Történelmi magyar siker: Szirtesi

Történelmi magyar siker: Szirtesi "Gabinho" Gábor az Ajax e-sportolója lett

2018-ban a V4 Future Sports Festival győzelemmel lett sztár, most pedig újabb szintre lépett. 

Tegnap rendezték a Ziggo eBattle FIFA versenyét, nem kisebb presztízsű helyen, mint a Johann Cruijff arénában, ami az Ajax AFC otthona. A verseny érdekessége, hogy a tét nem volt kevesebb, mint egy szerződés a klub e-sport csapatába, persze a pénzdíjazáson kívül. A történet már alapból se semmi, hiszen e-sport szempontból is nagy dolog látni ilyen léptékű eseményt. Azonban nekünk, magyaroknak is volt miért izgulnunk, hiszen Szirtesi "Gabinho" Gábor is ott volt az indulók között.

Ha pedig ott volt, akkor egy iszonyatosan szoros bajnokság után, egy még szorosabb döntőben behúzta a győzelmet és ezzel ő szerezte meg a klub szerződését. Azt azért tudni kell, hogy ez az egy darab szerződés 8 747 vállalkozó kedvű játékost vonzott a világ minden tájáról, de mindössze 8 ember jutott be a hollandiai döntőbe. Itt Gabinho folyamatosan menetelt előre, és a kommentátorok a döntő előtt már őt hozták ki favoritnak. Viszont a meccs már nem volt ennyire egyoldalú. Gabinho ellenfele Jonas Ghebrehiwot volt, aki az első mérkőzésen nagyon gyorsan vezetést szerzett. Ezek után Gabinho folyamatosan nyomás alatt tartotta a kapuját, de a labda egyszerűen nem akart a hálóba kerülni. Ez a macska-egér játék a mérkőzés végéig folytatódott, amikor is Gabi az utolsó játékbeli öt percben belőtte az egyenlítő gólt. Jöhetett a hosszabbítás, ahol viszont Johan találta a meg a góllövő cipőt és 2-1-es állással fordultak a második meccsre. 

Itt már Gabinho talpa alatt égett a talaj, hiszen jött egy konzol csere és ebben fordulóban már PS4-en ment a játék, ami ráadásul Johan számára volt hazai pálya. Viszont a játékon ez egyáltalán nem látszott, a két profi folyamatosan fej-fej mellett játszott. A kapus, Van der Sar rendesen megizzadt a végére, de az eredményjelző még a 80. percben is 0-0 állást mutatott. Aztán jött egy Gabinho villanás és máris megvolt az egy gólos vezetés, amit Johan már nem tudott kiegyenlíteni a maradék időben. Így az állás 2-2 volt, jöhetett a döntő meccs. Itt ismét hihetetlen párharc bontakozott ki és az egész egy igazi show-műsorrá alakult. Gabi és Johan folyamatosan megpróbált túljárni a másik eszén és ezért szebbnél-szebb jeleneteket láthattunk. A meccs vége felé az eredményjelző 1-1-es állást mutatott és már mindenki a hosszabbítást várta, amikor megint jött egy utolsó pillanatos villanás és a magyar játékos szerezte meg a győzelmet. Ezután Johan hiába próbált agresszívan előre menni, Gabi folyamatosan eldugta a labdát és így esélye sem volt. 

Ezzel a győzelemmel Gabinho csatlakozik az Ajax e-sport divíziójához és őket képviseli majd a világ minden táján és persze a nemzeti bajnokságban is. Az tréningeken kap egy e-sport edzőt, egy erőnléti edzőt és persze egy dietetikus is felügyeli majd a felkészülését. Az tuti, hogy a hollandok komolyan veszik az e-sportolóikat. Menno Geelen, a szervezet kereskedelmi igazgatója a következő üzenetben köszöntötte a csapat új sportolóját.

"Nagyon örülünk, hogy Szirtesi Gábor győzött. Melegen üdvözöljük az Ajax AFC csapatában. Ezzel együtt szeretném köszönteni minden új e-sportolónkat és szeretnék nekik sok sikert kívánni a karrierjük során."

Persze a verseny után megkerestük Gabinhot is, nemsokára a vele készült interjút is olvashatjátok. A meccset addig is vissza tudjátok nézni a fenti videóban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!