove és TheShy beindult. Ezzel az IG 8-0-val várhatja az utolsó napot, a Liquidnek kötelező nyerni holnap, különben a Flash Wolves lehet a csoportkörök negyedik továbbjutója.

Az SKT ott folytatta, ahol a Flash Wolves ellen abbahagyta. Magabiztosan építették az első pillanattól az előnyt, ami a 20. percre már megközelítette a 10 000 aranyat is. A Phong Vũ Buffalo a boxzsák szerep betöltésén kívül ezúttal sem volt többre képes, hiába hoztak Hecarim topot és Kayn jungle-t. Faker, Khan és a többiek magabiztosan húzták be a kötelező győzelmet, ezzel bebiztosították harmadik helyüket a tabellán. Az elődöntős pozíció már a zsebben van Fakeréknek, azonban a G2 ellen ki-ki meccsen dönthetik el, hogy Korea, vagy Kína bajnoka várhatja jobb pozícióból az egyenes kieséses szakaszt.

A NAP EREDMÉNYEI:

  • G2 - Flash Wolves 1-0
  • PVB - Team Liquid 0-1
  • G2 - IG 0-1
  • SKT - Flash Wolves 1-0
  • IG - Team Liquid 1-0
  • SKT - PVB 1-0

A tabella állása:

  1. IG 8-0 (továbbjutott első helyen)
  2. G2 5-3 (továbbjutott)
  3. SKT 5-3 (továbbjutott)
  4. TL 3-5
  5. FW 2-6
  6. PVB 1-7

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!