Mit szólunk ehhez? Riot kampány a homofóbia ellen

Mit szólunk ehhez? Riot kampány a homofóbia ellen

Eljött az IDAHOTB napja, a Riot pedig visszahozta Rainbow Fluft ikonokat.

Az utóbbi években, főleg amerikában nagyon élesen ketté vált a konzervatívok és liberálisok tábora. Az utóbbi tábor a homoszexuális, transzexuális és biszexuális közösségek és emberek támogatását tűzte a zászlajára. A League of Legends fejlesztő cége, a Riot Games pedig a tavalyi évben támogatásáról biztosította a baloldali szervezeteket, akik idén is megrendezik az IDAHOTB napot, aminek a legfőbb célja, hogy felhívja a figyelmet az LGBTQ közösséggel szembeni összes attrocitásra. Tavaly ennek okán egy ikon került a játékba, ami a Rainbow Fluft nevet kapta.

Ebben az évben a fejlesztők ismét úgy döntöttek, hogy folytatják a tavalyi akciót és az ikon visszatér a kliensbe. Tehát ismét meg lehet vásárolni pontosan 1 kék esszenciáért, amíg ki nem fut a 9.10-es frissítés. Mondjuk nem a Riot lenne, ha egy lapáttal ne tenne rá a dolgokra. Ebben az évben nem a spawn animáció lesz szivárványok között, hanem a karaktereink húznak majd maguk után szivárványt, minden egyes alkalommal, mikor elhagyják a bázisunkat. Ezen kívül pedig még egy egyedi hátteret is kapunk az ikon használata során a profilunkban. Ez az ikon és a profil a fentebbi képen látható. Ha pedig felmerül a kérdés, hogy más játékmódokban is benn lesz-e az animáció, a válasz igen, például ARAM-on is láthatjuk majd, ezt a Riot erősítette meg Twitteren.

Mi pedig a mai napon 17:00 órától az Esport1 YouTube csatornáján tartunk egy podcastet, ahol erről a témáról beszélget a hallgatókkal orobeRto, Paplovag, és jómagam, Anniewhere társaságában.

Kövess Minket!