10 órás sorban állás után sem sikerült kipróbálni a TFT-t? A Riot dolgozik rajta!

10 órás sorban állás után sem sikerült kipróbálni a TFT-t? A Riot dolgozik rajta!

A PBE történelme során még nem élt át ekkora játékosseregét, a bővítés pedig értelmetlen és lehetetlen lenne.

A TFT PBE-s megjelenése óta csak találgathattunk, hogy mégis miért kell folyamatosan sorban állnunk a szerverre való bejutáshoz. A két legfrusztrálóbb dolog egyértelműen a pontatlan jelzések és a vele járó disconnectek és a több tízórás várakozási idők voltak. Emellett egy szerver restart után egy apró bug is komoly kellemetlenséget okozott, amit gyorsan kijavítottak, de néhány játékos újra állhatott sorba, ez pedig hatalmas felhördülést okozott, SapMagic nem győzött elnézést kérni.

Ez volt viszont a Riot egyetlen hibája a történetben, ugyanis a fent említett dolgokról nem ők tehetnek, ekkora érdeklődésre senki sem számított. Érdemes tudni, hogy a teszt szerver befogadóképessége elég alacsony. Körülbelül 35 ezer ember fért be eddig egyszerre, a TFT-re való tekintettel viszont ezt felemelték 50-re. Új hősök vagy éppen játékmódok esetén sem történt még meg az, hogy ez a szám komolyabb sorban állást képezzen, de a TFT miatt 7-8x-os terhelés alá került a szerver, éppen ezért történhet meg az, hogy 15-20 órás várakozási időket látunk a bejelentkezés után. A log fájlok alapján csúcsidőben körülbelül 350-400 ezren állnak sorban, miközben 50 ezren játszanak.

(A számláló egy játékos által készített program, amiről ITT tudhattok meg többet)

Tegnap egy Riotos munkatárs, skiteacher2 is elmagyarázta nekünk, hogy miért fordulhatott elő ez a hatalmas sorban állás és a játékosok kirúgása.

Kapacitás

Ahogy fent is leírtuk a PBE-re egy kisebb, aktívan tesztelő csoport fért be az évek során. A 35 ezres kapacitás sosem okozott nagyobb problémát, de most két dologgal sem számoltak a start előtt. Az első, hogy nem csak a LoL rajongók fogják letámadni a PBE-t, hanem az Auto Battler műfaj kedvelői is, ugyanis fillérekért lehet venni PBE fiókot az interneten, így olyanok is szerezhettek, akik életükben nem játszottak a LoL-lal. A másik probléma pedig az volt, hogy nem igazán fogták fel, hogy mégis mekkora hype övezi az új játékmódot, a jelenlegi kapacitás pedig az átlagos LoL tömeget sem bírta volna el, nemhogy a többlet érdeklődést. Ettől függetlenül emiatt az egy hét miatt nem szeretnék felemelni jobban a kapacitást, a 9.13-as frissítésben ugyanis megérkezik az éles szerverekre is a TFT.

A sorban állás utáni kirúgás

Nem csak én, de az egész szerkesztőség átérezte ezt a problémát, amikor 6-7 órás várakozás után minket is kidobott a kliens. Éppen ezért pontosan megértjük mennyire frusztráló volt ez a probléma, de szerencsére a Riot a végére járt és emellett még a pontos bejutási idők is megérkeztek, így a tegnapi 2 órás, de valójában 7 órás sorban állásból 15 órás lett, ami viszont jóval gyorsabban megy lefele.

A legégetőbb problémák tehát megoldódtak, aki pedig szeretné kipróbálni a játékmódot az este kezdje el a belépést, így az éjjel során valószínűleg be is jut, reggel pedig neki is állhat a tesztelésnek.

Külön szeretnénk kiemelni, hogy a PBE szerver nem véletlenül teszt szerver, így a folyamatos hibák vagy a 15 órás sorban állások bármikor előfordulhatnak. A keményen dolgozó fejlesztőket pedig addig teljesen felesleges elküldeni melegebb éghajlatra, amíg a játék meg nem érkezett az éles szerverekre, ahol már kötelességük egy stabilnak mondható játékmódot kiadni.

Aktuális nyereményjátékaink:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!