Broxah Lee Sinjéről és a G2-ról szólt a LEC második napja - összefoglaló

Broxah Lee Sinjéről és a G2-ról szólt a LEC második napja - összefoglaló

Más dimenziót képvisel jelenleg a G2, de a Fnatic még tartja a lépést az MSI 2019-es bajnokával.

A 2019-es LEC Summer Split első napján papírforma eredmények születtek, de a második nap sem tartogatott túl sok meglepetést. Hiába ismétlődött meg a Spring Split döntője, hiába játszott nagyszerűen 35 percig a Misfits, végül a papíron esélyesebb csapatok húzták be a "három pontot. Összefoglaltuk a második nap történéseit!

A két leggyengébb csapat találkozott a szombati meccsnap első párharcában, ennek ellenére egyoldalú mérkőzést követhettek végig a nézők, hiába tartott közel 40 percig az összecsapás. A tavaszi szezon utolsó helyezettje megújult a nyári szakaszra és ez úgy tűnik, hogy pozitív hatással lehet hosszútávon is a felfrissült roster a csapat teljesítményére. Az Excel kitartóan küzdött az előny megszerzéséért, de végig egy orrhosszal a Rogue mögött kellett loholnia. A 36. perc környékén azonban a jobban scale-elő Azir és Xayah beindult, ami végül meghozta a sikert a Rogue-nak. A második találkozón a két playoffra is esélyes csapat, az SK és a S04 nézett farkasszemet egymással. Az elején jobban kezdett az SK, majd fordítani tudott Vizicsacsi volt csapata, és külső szemlélőként úgy tűnhetett, hogy a meccset is be tudják húzni a 24. percben elhozott Baron Nashorral. Az SK azonban másképp gondolkozott és szívósan védekeztek az hátrány ellenére. A második Nashort már ők tudták elhozni, ezzel ismét kiegyenlítődtek az erőviszonyok. Az S04 folytatta a pusht, sőt már a középső inhibitor ledöntésével fenyegetett, ekkor azonban valami hiba történt a gépezetben, és az SK őrületesen nagy harcot nyert. Crownshot Ezrealje és Pirean Sylas-e közösen letarolta a menekülő Schalke 04 játékosokat, és ezzel a lendülettel a Nexust is bedöntötték.

Két vereséggel a hátuk mögött érkeztek a szombati mérkőzésbe a Splyce és a Vitality játékosai, azonban hiába a Vitality jó kezdése, Csacsiékat nem lehetett megállítani. Xerxe egészen elképesztőt játszott Elise-szel, ő volt a Splyce motorja ezen a meccsen. A túloldalon feltűnő volt, hogy Jiizuke, a 2018-as tavaszi szezon legjobb újonca mennyire szenved LeBlanc-kal. Semmi sem jött össze neki, hiába rendelkezik a középső ösvényes mágus a játék egyik legnagyobb burst sebzésével. Nem volt kérdés, hogy Csacsi Poppy-ja győzelemmel hagyhatja el az Idézők Szurdokát, ezzel a Splyce felzárkózott az élmenők mögé. A nap negyedik mérkőzésén jött a tűzijáték. Broxah, akinek a helyére már többen is pályáznak előhúzott valamit abból, amit a rajongók megszokhattak az évek alatt. Őrületesen bekezdett Lee Sinnel, így a Fnatic dominálta a játék korai szakaszát. Nem adta azonban könnyen magát a Misfits, akitől sokkal többre számíthatunk a nyári spliten, ha Hans Sama ebben a formában játszik majd. Nem volt elég azonban Sivir a játék döntő pillanataiban, így a Fnatic második győzelmét is megszerezte, ezzel a tabella éléről várhatja a következő hetet.

 

A szombati nap zárásaként igazi csemegével kedveskedett nekünk a G2 és az Origen, ugyanis sokkal szorosabb meccset játszottak, mint amire előzetesen számítani lehetett. A tavaszi fináléban sima 3-0-val diadalmaskodott Nukeduckék felett a G2, azonban ez a különbség nem igazán látszódott a meccs elején. Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a late game jobban jött ki a G2-nak. Scale-elő ADC-vel és egy Vladimirral nem volt kérdés, hogy a 30. perc után már a 2019-es MSI bajnok várhatja jobb helyzetből a csapatharcokat, ami be is igazolódott. Nagyon agresszíven játszott Perkz Xayah-val, Jankos nagyszerűen kezdeményezte az fightokat, így a G2 kicsit nehezen, de bezsebelte a győzelmet.

 

Jelenleg már csak két csapat veretlen a mezőnyben, de még rengeteg van hátra. Jövő héten is óriási összecsapásokra számíthatunk, ugyanis a Fnatic összecsap az Origennel, Vizicsacsi egykori csapatával találkozik majd, de a G2-nak sem lesz várhatóan könnyű falat a hatalmas meglepetésekre képes Vitality.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!