Hatalmas meglepetéssel indult az LCS nyári szezonja!

Nem várt eredményeket hozott az LCS nyári szezonjának első két napja. Összefoglaltuk a legfontosabbakat!

Elrajtolt az észak-amerikai profi League of Legends bajnokság 2019-es nyári szezonja és rögtön az első hétvége után már meg is született az eddigi legnagyobb meglepetés. Az eredményeken kívül még egy újdonságra kellett figyelni, ugyanis a Riot legújabb szolgáltatása, a Pro View felpörgette a közvetítéseket, ami a jövő héten a LEC-en is debütálhat majd élesben. Összefoglaltuk a legfontosabb eseményeket!

A szombati mérkőzésnapon rögtön megismétlődött a tavaszi szezon döntője, ugyanis a Bjergsen vezette TSM és a Team Liquid csapott össze. Kiválóan felkészültek ellenfelükből Doublelifték és magabiztosan mutatták meg legnagyobb riválisuknak, hogy ismét ők a bajnoki cím várományosai. 

 

Az esélyesek közül győzelemmel rajtolt a Cloud9, de nyerni tudott még a Golden Guardians, a CLG és az OpTic Gaming is. Amazing bemutatkozott a 100 Thieves színeiben, azonban még szoknia kell az új csapatát, és a társaknak is őt. 

A második nap borult a papírforma. Az Echo Fox az esélytelenek nyugalmával pickelte ki a Liquid játékosainál korábban már megszokott karaktereket, majd ezekkel a hősökkel szoros meccsen verték el az LCS tavaszi bajnokát. Solo Gangplankjét se Impact, se senki nem tudta megállítani a végjátékban, így 29 perc alatt az Echo Fox diadalmaskodott.

 

Újabb győzelmet húzott be a C9 és a GGS is, utóbbi csapat meccsén Froggen legendás Aniviája is főszereplő volt. A 27. perc végéig mindössze egy gyilkosság történt az egész mérkőzésen, de utána rendesen beindult az adok-kapok, amiből végül a GGS jött ki jobban. A Fly Questnek az utolsó percekben végig saját bázisán kellett védekezni, de a nagy nyomás végül összeroppantotta őket.

 

Amazing és a 100 Thieves második vereségét is begyűjtötte csakúgy, mint a Clutch Gaming és a Fly Quest. Nagyon sok van még a szezon végééig, de várhatóan a kijózanító pofon után a TL ismét összeszedi majd magát és elkezdheti a felzárkózást az egy meccses előnyből rajtoló C9-nal szemben, akikben ismét ott van az erő, hogy odaérjenek az első helyekre az alapszakasz végén. A Golden Guardians a tavaszi szezon két felsőházi csapata ellen már megmutatta mire lehet tőlük számítani, de az igazán nagy halakat még elkerülték.

Az NA LCS folytatódik a hétvégén a harmadik és negyedik mérkőzésnapokkal. A rangadókból ezúttal sem lesz hiány, ugyanis a C9 először a "liquidverő" Echo Foxszal, majd a GGS-szel találkozik, de érdekes lesz látni, hogy mire megy a CLG és a 100 Thieves a Team Liquiddel.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!