Hirdetés

MSI 2019, ötödik nap: Megvannak a továbbjutók

Az Invictus Gaming hátradőlve várhatta ezt a napot, a G2 azonban nem vehette félvállról, főleg az SKT-vel szemben nem.

Hirdetés

A 2019-es MSI versenynapjai több ízben is izgalmasak voltak. Egyrészt drukkolhattunk azért, hogy végre valaki megállítsa a tavalyi világbajnok, az Invictus Gaming menetelését, másrészt pedig az európai képviselő, a G2 is felvette a kesztyűt, az első napon brilliáns módok verték az SKT csapatát.

Tekintsük meg, hogy mi is történt a mai napon, ahol minden továbbjutóra fény derült:

SKT vs. Team Liquid

A nap indító mérkőzése a koreai és az amerikai képviselő között zajlott, az SKT-nek pedig mindenképp kellett a győzelem, hiszen holtversenyben voltak a G2-val. Ha egy szóval kellene jellemeznünk a mérkőzést, akkor csak annyit mondanánk: SkTomp. Az SKT a mérkőzés első másodpercétől fogva dominált, és még meg is koronázták az összecsapást egy közel 7 ezres Baron powerplay-jel.

G2 Esports vs. PVB

A folytatás köszönő viszonyban sem állt az első mérkőzéssel, a G2 ismét farkasszemet nézett a Buffaloval, akik ellen egyszer már kikaptak, és bizony másodjára is emberükre leltek bennük. A 26. percben Wunder a semmiből nyomott egy hatalmas pentát Ryze-zal, 0/1/0-ban besétált aztán 5/1/0-ban kisétált. Azonban még ez is kevés volt ahhoz, hogy felvegyék a versenyt a PVB-vel, alig két perccel a penta után a Buffalo megölt mindenkit, majd elhozták a Baront is. A mérkőzésnek voltaképp itt annyi is volt, a 32. percben a PVB odacsapta a végére a pontot.

Invictus Gaming vs. Flash Wolves

A harmadik mérkőzés elején gondolhattuk volna, hogy na most megszorongatják a világbajnok csapatot, a Flash Wolves ugyanis egész jól indított, a mérkőzés közepéig arany tekintetében kiegyenlített harcot folytattak, aztán a 27. perc elején a Flash Wolves-tól már-már pofátlanul elegánsan lopott Baront Ning Ivernnel. Itt az IG megragadta a gyeplőt és három percen belül befejezte a mérkőzést.

Team Liquid vs. G2 Esports

A G2 második mérkőzését nagy lelkesen várhatták az európai szurkolók, az öröm azonban sajnos elmaradt. A Team Liquid egy szépen felépített taktikával átgázolt rajtuk. Az irányítás voltaképp végig a TL oldalán volt, nagyon sok gyilkosságot szereztek, a 25. percben pedig még egy Baron is behuppant a zsákjukba. Végül kicsivel kevesebb, mint 30 perc alatt dőlt a G2 tornya, bő 13 goldos különbséggel. A G2 a korábbi napokkal már bebiztosította továbbjutását a legjobb 4 közé, a kérdés már csak az volt, hogy második, vagy harmadik helyen mennek tovább.

Flash Wolves vs. PVB

A nap utolsó előtti mérkőzésén egy igazi ínyencséget láthattunk a Flash Wolves részéről, Hanabi Yasuo topot hozott a mérkőzésre. Ha valami, akkor ez a meccs aztán teljességgel tét nélküli volt, ugyanis mindkét csapat búcsúzott az MSI-tól, talán ezért is láthattuk azt a Yasuot. Bugi is alkotott a maga Evelynnjével, 10/2-ben fejezte a mérkőzést, az utolsó percekben már szó szerint olvadtak a játékosok a támadásai alatt. Az FW nagyon jól tudta irányítani a mérkőzés pillanatait, így a kiesésüket még egy győzelem kísérhette.

SKT vs. Invictus Gaming

A csoportkörök utolsó összecsapásán ismét találkozott Korea és Kína bajnoka. Amit tudtunk a meccs előtt, hogy az IG garantáltan első helyen jut tovább a csoportból, amíg az SKT a második helyről várhatja a folytatást. Az első gyilkosságot Clid szerezte a felső ösvényen, majd Faker, a legendás Ryze-zal a kezei között óriási outplay-t mutatott be a külső mid torony alatt. A huszadik percben fordult a kocka és az SKT pillanatok leforgása alatt besöpört öt gyilkosságot, ebből kettőt Faker, kettőt Clid. Még egy toronnyal is gazdagodott a koreai bajnok, ezzel kisebb aranyelőnyre tettek szert. A huszonnegyedik percben az előny birtokában igyekeztek elhozni Fakerék a Baront, és hiába próbálkozott lopással az IG, nem adtak esélyt a világbajnoknak. Kicsit több, mint tíz perccel később tiszta ászt hozott el az SKT, ezzel elszenvedte az első vereségét az IG. Nagyon összeszedetten játszott az SKT, így van esélyük akár a döntőben is a regnáló világbajnok ellen.

A következő napok menetrendje így néz ki:

Az Invictus Gaming péntek délben fog találkozni a Team Liquiddel, az SKT pedig szombat reggel 9-kor a G2-val. A döntőre vasárnap reggel 9-kor kerül sor.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
1 db hozzászólás
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?