386 millió forintért vettek meg egy vírusos laptopot!

386 millió forintért vettek meg egy vírusos laptopot!

Egy nem mindennapi laptopot vásároltak meg, amin hat különleges vírus található.

A világ legveszélyesebb malware kártevőivel rendelkezik az a 2008-as laptop, amit jogosan illet meg a "Persistence of Chaos", magyarul az "Örök Káosz" elnevezés. Egy különleges aukción egészen 1,345 millió dollárig ment fel az eladási ára, azaz 360 millió forintnak megfelelő összeget hagyott ott valaki, hogy megszerezze ezt a műtárgyat.

A hat malware összesen 95 milliárd dollár értékű kárt okozott világszerte, nem véletlen tehát, hogy nem ajánlott benyomni a Wi-Fit a számítógépen, sőt az USB-ket is inkább más készülékbe érdemes bedugni, mint ebbe. A 10,2 hüvelykes Samsung NC10-14GB laptopon a WannaCry, az ILOVEYOU, a BlackEnergy, a MyDoom, a SoBig és a DarkTequila közül több is ismerősen csenghet azoknak, akik követték az elmúlt évek híreit. A WannaCry többek között kórházakat és gyárakat állított le, miközben világszerte 200 000 számítógépet fertőzött meg, ezzel önmagában 4 milliárd dollárnyi kárt okozott. A BlackEnergy leghíresebb tette, hogy Ukrajnában lekapcsolta a villamosenergia-hálózatot. Mindegyik vírus önmagában képes hatalmas pusztításra, ezért a laptop rossz kezekben el sem lehet képzelni, hogy mit művelne. 

A műalkotásért Guo O Dong felel, aki elmondta, hogy azért fertőzte meg ezekkel a vírusokkal a laptopot, hogy ezzel a digitális világban uralkodó veszélyeket fizikai formában láttassa az emberekkel. A felfegyverzett vírusok, teszi hozzá Guo, amelyek kifejezetten az infrastruktúrát támadják valódi veszélyt jelentenek a mindennapok embereire. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!