Hirdetés

Őket érdemes fejleszteni Taktikus Csapatharcban, ha nyerni akarunk

Wolfi | 19/06/19 12:42
Cikk mentése

Egy kis segítség az első nap tapasztalati után.

Hirdetés

Tegnap este 22:00 magasságában végre megérkezett a sokak által várt Taktikus csapatharc, avagy TFT a PBE szerverre. A szerencsések még könnyedén bejuthattak, de pár perc elteltével a sor 20-30 percnyi várakozásra dagadt. Nekem nagy szerencsém volt, hisz sikerült egyből bejutni és bele is csaphattam egy mérkőzésbe, amit végül meg is nyertem, így az elejétől a végéig élvezhettem a TFT teljes pompáját, olyannyira, hogy még egy olyan creep körhöz is eljutottunk, ami még benne sincs a játékmódban, így automatikus győzelemmel küzdhettem tovább. Mindez persze igen rövid időszak volt arra, hogy minden egyes egységet kielemezzek, valószínűleg volt olyan is, akivel nem is találkoztam. Ettől függetlenül a Blitz.gg-t segítségül hívva összeállítottunk nektek egy listát, ami faji és kaszt szinergiáktól függetlenül próbálja megvizsgálni az egységeket.

Egy aranyba kerülő egységek

Graves az, aki egyértelműen kitűnik ebből a csoportból, hiszen komoly ereje mellett a kalóz szinergiával rengeteg pénzt szerezhetünk, miközben egy relatív erős csapatunk van. Mellette Lissandra és Garen az, akit még S Tierbe raknánk, hiszen amellett, hogy Garen kiváló tank, elképesztő sebzést tud kiosztani az ulti segítségével. Lissandra faja és kasztja is nagyon hasznos, de csak nyers erőt nézve egy kicsit gyengébbnek számít az előző kettő hőshöz képest.

A következő csoportban WW, Vayne, Darius és Kha'Zix található meg. Mindannyiuk kiváló képességekkel rendelkeznek, de Darius az, aki kitűnik a tömegből, méghozzá leginkább az Imperial szinergia miatt. Ha sikerül mellé szereznünk egy Dravent, akkor egyértelműen csatlakozik Graves-ékhez, mivel véletlenszerűen megduplázódhat a sebzése egy harc alatt. WW tökéletes tanknak bizonyult, a Wild bónusz megszerzése pedig igen könnyű feladatnak tűnt, így az ereje mellett hasonlóan jó fajjal és kaszttal bír. mint Darius. Vayne és Kha'Zix a maguk nemében igen erősnek számítanak, előbbi egy Noble csapatba, míg utóbbi az Assassinok közé illik be tökéletesen

Az utolsó csoportban sincsenek teljesen használhatatlan egységek jelenleg, de Kassadin és Mordekaiser egy kicsi csalódás volt sokak számára, kedvező áruk és a szinergiák miatt viszont sokszor elkerülhetetlenek.

Két aranyba kerülő egységek

A két aranyba kerülő egységeknél már meg is érkeztünk az első olyan hőshöz, aki nem csak erősnek, de már-már OP-nak mondható. Ő nem más, mint Volibear, aki nagyságrendekkel erősebb, mint bárki az ő kategóriájában. Glacial Brawlerként rengeteg csapatba implementálhatjuk, míg tankhoz képest a sebzése már-már őrületes.

A következő kategóriában Zed és Lucian csücsül. Maguk nemében mindketten roppant erősek, némi tárggyal felruházva mindkettejükből egy olyan egység válhat, aki akár egyedül is lehozhatja a harcokat.

Ezúttal a harmadik csoportba minden másik két aranyba kerülő egységet beraktunk, mivel egyelőre ez az a csoport, akinek a pontos erejét nehéz megtippelni. Mind az 50 egységet nézve is az itt látható karakterek nagy része inkább a sor végén állna, mintsem az elején.

Három aranyba kerülő egységek

Elérkeztünk végre az igazi nagykutyákhoz. Veigar, Shyavana és Katarina is borzalmas erős a maga nemében. A Sorcererek közül nem hagyhatjuk ki Veigart, míg a Shapeshifterekhez kötelező darab Shyvana. Assassinokból is butaság lenne kihagyni Katarinát, hisz az ultija egy egész hátsó sort le tud kaszálni, ha minden a terv szerint halad.

Mögöttük Ashe, Poppy, Rengar, Morgana és Kennen helyezkedik el. Rengar és Kennen leginkább a nyers erő miatt került ilyen előkelő pozícióba, ugyanis Kennen ultija vagy Rengar Q spamje pillanatok alatt kitörölhet egy egész csapatot, főleg ha még tárgyakat is rakunk rájuk. Poppy és Morgana mindketten komoly CC-vel rendelkeznek és még a sebzésük sem elhanyagolható.

Végül Evelynn és GP az, akit egyelőre igen gyengének tartunk, de a három goldba kerülő egységek már sokszor erősebbek lehetnek az egy goldosoknál, még akkor is, ha Eve-ről vagy Gangplankről van szó.

Négy aranyba kerülő egységek

Ha előbb nagykutyákról volt szó, akkor itt tényleg a krémet találhatjuk meg. Draven, Leona, Sejuani, Gnar, Brand és Cho'Gath is meccseket dönthet el. Gnar, Sejuani és Leona is nagyon erős CC-kel rendelkeznek, ami a játék végső szakaszában elengedhetetlenné válik. Cho'Gath a játék legtöbb kezdő életerejével rendelkező egysége, emellett pedig fel is dobja az ellenfeleit, így az egyik, ha nem a legjobb tank jelenleg. Draven nem sokat változott szurdokos hasonmásához képest, ha megkap néhány tárgyat és életben tud maradni, akkor szisztematikusan öli meg egy dobással ellenfeleidet, persze csak még egy Imperial kiséretében.

Egyedül Aurelion Sol és Akali maradt ki a fenti felhozatalból, akik ugyancsak erősek, de Sol többé nem bugos, így nem ultizik kétszer, ez pedig csúnyán legyengítette. Akali viszont egy Ninja, aki ha egyedül van a fajtájából, akkor könnyen felnőhet az S tierhez.

Öt aranyba kerülő egységek

Elérkeztünk ahhoz a csoporthoz, ahol szinte mindenki OP-nak mondható. Ez persze nem is meglepő, hisz kevesen vannak, ritkák és nagyon drágák. A királyok királya viszont egyértelműen Swain és MF, akik hihetetlen sok sebzést tudnak okozni pillanatok alatt. Mögöttük Yasuo, Kayle, Karthus és Anivia is csodákra képes, így ha látunk egy öt aranyba kerülő egységet, akkor ne legyünk restek, szinte minden körülmény között vegyük ki.

Természetesen a játékmód még mindig csak a PBE szerverre érkezett meg, így a hibák és a túl erős egységek is hamar megváltozhatnak.

Aktuális nyereményjátékaink:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?