Így verd át a halált, avagy ezekkel a módszerekkel lehet elkerülni Morde ultiját

Így verd át a halált, avagy ezekkel a módszerekkel lehet elkerülni Morde ultiját

Az Idézők Szurdokának újdonsült üdvöskéje, az átdolgozott Vaslidérc eléggé megbolygatta a játékosok életét.

Mordekaiser ugyanis mint egy rakétát lőtte ki magát az élmezőnyben használt hősök közé, győzelmi mutatója két ösvényen is kimagasló, 55% feletti volt.
Az egyik legnagyobb erőssége és potenciálja az ultija. Egy rendkívül erős AP carry hősről beszélhetünk, egy tank adottságaival, viszont hősünk úgy lett átdolgozva, hogy főképp az 1v1 szituációkban érezze jól magát és ott tudjon az ereje kiteljesedni.

Mordekaiser új végső képessége A Halál birodalma. Itt Mordekaiser magával rántja áldozatát egy másik dimenzióba, és ellopja az értékei egy részét. Ha sikerül odaát megölnie, megtarthatja az értékeket, amíg az ellenfél újjáéled.

Mordekaiser magával viszi a célpontot a Halál birodalmába 7 másodpercre, és erre az időtartamra ellopja az alapértékei bizonyos százalékát. Ha Mordekaiser megöli a célpontját a Halál birodalmában, elnyeli a lelkét, és a célpont újjáéledéséig megtartja az ellopott értékeket. Amennyiben mégis farkasszemet kell néznünk vele, jobb elkerülni az E képességét, avagy a Halál szorítását.

A futás pedig nem mindig megoldás, de néha hasznos, ha van annyi mobilitásunk, hogy körbe tudjuk táncolni a Vaslidércet anélkül, hogy elkapna. Van azonban más megoldás is Mordekaiser erejének visszaszorítására, ez pedig a Higany selyemöv (Quicksilver Sash).

A tárgy ugyan 1300 aranyba kerül és nem biztos, hogy megéri a befektetést, azonban ha olyan hőssel vagyunk, aki fizikai sebzésből táplálkozik, akkor a tovább fejlesztése Eleven szablyává (Mercurial Scimitar) is hasznossá tud válni.

A Halál birodalma 0,5 másodperces kasztolási idővel rendelkezik, ha pedig ki tudunk jutni a hatótávolságából, vagy megcélozhatatlanná tudunk válni, akkor a végső képessége nem fog kijönni. Illetve, ha rendelkezünk bármilyen képesség blokkoló készséggel, vagy CC immunitással, akkor ez az a kiskapu, amit kihasználva meg tudjuk törni a Vaslidérc erejét.

Nem utolsó sorban pedig ott vannak a csapattársaink is. Néhány képesség, mint LeBlanc Asztrális béklyó képessége képes behatolni Mordekaiser ultijába és kiütni a Vaslidércet belőle.

Ti hogyan jártok túl az új Mordekaiser eszén?

Aktuális nyereményjátékaink:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!