Hirdetés

Rekordmélységben az SSD árak: már most érdemes vásárolni!

Folyamatosan csökkennek az SSD-k árai. Aki halogatta a vásárlást, az most csapjon le az ajánlatokra!

Hirdetés

A legfrissebb elemzések örömteli hírekkel szolgálnak, ugyanis a NAND flash chipek árcsökkenése jelentős hatást gyakorol az SSD piacra is. A jóslatok szerint 2019 év végére elérhetik a mélypontot az SSD-k árai, de már most megéri váltani azoknak, akik eddig nem tették. A pénztárcánkat ugyan nem kíméli, de sokkal gyorsabbak, kisebbek és halkabbak az SSD-k, mint a klasszikus merevlemezek. Még egy változásra lehet számítani az SSD szektorban, ugyanis megvan az esély, hogy a klasszikus SATA és a PCIe változatok ugyanakkora mennyiségben legyenek jelen a számítógépekben. Gyakorlatilag eltűnt a két változat közötti árkülönbség, ami eddig hátráltató tényező lehetett a potenciális vásárlásnál.

A grafikon is jól mutatja, hogy a változásoknak köszönhetően az 512 GB-os típusok jelenleg kevesebbe kerülnek, mint egy évvel ezelőtt a 256 GB-os változatok. Az élettartamuk ugyan rövidebb ezeknek a lemezeknek, de 35000 forintért egy 1 TB-os SSD-t nagyon megéri most vásárolni. Az árak várhatóan még tovább csökkenhetnek majd, azonban a túltermelés miatti drasztikus esés lassan megáll. A gyártók sem akarják túl olcsón adni a terméküket, ezért lassítani fogják az NAND chipek előállítását. Ha az elmúlt hat negyedévet nézzük, akkor háromhavonta nagyjából 15-26 százalékkal csökkentek a SATA-s SSD árak, 16-37 százalékkal a PCIe-s SSD árak. Eddig csak az operációs rendszert volt érdemes feltelepíteni a 120 GB-os kiegészítő háttértárra, manapság már lassan a HDD teljes mértékben elhagyható, ha az általános felhasználást nézzük.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
3 db hozzászólás
 • Komojtalan 9 hónapja
  Emlékszem, hogy fél éve is meg akartatok győzni hogy milyen jó vétel akkor a SSD, valahogy akkor is kételkedtem benne. Persze az is igaz hogy számítástechnikában mindig lesz jobb/olcsóbb ha várok egy kicsit.
  0 0 Válasz
 • Tomi_VIP_ 9 hónapja
  .
  0 0 Válasz
 • IeSportGoI 9 hónapja
  assd
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?