Hatalmas zakókat osztogattak a LEC első napján - Összefoglaló

Hatalmas zakókat osztogattak a LEC első napján - Összefoglaló

A LEC első napja csúnya zakókat hozott

A LEC első napja egy kivételével nem hozott nekünk szoros meccseket. Gyakorlatilag mindig volt egy papírforma szerinti esélyes, aki bizony úgy elverte az ellenfelét, mint a kétfenekű dobot. De lássuk mi is történt pontosan.

G2 vs. Splyce (Győztes:: G2)

Egyszerűen ezt nem lehet szépíteni, sajnos az ilyen meccsekre mondják, hogy "Not even close", azaz egyáltalán nem volt szoros. Az egész nagyon lassan indult, az első 10 percben mindenki szép csendben farmolt, aztán Jankos megtalálta Xerxet a Splyce dzsungelljébe, jött egy Caps segítség midről és már meg is volt a First Blood. Ezután még láttunk egy Humanoid villanást, amikor a Ryze lenyomott egy Solo Killt a Sylas-re, de ezután jött a lejtő. A G2 szisztematikusan minden ösvényen győzött, többé vagy kevésbé. Behúzták a három inhibet, majd még egy kis meccsvégi BM-re is maradt idő.

Origen vs. Vitality (Győztes: Origen)

Az eredményt nézve ez sem volt túlságosan szoros mérkőzés, pedig az elején még úgy tűnt azt kapunk. A korai percekben megindult az adok-kapok. A First Blood az Origen-hez került, viszont utána Nukeduck hibázott egy nagyobbat, ami az életébe került és utána az Origen alsó ösvénye sem tudta, hogy mikor kell abbahagyni egy üldözést. Viszont ezután jött a két emberes műsor. Patrik stílusosan hozott egy Sonát, ami a játék huszadik percére szinte megállíthatatlan lett. Miden pedig, Nukeduck kezei között Camille kelt életre. A veterán LEC játékos Hextech Ultimatum-jait tanítani kellene, stunokat került el vele, embereket rántott vissza vele a fal mögül. Rossz ezt kimondani, de a Vitalitynek nem volt esélye.

Misfits vs. Rogue (Győztes: Misfits)

A harmadik meccsig kellett várnunk, hogy egy izgalmas rangadót láthassunk. Ugyan a Rogue-tól igazán sokat nem várt senki, de azért nem adták könnyen magukat. A Misfits a pálya minden részén megvillantotta a tehetségét, viszont a Rogue oldaláról Inspired és az ő Rek'sai választása talált több előnyös helyzetet. A meccs gyakorlatilag egy pofon csere volt végig, majd egy elrontott Baron tánc után a Misfits szerzett nagy előnyt. Amit egy elrontott ostrom során majdnem el is dobtak. Ezek után picit lelassítottak és pár perc múlva Febiven vezetésével a nyulak behúzták ismét a Baront és ott már nem rontottak, erőből befejezték a meccset.

Fnatic vs.SK Gaming (Győztes: Fnatic)

Ha valaki aggódott, hogy a Fnatic kicsit összerogyott az előző szezon végén, akkor annak javaslom, hogy nézze meg ezt a meccset. Nem volt olyan szisztematikus vereség, mint amit a Splyce kapott a G2 gárdájától, de az SK kikapott, nem kicsit, nagyon. A meccs két embere pedig az alsó ösvény volt, Rekkles és Hylissang. Az első pár perc nem volt Hyli pillanata, de után a szinte mindegy honnan indította, de szinte az össze hook talált. Amint pedig a cc becsattant Rekkles tette, amihez a legjobban értett, elkezdett pusztítani. 

Schalke 04 vs. Excel (Győztes: Schalke)

Az lehet, hogy a Felhő Sárkány az, ami a legkevesebbet éri, de ha valaki összerak belőle egy hármas kombót, akkor egyből felmegy az értéke. A Schalke ki tudta rakni a szettet és ezek után gyakorlatilag arra játszottak, hogy a pálya minden szegletében ott legyenek. Az első 10-15 percben még azt mondom, hogy szoros is volt az egész, viszont amint a sárkányok elkezdtek gyülekezni a Schalke oldalán egyre jobban látszott, hogy itt ma nem terem babér az Excel csapatának. Az első Baron ugyan még a piros oldalon landolt, de a második már a kékek kezébe került. A Schalke pedig ki is használta az előnyt és gyorsan le is zárta a meccset.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!