Láttál már kapust ollózva öngólt szerezni a játékban?

Láttál már kapust ollózva öngólt szerezni a játékban?

Amikor már azt hitte, hogy a kapusa hatalmasat védett, akkor jött a fekete leves, de ez nem csak a FIFA19 egy ostoba hibája.

Ilyen és ehhez hasonló gólokat ugyanis nem egyszer láthattunk már a valódi életben is. Aki követi a futballmérkőzéseket talán futott már bele az alábbi videóban látott hihetetlen jelenetbe. Az egyik része a dolognak, hogy a játékban tényleg ráférne a kapusokra a javítás és a mesterséges intelligencia fejlesztése. Ez már a sokadik része a FIFA-sorozatnak, ahol a hálőörök általában nincsenek a helyzet magaslatán. Bár az ember időnként elfogadja, hogy nincs szerencséje és olyan gólt kap, ami nevetésre ad okot, de azért valljuk be több órás válogatás készülhetne a játékból ilyesfajta szituációkból.

A másik, hogy mennyire tudja az EA pontosan leprogramozni a fizikát, hiszen minél élethűbb annál nagyobb "bakik" is megtörténhetnek. Gondoljunk csak Karius BL döntőben nyújtott "teljesítményére", olyankor az emberek csak legyintenek és azt mondják rosszul játszott vagy további nem kívánatos jelzőkkel illetik. Persze a játékban is cserélhetünk játékost, de valószínűleg sokkal előbb fogjuk elkezdeni szidni magát a programot. Tehát ez amolyan 22-es csapdája, legyen élethű meg nem is, de ezt mindenki döntse el maga, hogy belefér-e ilyesmi a játékba vagy jobb lenne megszabadulni tőle:

You have seen an own goal before. But have you ever seen a goalkeeper do an bicycle kick own goal before? from r/FIFA

*Ha nem indulna el a videó kattints a címére

Kerestünk néhány olyan találatot a videó mintájára, amit valódi kapusok követtek el és valljuk be drámai a hasonlóság, ergo nem mondhatjuk, hogy nem az igazi futballból merít erőt a FIFA19. Akinfejev szerencsétlen mozdulata a Tottenham Hotspur vs CSKA mérkőzésen:

Egy arab találkozón:

FIFA18-ban is fordult elő hasonló, akkor Mignolet volt a ludas:

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!