A DreamTeam edzője a 4-2-3-1 felállásra esküszik

A DreamTeam edzője a 4-2-3-1 felállásra esküszik

Lehet jó csapatot építeni, de a megfelelő felállás nélkül nehéz belekezdeni és a meccsek alatt is szenvedhetünk, ezért Fully újabb tanáccsal segítette a közösséget.

Egy ideje már kísérleteznek a játékosok, hogy melyik taktikával lehet a legnagyobb sikereket elérni, és most Fully, a DreamTeam edzője megosztotta véleményét erről.

"Személy szerint úgy vélem, hogy ez a legjobb felállás, mert abszolút kiegyensúlyozott a pálya minden területén, valamint a támadás és védekezés szempontjából. Három offenzív középpályással teljesen le lehet fedni a támadó harmadot, emellett sokféle variációra lehetőségünk van, előrenyomulhatunk középen és a széleken is, kis passzokkal vagy akár beívelt labdákkal is könnyedén operálhatunk."

Narrow

A szűkebb 4-2-3-1 felállásnál a 2 abszolút szélső helyett igazából két olyan típusú játékosod van, akik közelebb állnak a CAM pozícióhoz. Ezzel a változattal sokkal könnyebb felépíteni a támadásokat, pláne a tizenhatos előterében egyszerűbb adogatni, ráadásul a védők mögé is hamarabb tudjuk majd bejátszani a labdát a beindulások miatt. Ez nagyon fontos, hiszen a támadók többször futnak be direkt módon az üres területekre, ezzel pedig gólhelyzethez juthatunk.

Stílustól függő egyéni utasítások

A két szél felé elhelyezett játékosunknak nyugodtan kiadhatjuk a Stay forward utasítást. Ezzel nem csak a támadások során marad elől több emberünk, de a kontráknál is nagyon hasznos munkát végezhetnek a gyors futballistáink, ha nem kell visszazárniuk. Egy gyors labdaszerzés még az ellenfél térfelén szinte tuti előnyt jelent számunkra.

A két CDM megkaphatja a Stay back While Attacking parancsot, és innentől kezdve többféleképpen játszhatunk. Mehetünk kontrákra, de labdatartásra is. Ez a két játékos lesz a motorja a csapatunknak, így nem árt ha strapabíróak a srácok. A védekezésben és a labda előrejuttatásában is kulcsszerep jut nekik.

Az egyetlen elől ácsorgó csatárunknál pedig két instrukció közül választhatunk: Stay forward vagy Get in behind the back line. Ha labdabirtoklás mellett tesszük le a voksunkat, akkor a második ajánlott, de kontratámadások esetén sem csalódunk egyik beállításban sem.

A két szélső hátvédet a profik 99%-a Stay back while attacking opcióval látják el. A legfontosabb láncszemek a szélső támadóid lesznek, tehát nincs szükség, hogy a védelemből előre rohangáljanak az embereid.

Konklúzió

Érdemes bejátszani az egész pályát, lehetőleg minél több passzal és hátulról építkezni, és egy üres területre való befutásnál akár ívelést választva is azonnal meg kell játszani a támadó középpályásainkat, hogy a tizenhatos környékén veszélyeztessünk.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!