Raccoon City zombijai után Godzilla is beköszön a PUBG Mobile-ba, de miért csak oda?

Raccoon City zombijai után Godzilla is beköszön a PUBG Mobile-ba, de miért csak oda?

A mobilos verzió nagyszerű eventeket kap, elférnének az ilyenek a PC/konzol verzióban is nem?

Vitathatatlan, hogy a PUBG rengeteget fejlődött az első játszható verzió óta és bár még mindig bőven van csiszolni való a játékban, egyre inkább haladunk a tökéletesség felé. A játék e-sport beállításai is sokat változtak, bevallom őszintén én személy szerint irtóztam az első néhány PUBG versenytől, a mostani megmérettetéseket viszont már örömmel figyelem, legyen szó akár "csak" egy GLL Wingman versenyről is.

Van viszont valami, amit átvehetne a PUBG akár a mobilos verziójától, akár a nagy riválisként számon tartott Fortnite-tól. Ez pedig a dedikált tartalmak és események. Persze a Survivor Passok kínálnak némi plusz élményt, de azért még sem olyat, mint például amikor a mobilos verziót ellepték Raccoon City zombijai, ezzel is tisztelegve az akkor frissen megjelent Resident Evil 2 Remake előtt. Május végén, június elején is kapnak majd a mobilos játékosok extra tartalmakat, méghozzá az itthon május 30-án debütáló Godzilla: King of the Monsters mozifilm kapcsán.

A crossover részleteiről nem árultak még el semmit a fejlesztők, de így is jó látni, hogy ennyire figyelnek a játékra és ennyi plusz tartalmat hoznak el a játékosoknak. Ezekből viszont mind kimarad a PC-s és konzolos verzió, adódik a kérdés, hogy vajon miért? A válasz talán egész egyszerű, a mobilos PUBG szimplán nagyobb üzletet ígér, sokkal jobban ki tudják aknázni a marketing lehetőségeket az egyes harmadik felek, mint a nagy képernyős változatnál, a PUBG Mobile ugyanis elképesztően népszerű a keleti országokban, csak az elmúlt egy hónap során 100 millió aktív játékosa volt, ami a PC-s verzió átlag 393 ezréhez képest gyönyörű teljesítmény.

A Tencent pedig remekül használja ki a régiót, hiszen nem véletlen, hogy a Resident Evil és most Godzilla kerül majd be valamilyen formában a játékba, mindkettő szériának hatalmas kultúrája van a keleti országokban. Valószínűleg közel sem lenne ekkora sikere például annak, hogy ha a Frontnite-hoz hasonlóan John Wick tenné tiszteletét a játékban.

Ti örülnétek ha a PC-s és konzolos PUBG is ehhez hasonló extra tartalmakkal bővülne?

MOND EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!