Hirdetés

Mit szólunk ehhez? Riot kampány a homofóbia ellen

Huzsi | 19/05/17 14:30
Cikk mentése

Eljött az IDAHOTB napja, a Riot pedig visszahozta Rainbow Fluft ikonokat.

Hirdetés

Az utóbbi években, főleg amerikában nagyon élesen ketté vált a konzervatívok és liberálisok tábora. Az utóbbi tábor a homoszexuális, transzexuális és biszexuális közösségek és emberek támogatását tűzte a zászlajára. A League of Legends fejlesztő cége, a Riot Games pedig a tavalyi évben támogatásáról biztosította a baloldali szervezeteket, akik idén is megrendezik az IDAHOTB napot, aminek a legfőbb célja, hogy felhívja a figyelmet az LGBTQ közösséggel szembeni összes attrocitásra. Tavaly ennek okán egy ikon került a játékba, ami a Rainbow Fluft nevet kapta.

Ebben az évben a fejlesztők ismét úgy döntöttek, hogy folytatják a tavalyi akciót és az ikon visszatér a kliensbe. Tehát ismét meg lehet vásárolni pontosan 1 kék esszenciáért, amíg ki nem fut a 9.10-es frissítés. Mondjuk nem a Riot lenne, ha egy lapáttal ne tenne rá a dolgokra. Ebben az évben nem a spawn animáció lesz szivárványok között, hanem a karaktereink húznak majd maguk után szivárványt, minden egyes alkalommal, mikor elhagyják a bázisunkat. Ezen kívül pedig még egy egyedi hátteret is kapunk az ikon használata során a profilunkban. Ez az ikon és a profil a fentebbi képen látható. Ha pedig felmerül a kérdés, hogy más játékmódokban is benn lesz-e az animáció, a válasz igen, például ARAM-on is láthatjuk majd, ezt a Riot erősítette meg Twitteren.

Mi pedig a mai napon 17:00 órától az Esport1 YouTube csatornáján tartunk egy podcastet, ahol erről a témáról beszélget a hallgatókkal orobeRto, Paplovag, és jómagam, Anniewhere társaságában.

Hirdetés
4 db hozzászólás
 • Komojtalan 4 hónapja
  A méltán világhírű Rózsaszín pitbull egyik számának (***bár) felvezetőjével értek egyet: Nem zavar ha valaki ***, csak ne az én végbelemre pályázzon.
  0 0 Válasz
 • nagyonjo33 4 hónapja
  A podcastban elhangzik hogy az probléma hogy valami ellen kampányol a RIOT. Azt miért probléma hogy valami negativ dolog (jelen esetben ilyen-olyan gyülölködés) ellen kampányol? Kirekesztés ellen kampányol ezzel a riot. Az már kiforgatása hogy ezzel "a kirekesztőket rekeszti ki" (ez is alhangzott a podcastban). Azért kicsit furcsa azt beállitani áldozatnak aki ész nélkül elkezd ***zni, bullyingolni mást mert LMBTQ-s. De fogjuk ugyanezt a kampányt és ültessük át egy másik negativ témába. például kitalálják hogy holnaptól a cheaterek ellen csinálnak kampányt. De hát egy ilyen kampánnyal kireszekesztenék a csalókat... ugye ez a logika igy már kicsit vicces, nem? ;) Szerintem a RIOT-nak egyszerü az üzenete: ne bánts valakit mert LMBTQ-s.
  0 0 Válasz
 • spoxerz 4 hónapja
  ha tudtam volna hogy ez az ikon ezt kepviseli meg sem veszem sadface
  0 3 Válasz
 • BothicC 4 hónapja
  Baszki, most akkor az ikonnal saját magam ellen kampányolok...
  0 3 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?