VIDEÓ - Alig észrevehető a tegnapi LEC forduló legokosabb megmozdulása

VIDEÓ - Alig észrevehető a tegnapi LEC forduló legokosabb megmozdulása

Vander és Woolite a pálya másik végéről segített megnyerni egy 1v4-et.

Még éles szemmel is alig észrevehető, hogy miért tudott tegnap a Rogue toposa, Profit megnyerni az 1v4-ból induló szituációt a felső ösvényen. A 11. percében jártunk a Rogue - Vitality meccsnek, topon Profitra érkezik Cabochard, Mowgli és teleporttal Attila Yuumival karöltve, hogy elkapják, majd betolják a tornyot. 

Profit két embert leultizik, kiflash-sel saját ultijából, de elmenekülni nem tud. Jön a Zhonya az időhúzásra, közben saját alsó ösvénye, a Sona + Taric kombó próbál a segítségére sietni. Már úgy tűnik, hogy vége mindennek, de az érkező Sonától sebezhetetlen lesz a Jarvan. A csapatharc vége 2 kill Profitnak és egy sikertelen 4v1 a Vitality részéről.

Mi történik?

A minimapen látszik, hogy a Sona + Taric kombó tolják az alsó ösvényt. Sona az alanya Taric W képességének, az Erődnek, melynek lényege, hogy aktív használatkor pajzsot von egy szövetséges köré, aki az Erőd hatását is élvezheti, amíg Taric közelében marad. Taric varázslatait az Erőd hatása alatt álló hős is elsüti, tehát ha Taric ultizik, akkor Sona is ultizik. A Taric ulti a közelben tartózkodó hősökre vonatkozik, így a felteleportáló Sona közelében levő hős - esetünkben a J4 - is megkapja Taric ultiját úgy, hogy ő közben a pálya másik végén maradt. Az időzítés itt kulcsfontosságú volt, hiszen pont úgy kellett a Taricnak ultiznia, hogy az a Sona teleportja végére aktiválódjon.

A J4 így az utolsó pillanatban lett sebezhetetlen, ami két killt és egy megvédett tornyot ért a csapatnak. Azt hiszem, ezt hívják tökéletes időzítésnek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!