Íme néhány rejtett tartalom, melyről nem biztos, hogy tudtál

Lucian és Evelynn, Voliebear és Zilean, Xayah és Rakan, vannak itt bőséggel karakterek, akiknek vannak interakcióik egymás iránt, némelyik kevésbé, néhány pedig jobban el van dugva előlünk.

Az új Evelynn megjelenésével szinte csak idő kérdése volt, hogy mikor találják meg a játékosok az Easter Eggeket. Aki esetleg nem tudná, hogy mi is az az Easter Egg: ez általában egy olyan játékban elrejtett plusz funkció, pálya, tárgy, vagy bármi, ami nem egyértelműen látható elsőre, nincs a szemünk elé rakva, hanem meg kell keresni, vagy véletlenszerűen megtalálni.

Ahogy a legtöbb nagy és sikeres játéknál, úgy a League of Legends esetében sem hagyták ki ennek a lehetőségét. Legújabban Evelynn és Lucian között találtak egy szinkronizált hazatérést, egészen pontosan a Heartseeker Lucian és a Tango Evelynn között.

Amint láthatjátok, ha jól időzítetek, Lucian nem csak asztalt terít, de még a gyertyát is meggyújtja Evelynn-nek, aki örömmel csatlakozik hozzá. Ha megnézitek az alábbi videót, még abban is hallani rögtön a legelején, hogy Evelynn megemlíti Lucian feleségét, miszerint találhatna nála jobbat. Ezzel minden bizonnyal magára utal.

Bár a játékban ezekre annyira nem derül fény, és a legtöbben valószínűleg nem is nagyon foglalkoznak vele, de ettől függetlenül a Riot minden egyes karakterhez kész háttér történetet gyártott. Ez határozza meg egy hős származását, motivációit és persze azt is, hogy kihez milyen viszony fűzi.
Ha már Luciannél járunk, a Shadow Isle-ról származó karaktereket különösen nem szereti és nem véletlenül, hiszen Thresh is innen származik. Thresh pedig azért ősellensége, mivel a lámpásába zárta Lucian halott feleségének a lelkét, éppen ezért, ha Thresh Luciannel szemben van, már a meccs elején egy lélekkel kezd a lámpásában.

Az egyetlen ilyen együttműködés, amit nem rejtettek el, sőt az orrunk alá tolták és valamennyire hasonló Evelynn és Lucian interakciójához, az Rakan és Xayah hazatérése, ami egyben egy passzívjuk is, hogy időt tudnak spórolni egymásnak. A játék egyébként tele van ilyenekkel, csak győzzük őket megtalálni.

Ilyen például Leona Sunlight passzív képessége, ami eggyel kevesebb sebzést okoz minden olyan hősnek, akin napszemüveg van, hiszen ők védve vannak a napsugaraktól. Ilyen Aurelion Sol, egyes Vayne Skinek, a Surfer Singed, Vandal Gragas, a Dragon Fist Lee Sin és még sorolni lehetne.

Szintén van egy kis háttértörténet Volibear és Zilean között, hiszen egy időben Zilean próbálta zárva tartani, illetve nem beengedni Volibeart az Idézők szurdokába. Ez azt eredményezi, hogy ha mindketten a pályán vannak egymás ellen, Volibear 11, míg Zilean 10 plusz aranyat kap, ha megöli egyik a másikat.

Zyra rögtön két karakterrel is együttműködik, ezek közül az egyik a már említett Leona. Mivel a növények szeretik a napfényt, akárhányszor Leona Sunlight passzívja hozzáér Zyra-hoz vagy a növényeihez, azok megnőnek egy kicsit.

Ezek a látványosabbak, de van még rengeteg másik is, amik csak beszéd formájában jelennek meg. Master Yi például a Taunt animációja alatt azt mondja Wukongnak, hogy ne majomkodjon már annyit, Sion azt kérdi Jarvan IV-től, hogy még hány Jarvan-t kell megölnie. Egyébként Sion állkapcsa egy korábbi korona, ha minden igaz Jarvan I-é volt.

A Draven baltákat vak módban bármelyik Draven el tudja kapni, akár az ellenfelét is, és az plusz aranyat fog jelenteni neki. Ezt egyébként a játék is leírja a betöltő képernyőn megjelenő tippek között.

Rumble pedig sosem adja fel, főleg a Super Galaxy Skinben, hiszen hazatéréskor, ha Tristana a közelben van, elmondja, hogy érte mindig vissza fog jönni, no meg akad még pár mondanivalója a kis yordle hölgynek.

Egy szó, mint száz; a játék tele van ilyen kisebb Easter Eggekkel, amiket a fejlesztők talán saját szórakozásukra, vagy csak a háttér története kidomborítására készítettek el. A csaták nagy hevében kevésszer van időnk ilyenekre felfigyelni, de mégis jó látni azt, hogy a részletekre is figyel a Riot.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!