Erős a G2, de várjuk meg mi lesz a VB-n - Vizicsacsi interjú

Erős a G2, de várjuk meg mi lesz a VB-n - Vizicsacsi interjú

Ma ünnepli 26. születésnapját hazánk legeredményesebb LoL játékosa, Vizicsacsi, akivel egy interjút készítettünk.

A Splyce felső ösvényesét, a magyar League of Legends e-sport legmagasabban rangsorolt játékosát, Kiss "Vizicsacsi" Tamást kaptuk el egy interjúra. Megkérdeztük Csacsit az elmúlt hónapok tapasztalatairól, a G2 parádés formájáról és természetesen kitértünk a nyári szezonra is. Boldog születésnapot kívánunk Vizicsacsinak, aki ma, azaz június 14-én született 26 évvel ezelőtt, nektek jó olvasást kívánunk az interjúhoz! 

Hogy érezted magad az egyiptomi nyaralásodon? 

Vizicsacsi: Nem voltam nyaralni az elmúlt 5-6 év során egyszer sem, úgyhogy úgy gondoltam egy kis kikapcsolódás most nem ártana. Szép hely, jó feltöltődés volt az biztos!

A Spring Split előtt azt mondtad, hogy a Splyce-nál megvannak az alapok, amikre lehet építkezni a jövőben. Elégedetten tekintesz vissza az elmúlt hónapokra? Örülsz a megszerzett negyedik helyezésnek?

Vizicsacsi: Nem voltam vele elégedett, mert úgy éreztem, hogy az FNC elleni szériát el lehetett volna hozni. Egyedül a teamfightolás és a kaotikus harcok tekintetében voltak jobbak nálunk és mivel túlságosan belementünk ebbe a stílusba a széria során, ezért nem sikerült felül kerekednünk, pedig macro tekintetében biztos hogy sokkal jobbak voltunk. Mindenesetre ez a 4. hely még mindig jobb mint az előző tavaszi szezon a Schalkéval amikor be sem jutottunk a rájátszásba.

Soha nem hagytál ki LCS / LEC meccset egészségügyi problémák miatt, azonban a tavaszi szezonban ez is megtörtént veled. Komoly volt a dolog? Azóta teljesen felépültél belőle?

Vizicsacsi: Igazából ez annyi volt, hogy betegségből betegsébe estem át, és mivel az esportolók életében nincs olyan, hogy pihenés, ezért nem is tudtam teljesen felépülni ezekből. A kihagyott meccs pedig azért történt, mert a meccsnapon az antibiotikum amit szedtem, elég rossz mellékhatásokkal járt, ami kicsit megijesztett mindenkit. Szerencsére nincs semmi baj e téren már.

Mit gondolsz a G2 MSI-on mutatott teljesítményéről? Esélyesei lehetnek az idei világbajnoki címnek?

Vizicsacsi: Hogy a Team Liquid hogyan is győzte le az IG-t, azt még mindig nem tudom, de az biztos hogy ott nem a jobb csapat jutott a döntőbe. A G2 nagyon erős és Európában egyelőre nincs is olyan csapat aki megállítaná őket, de szerintem a szériájuk az SKT, illetve az IG ellen bárhogy alakulhatna. A stílus amit játszanak az új az ázsiai csapatok számára, és nem is tudtak rendesen adaptálni a G2 ellen, de ez csak MSI volt. A VB-re általában a csapatok, az előző év kivételével, mindig felszívják magukat és sokkal stabilabb teljesítményt nyújtanak. Most azt mondanám hogy a G2-nek jó esélye lenne a VB-n, de meglátjuk ezt majd 4 hónap múlva.

A "két mides egy csapatban" új metát hozhat létre, hasonlóan az EU csapatoktól látott 1. szezonos "1 top - 1 mid - 2 bot" taktikához? Szerindet a jövőben láthatunk több midest egy csapatban?

Vizicsacsi: Szerintem ez egy nagyon G2 specifikus dolog, és nem hiszem hogy ez trenddé válna. Perkzz nem tartozik a legjobb adc-k közé továbbra sem, és a bot lane a G2 gyenge pontja fog maradni. Amit viszont ő többet tud adni, mint más adc játékosok, az a játékon belüli kreativitása. Nagyon jó megoldásokat tud találni egyes szituációkra, de ez nem abból adódik, hogy egyszer mid laner volt, hanem inkább hogy ő mint játékos, hogyan is látja ezeket a szituációkat és ez mindig is erőssége volt. Mindenesetre ahogy én látom, a G2 megveréséhez 2 dologra van szükség: semlegesíteni a top oldalukat, miközben erősen támadni a bot lane-t.

Vissza a Splyce-hoz. Milyen esélyei lehetnek a csapatodnak a Summer Spliten?

Vizicsacsi: Az alapok, amiket a tavaszi szezon során lefektettünk, megmaradtak és szerintem erre nagyon jól lehet majd építeni a szezon során. Az early gamünk rengeteget javult és ez főleg a játékon belüli kommunikációnknak köszönhető. Amennyiben sikerül ezt a fejlődést fent tartani a szezon során, akkor szerintem jó esélyeink lesznek, még akár a G2 ellen is.

Az elmúlt scrimmelések (csapatok közötti gyakorlómeccsek - szerk.) alapján milyen erősorrendet állítanál fel a nyári szezonra?

Vizicsacsi: Én szeméy szerint nem vagyok a híve ezeknek a ranglistáknak, és az egyetlen dolog ami érdekel ebből az az, hogy a G2 jelenleg a legerősebb és a többiek felett állnak. Az ő stílusukat kell tanulmányozni és arra kell majd ellenszert találni. A többi csapat pedig hétről hétre változót szokott nyújtani, úgyhogy nehéz megmondani hogy kik lesznek még ebben a top 3-4-ben.

Egy korábbi LoLesports interjúban a csapattársaid elmondták, hogy te vagy az egyik legjobb csapattárs akivel valaha együtt dolgoztak? Jelent valamilyen terhet a számodra, hogy egy csapat kapitánya legyél? Hogy kezeled a nagyobb felelősséget, amit elvárnak tőled?

Vizicsacsi: Jelenleg nagyon jól érzem magam a csapaton belül és látom a többieken is, hogy egyre komfortosabb mindenki. Továbbra is nagy szerepem van a játékon belüli mid-late game shotcalling tekintetében, de egyáltalán nem zavar ez. Sőt, szerintem erre szükségem is van, mert így sokkal jobban ki tudok teljesedni, mint játékos. Ha pedig valamit elrontok, akkor abban mindenki biztos lehet, hogy addig fogom tanulmányozni a szituációt, amíg teljesen el nem sajátítom a tudást, hogy mit is kellett volna csinálni és miért. Mindenesetre számomra a legfontosabb a bizalom. Amikor érzem, hogy bíznak bennem a csapattársak és az edzői stáb, akkor sokkal jobban is tudok játszani egyénileg is, és tudok segíteni bárkinek akinek szüksége van rám. Ez a bizalom jelenleg megvan és ez szerintem látszódni is fog a meccseink során.

Ti mit vártok Csacsitól és a Splyce-tól a nyári szezonban?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!