Bannolhatja a világ legnagyobb videómegosztója a gyerek streamereket

Bannolhatja a világ legnagyobb videómegosztója a gyerek streamereket

A gyermekkorúak védelmét tűzte zászlajára a világ legnépszerűbb videómegosztó oldala.

Újabb lépéseket tesz a Youtube a pedofil ragadozókkal szemben. A világ legnagyobb videómegosztó portálja bannolja a gyermekkorú streamereket, ha nincs mellettük valamilyen szülői / felnőtt felügyelet. A Google tulajdonában lévő vállalat februárban bejelentette, hogy letiltják az összes videó alatt a kommentelés lehetőségét, ami gyerekeket ábrázol. Ezt végül meg is valósították, így biztosra vehetjük, hogy az élő közvetítéseket is azonnal tiltani fogják, ha csak gyerekek szerepelnek majd benne, bárminemű felnőtt felügyelete nélkül.

De miért hozta meg ezt a drasztikus lépést a Youtube? Valószínű, hogy a pedofil-botrányokra vezethető vissza az egész. Az algoritmus-alapú keresőmotorjuk serdülőkori, alul öltözött gyerekeket ábrázoló videókat dobott fel azoknak, akik szexuális tematikájú tartalmakat néztek korábban. Emiatt is került a kritikák kereszttüzébe a Youtube, ami jelenleg minden erejével azon dolgozik, hogy az évek során elvesztett reputációját visszanyerje. 

Egy június 3-i blogbejegyzésben a Youtube kijelentette, hogy mindent megtesznek azért, hogy megóvják közösségeket és a családokat. Nem hárítják el magukról a felelősséget, hanem azon dolgoznak, hogy megteremtsék a biztonságos környezetet minden felhasználó számára. 2019 első negyedévében 800 000 videót töröltek az oldalról a gyermekvédelmi elvek megsértése miatt, igaz többségüket még azelőtt, hogy átlépték volna a 10 megtekintéses határt. Nem csak az oldalon, hanem a bűnüldöző szervekkel együtt a mindennapokban is munkálkodnak azon, hogy felgöngyölítsék és az igazságszolgáltatás elé állítsák azokat, akik bűncselekményt követtek el a gyermekkorúak ellen. Erre szükség is van, mivel az eltűnt gyerekkel foglalkozó amerikai szervezet közel 6000 eljárást folytatott le az elmúlt két évben, a Youtube jelentéseinek köszönhetően.

Ti mit gondoltok erről a súlyos témáról?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.