Az 5 legjobb, legmeghökkentőbb mérkőzés a 2019-es, stompban gazdag MSI-on

Biztosra vehetjük, hogy sokáig fogják még emlegetni az első olyan MSI-t, amelyet nem egy keleti csapat nyert meg.

Az idei MSI abszolút rendhagyó volt, és bizony nemcsak az európai régió számára, hiszen ez alkalommal végre egy amerikai és egy európai csapat juthatott be a döntőbe, a keleti nagyágyúk közül négy év után mindenki csak a lelátóról követhette az eseményeket. Viszont, egyúttal az is megesett, hogy a döntő közel sem volt annyira izgalmas, mint amilyennek kellett volna lennie, a G2 ugyanis hatalmas stompot adott a Team Liquidnek.

Az eseménynek ugyan már vége, az élmény viszont még roppant friss, így nézzük is meg, hogy melyek voltak a 2019-es MSI legjobb pillanatai, és legjobb mérkőzései. (Természetesen a lista szubjektív.)

5. A Phong Vũ Buffalo és az Invictus Gaming 50 killes mészárszéke az első napon

A világbajnoki címvédő Invictus abszolút megállíthatatlannak tűnt a Group Stage során, egyedül az SKT volt képes hozni ellenük egy mérkőzést az ötödik napon. Arra azonban nem sokan számítottak, hogy az első napon a PVB lesz majd a nagy falat a világverő ötösnek.

4. Az IG 16 perc alatt elverte az SKT-t

Ha valamire, akkor erre bizonyára mindenki emlékszik, aki követte az MSI eseményeit, 16 perces mérkőzést ugyanis még a casual mérkőzések során is alig láthatunk, nemhogy egy globális profi esemény keretei között. Az összecsapást izgatottan várta mindenki, hiszen ez volt az első alkalom az idei évben, hogy a kínai sztárcsapat összetalálkozzon a koreai sztárcsapattal, a hype azonban nem tartott sokáig. Ez a mérkőzés most valószínűleg jó időre beállított egy rekordot, ez lett ugyanis minden idők leggyorsabb nemzetközi LoL meccse, a korábbi rekordot az EDG tartotta a Bangkok Titans ellen, az a mérkőzés 20 perc 20 másodperc alatt ért véget. Borzalmas érzés lehetett ez az SKT játékosainak, de az ötödik napon szerzett győzelmükkel talán valamelyest ellensúlyozták ezt a lelkükben.

3. 71 perc játékidővel bedarálta a G2 a Team Liquidet

Az előző példához hasonlóan ez a széria is rendhagyó volt, a maga kategóriájában ez is rekordot döntött, pontosan 70 perc és 43 másodperc játékidővel nyert Bo5-t a G2, ilyen gyors nemzetközi Bo5-ös találkozóra pedig még nem volt példa a LoL történelmében. A Team Liquid ott kapta az ívet, ahol csak lehetett, a G2 minden tekintetben uralta az összecsapást.

Noha ez volt az egyik legnagyobb pillanat az európai régió számára, voltak ennél is látványosabb és meghökkentőbb mérkőzések, pillanatok ezért került csak a harmadik helyre.

2. A G2 Esports elverte az SKT-t az elődöntőben

Lássuk be, a Team Liquid elleni meccs során szinte mindenki G2 győzelmet jósolt, ott inkább az volt a meglepő, hogy ennyire gyorsan ért véget a széria, az SKT elleni összecsapáson azonban volt miért izgulni. Egy Korea vs. Európa szériánál komoly esélye van annak, hogy a keleti kollégák kerekednek felül, most azonban nem így történt egy zseniális, szoros 3-2-vel végződő Bo5-öt láthattunk.

1. A Liquid vs. IG mérkőzés, ahol a TL a G2-nál is jobban meglepte a világot

Ha valahol, akkor ennél a szériánál aligha jósolták a győzelmet a Team Liquidnek, nagyon sokan, köztük a szakértők is azt mondták, hogy sima 3-0-s győzelem az IG-nek, aztán Doublelifték kibontották a meglepetészsákot. A találkozó vége 3-1 lett, csak épp a másik oldalnak, a négy mérkőzés során pedig a Liquid gárda mindegyik tagja megcsillogtathatta a tudását, sokáig beszédtéma marad majd az a teamfight is, amit a Baronnál toltak le a második mérkőzésen.

Ha néhány szóban kellene jellemeznünk ezt az MSI-t, akkor azt mondanánk, hogy a meglepetések és a stompok rendezvénye volt. Bízunk benne, hogy sok hasonló színvonalú eseményt láthatunk még a jövőben, hiszen minden megvolt benne, ami egy zseniális versenyhez kell!

Nektek melyik volt a kedvenc pillanatotok az idei MSI-ról?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.