Ollózós gól a döntőben, izgalmas mérkőzésen dőlt az első Dél-Magyarországi regionális FIFA19 Kupa!

Ollózós gól a döntőben, izgalmas mérkőzésen dőlt az első Dél-Magyarországi regionális FIFA19 Kupa!

Nem újkeletű dolog, Pro Clubs játékos hódította el a Pécsen megrendezett FIFA19 Kupa első helyét, de a döntőben komoly ellenféllel került szembe.

Több, mint negyven nevezővel rendezték meg Pécsen a Zsolnay kulturális negyedben az első Dél-Magyarországi regionális FIFA19 Kupát, melyet végül a Puskás Esport játékosa, Büki János egy szoros összecsapáson nyert meg a DVSC e-sportolója, Gódor Donát ellen 4:2-re.

A csoportmérkőzések - oda-visszavágós lebonyolításban zajlottak - során mindkét finalista veretlen maradt, János 4 győzelem és 2 döntetlen után jutott tovább, míg Donát egy iksz mellett minden találkozóját megnyerte. Az egyenes kiesés szakaszban - a továbbjutásról már egyetlen meccs döntött - aztán a Puskás játékosa, Pro Clubs csapattársával Leikauf Norberttel került szembe. A csoportban már összemérhették tudásukat, akkor két döntetlennel zártak, most viszont János egy fokkal jobban koncentrált.

Ezt követően gészen a döntőig menetelt mindkét fél. A fináléban aztán már a 12. percben megszerezte a vezetést Büki János (Manchester United), majd a 29. percben meglőtte a torna egyik, ha nem a legszebb találatát, miután Martial révén a tizenhatos vonaláról ollózott gólt.

Donát (Franciaország) kétszer ugyan még tudott szépíteni, de a végeredményen változtatni nem tudott, 4:2-re Büki János kerekedett felül és hódította el az első helyezettnek járó 80 ezer forintot. A 92. percben született meg a mindent eldöntő találat egy remek ellentámadás végén:

Egyébként a kupa össznyereménye 150 ezer forint volt. A játékosok felszereléséért, kényelméért és díjazásért hatalmas köszönet jár a támogatóknak és szponzoroknak:

  • Konzolvilág
  • Noblechairs
  • Nitro Concepts
  • Itsh kft.

A harmadik helyért Rack Ádám (Manchester United) győzte le 3:1-re Rácz Ádámot (Magyarország), így kialakult az első Dél-Magyarországi regionális FIFA19 Kupa végeredménye:

  1. helyezett: Büki János (Puskás Esport)
  2. helyezett: Gódor Donát (DVSC)
  3. helyezett: Rack Ádám (PTE-PEAC)
  4. helyezett: Rácz Ádám

A torna után Büki János a nyeremény nagyobbik részét egy gyermekotthonnak ajánlotta fel, akik így június 10-én ellátogathatnak a Bar of Legends-be egy zártkörű jatékos napra. A kezdeményezés olyannyira sikert aratott, hogy maga a hely is még megtoldotta kicsit a keretet , plusz az ISTF-ajándékot is sikerült hozzápakolni a jótékony programhoz! A virtuális futballünneppel tehát további 20-40 gyermeknek egy fél napos szórakozását, illetve ellátását sikerült összefocizni.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!