Hirdetés

Bemutatkozott két új TUF laptop, itt az FX505 és az FX705

A legújabb gamer igényeknek próbál megfelelni az ASUS. Hamarosan piacra dobják a legújabb TUF laptopokat!

Hirdetés

Néhány hónapja meglátogattuk az ASUS RoG magyarországi főhadiszállását, ahol a legújabb RTX videokártyákkal felszerelt fenevadakat teszteltük. Az ASUS azonban gondolt azokra is, akik nem szeretnének több, mint félmillió forintot költeni a gamer laptopjukra, hanem beérik egy szerényebb teljesítményű, de mégis játékra tervezett hordozható számítógéppel. A TUF széria a megfizethetőséget párosítja a középkategóriás felszereltséggel. Ez a sorozat bővül az FX505 és az FX705-ös modellekkel, amit hivatalosan is bemutatott a világ egyik legnagyobb laptopgyártója!

 

Játékra tervezett Turing architektúra

A mai játékokra koncentrálva a GeForce GTX 1660 Ti az NVIDIA legújabb Turing architektúráját használja. A CUDA magok továbbfejlesztése, a cache hierarchia és a memória alrendszer jelentős magonkénti teljesítménynövekedést biztosítanak ez előző generációhoz képest. A live-streamelők kihasználhatják az új videóenkóder nyújtotta előnyöket is, amely hardveres gyorsítású felvétellel javítja a videó minőségét, így csökkentve a CPU terhelését. A nagyteljesítményű GPU a népszerű játékoknál elérhető közelségbe hozza a háromszámjegyű képfrissítési rátákat és egy olyan gyors képernyővel társul, amely lehetővé teszi minden képkocka élvezetét. A normál képernyők sebességénél kétszer gyorsabb, akár 120 Hz-es képfrissítési rátájával az FX505 zökkenőmentesebb játékot és versenyelőnyt nyújt a csatatéren. Magas képfrissítési rátája különösen a gyors tempójú tüzelő és e-sport játékokban hasznos. A 15,6-colos panel olyan 60 Hz-es opcióval kerül forgalomba, amely megfelelőbb a 60 fps-hez közelebbi, nagyobb grafikai igényű játékokhoz. A nagyobb képernyőt igénylő játékosok számára az FX705 egy 17,3-colos képernyőt kínál, amely 60 Hz-es panellel kapható. A NanoEdge káváknak köszönhetően, amelyek a környezet helyett a képernyőre irányítják a figyelmet, mindkét képernyőméret megfelelően nagynak érződik. A magával ragadó élmény növelésén túl a keskeny kávák csökkentik készülékház méretét, kompaktabbá téve a laptopokat. A belső panelek vIPS-szintű technológián alapulnak, amely széles betekintési szögekben biztosít élénk színeket és ezáltal számos megtekintési pozíciót tesz lehetővé; például barátok társaságában, játék vagy streamelés közben oldalt ülve.

Elegendő teljesítmény bármilyen feladathoz

A lenyűgöző gaming tudás egyensúlyt képez az AMD legújabb Ryzen processzora által kínált mindennapi sokoldalúsággal. A Picasso néven is ismert második generációs mobil APU-k a továbbfejlesztett Zen+ architektúrán alapulnak és az iparágban úttörőnek számító 12 nm gyártástechnológiával készülnek. A TUF gaming laptopok akár Ryzen 7 CPU-val is elérhetők, amelynek négy magja és nyolc szála bőven elegendő teljesítményt kínál a játékhoz, a szórakozáshoz és a mindennapi munkához. Annak ellenére, hogy képes a többszálas munkaterhelések és nagy igényű multitasking feladatok zökkenőmentes elvégzésére, a processzor befér az energiahatékony 35 W-os kategóriába, ezáltal takarékoskodik az akkumulátor üzemidejével. A maximum 32 GB DDR4-2400 memória elegendő RAM tárhelyet kínál a hatékony multitasking és az egyszerű tartalomkészítés számára. Igényeknek és pénztárcának megfelelően számos memória opció áll rendelkezésre: akár 512 GB SSD is felturbózhatja a sebességet, az 1 TB-os FireCuda SSHD felgyorsítja a gyakran használt adatokhoz való hozzáférést, és az 5400 rpm sebességű 1 TB-os HDD megfizethető áron kínál adattárolást. Az tárolóegységek és a memóriafoglalatok egy normál csavarhúzóval hozzáférhetők, ezáltal az igény szerinti fejlesztések egyszerűen elvégezhetők.

Az öntisztító hűtés, amely kiállja az idő próbáját

A nagy teljesítmény eléréséhez elengedhetetlen a hatékony hűtés, ezért a HyperCool technológia a CPU-t és a GPU-t független ventilátorokkal és hűtőbordákkal látja el.  Az egységeket egy közös hűtőcső kapcsolja össze, amely olyan helyzetekben is maximalizálja a hűtést, amikor csak az egyik processzor kap terhelést. A meleg levegő a fedélben található szabadalmaztatott trapéz alakú kivágásokon át távozik, amely még a képernyő hátrahajtott helyzetében is akadálytalan levegőáramlást biztosít. A porszemcséket a ház szélein kialakított speciális pormentesítő csatornák gyűjtik be és vezetik ki a laptopból, hogy azok ne tömíthessék el a hűtőcsöveket és a ventilátorokat. Ez az öntisztító funkció megakadályozza az olyan lerakódások kialakulását, amelyek idővel befolyásolhatják a teljesítményt és a stabilitást. A ventilátor sebességek automatikusan alkalmazkodnak a komponensek hőmérsékletéhez. A felhasználó egy gyors billentyűparancs segítségével átkapcsolhat a különböző hűtési-, és teljesítmény-profillal rendelkező három üzemmód között. A Turbó mód az intenzív feladatokhoz a maximális teljesítményt és ventilátorsebességet nyújtja, míg a Kiegyensúlyozott mód a legjobb játékélmény érdekében optimalizálja a sebességet és a hangot. A Csendes mód olyan kisebb terheléseknél, mint a mindennapos hatékony munka, a webes böngészés és a videó streamelés, csökkenti és visszafogja a zajkibocsátást.

Katonai‑szintű keménység

A két készülékház-változat eltérő megjelenést kölcsönöz a TUF gaming laptopoknak. Az egyik acélarany és a fedélen metálszürke alumínium színű, amelyet a billentyűzet személyre szabható színű Aura RGB világítása egészít ki. A rejtőzködő fekete szín alacsonyabb profil megjelenést és árnyékolt külső részt biztosít amelyet a billentyűzet háttérvilágítása emel ki. Mindkét modell a TUF gaming esztétikára jellemző éles vonalakkal és karakteres jegyekkel rendelkezik, egészen a fedél jellegzetes sugárzó X dizájnjáig. Az alsó rész hatlapú dizájnjával szerkezetileg megerősíti és merevebbé teszi a készülékházat így egy igazi TUF gépet kapunk. Ezek a modellek megfelelnek a MIL-STD-810G katonai-szintű normának, és nehéz tesztek bizonyítják, hogy extrém környezeteknek, rázkódásnak és a véletlen ütődéseknek is ellenállnak. Kis távolságról az asztalra ejtve mindkét verzió visszapattan, és a 15-colos modell ennél nagyobb eséseknek is sikeresen ellenáll.

 

ASUS TUF Gaming FX505DD / FX505DT / FX505DU

Processzor

AMD Ryzen 7 3750H Radeon Vega Mobile Gfx egységgel

AMD Ryzen 5 3550H Radeon Vega Mobile Gfx egységgel

Operációs rendszer

Windows 10

Windows 10 Pro

Képernyő

15,6-col, matt FHD(120Hz) érték, IPS

15,6-col, matt FHD(60Hz) érték, IPS

Grafika

N17P-G0-K1 GPU VGA, 3 GB GDDR5 VRAM-mal

N18P-G0 GPU VGA, 4 GB GDDR5 VRAM-mal

N18E-G0 GPU VGA, 6 GB GDDR6 VRAM-mal

Háttértár

1 TB 5400 rpm

1 TB FireCuda

128 GB / 256 GB / 512 GB PCIe SSD

Memória

DDR4 2400 MHz, maximum 32 GB

Vezeték nélküli kapcsolat

802.11ac kétsávos Wi-Fi

Bluetooth® 5.0

Csatlakozók

2 db 1. gen. USB 3.0

1 db USB 2.0

1 db HDMI 2.0

1 db RJ-45 csatlakozóaljzat

1 db 3,5 mm-es fejhallgató és mikrofon combo jack

1 db Kensington zár

Mikrofon

Dedikált-HD array mikrofon

Akkumulátor

3S1P, 48Wh

Színek

Globális verzió: Acélarany vagy rejtőzködő fekete szín RGB billentyűzettel

Kínai verzió: Rejtőzködő fekete fehér-háttérvilágítású billentyűzettel, vörös anyag szín vörös-háttérvilágítású billentyűzettel

Méret

360,4 x 262 x 25,8~26,8 mm

Tömeg

2,2 kgASUS TUF Gaming FX705DD / FX705DT / FX705DU

Processzor

AMD Ryzen 7 3750H Radeon Vega Mobile Gfx egységgel

AMD Ryzen 5 3550H Radeon Vega Mobile Gfx egységgel

Operációs rendszer

Windows 10

Windows 10 Pro

Képernyő

17,3-col, matt FHD(60Hz) érték, IPS

Grafika

N17P-G0-K1 GPU VGA, 3GB GDDR5 VRAM-mal

N18P-G0 GPU VGA, 4GB GDDR5 VRAM-mal

N18E-G0 GPU VGA, 6GB GDDR6 VRAM-mal

Háttértár

1 TB 5400 rpm

1 TB FireCuda

128 GB / 256 GB / 512 GB PCIe SSD

Memória

DDR4 2400 MHz, maximum 32 GB

Vezeték nélküli kapcsolat

802.11ac kétsávos Wi-Fi

Bluetooth® 5.0

Csatlakozók

2 db 1. gen. USB 3.0

1 db USB 2.0

1 db HDMI 2.0

1 db RJ-45 csatlakozóaljzat

1 db 3,5 mm-es fejhallgató és mikrofon combo jack

1 db Kensington zár

Mikrofon

Dedikált-HD array mikrofon

Akkumulátor

4S1P, 64Wh

Színek

Acélarany vagy rejtőzködő fekete szín RGB billentyűzettel

Méret

399,8 x 279,4 x 26,65~27,65 mm

Tömeg

2,7 kg

Egy ismerős, asztali számítógépek által inspirált billentyűzet

A normál asztali számítógépek dizájnjára hasonlító billentyűzet játékra optimalizált. A gyorsbillentyűk még intuitívabb kezelése érdekében a funkciógombok a szokásos két csoportba vannak felosztva, az egyszerű navigáció érdekében a nyílgombok el vannak különítve és egy teljes numerikus pad teszi játszi könnyűvé a számok bevitelét. A kiemelt WASD gombok egyértelműen azonosítják a játékok alap sorát, míg a szélesebb szóköz gombot könnyebben megtalálja a hüvelykujj.Az ujjhegyek kényelme érdekében minden egyes billentyűgomb felülete enyhén ívelt. Az alattuk lévő kapcsolók billentyűútja 1,8 mm, valamint az Overstroke technológia reszponzív bevitelt és továbbfejlesztett átfogó érzetet biztosít. Az Overstroke technológiája magasabbra emeli a működtetési pontot, így a lenyomások előbb kiváltják a hatásukat, ezzel párhuzamosan a működésbe lépés utáni távolság növekedésével kényelmesebbé válik a gépelés. A 20 millió lenyomás névleges élettartamú gombok elég tartósak ahhoz, hogy évekig tartó nagy igénybevételnek is ellenálljanak. Az RGB háttérvilágítással rendelkező modelleknél a felhasználó a stílusának megfelelően szabhatja személyre a billentyűzet megjelenését. A felhasználók az Armory Crate segédprogrammal módosíthatják az RGB színeket és az effektusokat, és ez fogja össze az olyan létfontosságú funkciókat, mint a megvilágítás vezérlése, a rendszerfelügyelet és a konfigurálható játékprofilok, melyek automatikusan betöltik a kívánt rendszerbeállításokat a különböző címekhez.

A gaming élményt fokozó robusztus csatlakoztathatóság

A DTS® fejhallgatóval a gaming sokkal magával ragadóbb: Az X® technológia 7.1-csatornás virtuális térhangzást biztosít a headseten, vagy a laptophoz csatlakoztatott hangszórókon keresztül. A felhasználó választhat a játékhoz, a filmekhez és a sporthoz optimalizált beállítások közül, vagy egyéni beállítást programozhat be a beépített hangszínszabályzóval. A 3,5 mm-es audio jack-csatlakozó mellé éppen elég USB port társul az olyan legfontosabb perifériák számára mint a gamepad, az egér és a külső tároló. A HDMI 2.0 lehetővé teszi a felhasználó számára hogy az asztali monitoroktól kezdve, a nappaliban elhelyezett nagyképernyős TV-ken át, az iskolai projektorokig számos képernyővel használja együtt a gépet, akár 4K felbontásban. A beépített 802.11ac Wi-Fi adapterrel egyszerűen csatlakozhatsz az internethez. A vezeték nélküli hálózatok kényelme felülmúlhatatlan, de a komolyabb multiplayer játékokhoz a vezetékes kapcsolat alacsonyabb késleltetése szükséges, ezért a készülék tartalmaz Gigabit Ethernet csatlakozót is.

Elérhetőség

Az ASUS TUF Gaming FX505 és a FX705  várhatóan a második negyedévtől lesz elérhető hazánkban.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
5 db hozzászólás
 • JamesBond 1 éve
  NEM ROSSZ A KONFIG MÁR CSAK A KÖZÉP KATEGÓRIA 300 ALATT VAGY FELETT FOG ITT KEZDŐDNI AZ ÚJ KÁRTYÁVAL.
  0 0 Válasz
 • JamesBond 1 éve
  NEM ROSSZ A KONFIG MÁR CSAK A KÖZÉP KATEGÓRIA 300 ALATT VAGY FELETT FOG ITT KEZDŐDNI AZ ÚJ KÁRTYÁVAL.
  0 0 Válasz
 • JamesBond 1 éve
  NEM ROSSZ A KONFIG MÁR CSAK A KÖZÉP KATEGÓRIA 300 ALATT VAGY FELETT FOG ITT KEZDŐDNI AZ ÚJ KÁRTYÁVAL.
  0 0 Válasz
 • mekler87 1 éve
  Na ez már jónak tűnik , ha árban is sikerül jól belőni el is gondolkodóm rajta hogy vegyek egyet
  0 0 Válasz
 • IeSportGoI 1 éve
  asd
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?