Először a világon 12 maggal támad az AMD Ryzen 9 3900X gaming processzor!

Először a világon 12 maggal támad az AMD Ryzen 9 3900X gaming processzor!

Bemutatták a Ryzen processzorok új zászlóshajóját, a Ryzen 9 3900X-et!

2019 legnagyobb informatikai és technológiai expója hivatalosan is elkezdődött. A Computexen az AMD rögtön odapörkölt az Intelnek, amikor hivatalosan is leleplezte az új Ryzen generációt, aminek a csúcsán ott ül a Ryzen 9 3900 X, ami drága lesz, de cserében brutális teljesítményt tudunk majd kipréselni belőle. Nem csak a 3900X került a középpontba, ugyanis az összes Zen 2-es prociról árultak el részleteket, többek között megtudtuk azt is, hogy milyen árkategóriában csaphatunk majd le a kiválasztottra.

Az asztali számítógépek már készülhetnek a felfrissülésre, mivel alig két hónap múlva, július 7-én már elérhető lesz az AMD Ryzenek harmadik generációja, aminek nem burkolt célja, hogy a második generációs sikerek után további babérokat arassanak le az Intel kárára. Amíg a videokártyák piacán továbbra is óriási fölényben van az Nvidia, a processzorok világában lassan, de biztosan az AMD kerekedhet felül ősi riválisán.

A megjelenési dátum mellett a teljesítményre is kitértek a sajtóbemutatón, ami több, mint meggyőzőnek tűnik. Egy szálon és több szálon is jobb adatokat tud felmutatni az AMD a konkurenciánál, azonban megkérik az árát a legújabb technológiának. 

A csúcskategória már igazi "inteles" árazást kapott, ugyanis a 12 magos Ryzen 9 3900X 500 dolláros árcédulával érkezhet a boltokba, ami azt jelenti, hogy a magyarországi polcokon akár 160-170 ezres árakkal is találkozhatunk majd.

A korábbi pletykákkal ellentétben sehol sem szerepel 5 Ghz-es órajel, de nincs is rá szüksége egyelőre az AMD-nek, mivel az Intel 9700K 4,9 GHz-es egy szálas teljesítményét nagyjából tudja a Ryzen 7 3700X 4,4 GHz-en. Ami még az AMD felé billenti a mérleget, az a nagyszerű fogyasztás. Sokkal jobb számokat produkálnak a Ryzenek a konkurens Inteleknél, ami hosszútávon még egy érv lehet az Advanced Micro Devices termékei mellett. Aki még jobban szeretne elmerülni a számokban, annak mutatunk még néhány szemléltető grafikát, amivel az AMD készült a Computexre.

AMD Ryzen 7 3800X

AMD Ryzen 7 3700X

AMD Ryzen 9 3900X

Nektek hogy tetszenek a legújabb 7 nm-es gyártástechnológiával készült AMD processzorok?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!