Olcsóbb és gyorsabb RTX videokártyákkal készül az NVIDIA?

Olcsóbb és gyorsabb RTX videokártyákkal készül az NVIDIA?

Valami nagyon szuper dolog érkezik, legalábbis az NVIDIA ezt állítja!

Mindössze 16 másodperces teasert posztolt az NVIDIA a legnagyobb videómegosztó oldalra, de a találgatások már beindultak. Az biztos, hogy a sejtelmes, "Valami szuper közeledik..." címmel sikerült felcsigáznia a rajongókat, de az ellenlábasokat is. De mivel készülhet az NVIDIA, tényleg olcsóbb és gyorsabb RTX videokártyákra számíthatunk a nem túl távoli jövőben? Erre a kérdésre kerestük a választ.

 

A tények nem hazudnak: az NVIDIA GeForce RTX szériája nem váltotta meg a világot, mivel az átlagos játékosoknak még az RTX 2060 is a megfizethetetlen árkategóriába esik. A Ray Tracing hiába forradalmasíthatja a játékélményt, ha a technológia jelenleg még alig támogatott, sőt a GTX sorozatból már az "egyszerű" 1060-as is megkapta ezt a szolgáltatást, a DirectX RayTracingnek köszönhetően. Így semmi értelme ebben a formában az RTX sorozat létezésének, mivel a 2070 és 2080 hamarosan megkapja konkurenciának az AMD NAVI kártyáit, a 2060 helyett jobb választás jelenleg a GTX 1660 és GTX 1660 Ti.

A pletykál szerint mindhárom megújult RTX kártya hasítani fog, köszönhetően a GDDR6-os memóriáknak és a magasabb órajeleknek, amik mellé még az árakon is faragtak. Az "új" RTX 2060-at 250 dollárért, az "új" RTX 2070-et 400 dollárért, az "új" RTX 2080-at 600 dollárért vihetjük majd haza, ezzel már tényleg megfontolandó alternatíva lehet azok számára, akik a lehető legmagasabb felbontásban szeretnék élvezni a legújabb játékokat is. Hogy tényleg a SUPER sorozatról szól-e a teaser egyelőre még nem tudni, továbbá azt sem, hogy mi lesz a régebbi RTX videokártyákkal. Lehet, hogy potom pénzárt kiárusítja majd az NVIDIA őket és nem is lesz értelme az AMD-k között keresgélni, ha vásárlás előtt állunk? Jó lenne az biztos, hamarosan minden kiderül!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!