Két országban betiltották a League of Legends-et!

Két országban betiltották a League of Legends-et!

Egyik országból sem tudnak értelmesen játszani a játékosok.

Az elmúlt hónapokban rengeteg játékbetiltást hallhattunk a nagyvilágból. Kínában persze már nem meglepő, ha egy-két új játék nem tetszik a diktatúrának, ellenben Irakról, Nepálról és Indiáról eddig nem igen hallhattunk. Pedig mindhárom országban betiltották a PUBG-t, igaz Indiában azóta ezt visszavonták és ott is inkább a mobilos játékra koncentráltak. Ezúttal viszont a LoL került hasonló helyzetben, ugyanis egy nap alatt a polgárháborúból/ISIS-ből kilábaló Szíriában és az USA-val komoly konfliktusban lévő Iránban is betiltották a League of Legends-et.

A két tiltás minden bizonnyal összefügg, de hogy jobban megértsük miért is nem játszhatnak az iráni és szíriai játékostársaink, először a konfliktus gyökerét kell megértenünk. Az elmúlt években az ISIS nem csak erejét veszítette el, de katonái nagy részét is, így a 9 évig tartó polgárháború mondhatni véget ért. Egy ideje már sokkal jobb a helyzet az országban, ellenben a közel-keleti konfliktusok nem értek véget. Irán, aki a térség egyik legfejlettebb és legveszélyesebb országa, az elmúlt fél évben egyre nagyobb konfliktusba került Amerikával. Az elmúlt időszakban állítólag Norvég és Japán tankerhajókat is megtámadtak, akik a Hormuzi szoroson szerettek volna átkelni. Erre 100%-os bizonyítéka senkinek sincs, de ez már bőven elég volt ahhoz, hogy a konfliktus egy szinttel megemelkedjen. Pár nappal ezelőtt Irán viszont beismerte, hogy nem csak rálőtt, de teljesen elpusztított egy amerikai felderítődrónt, ezután Donald Trump pedig úgy döntött, hogy válaszcsapást fog mérni. Körülbelül 10 perccel a katonai hadművelet előtt mégis visszakozott, mikor állítólag megtudta, hogy hány emberéletet követelne az akció.

Jelenleg tehát a konfliktus csúcspontján az amerikai törvények szerint és a kormány utasítására minden Iránba tartó internetes kommunikációt le kell állítani, így a Riot sem tehetett mást, nem engedheti be a játékosokat szerverükre. Mi köze ehhez Szíriának? Reálisan semmi, de sokan Irán bábállamának tartják jelenleg, így biztos, ami biztos alapon ott is letiltották a játékot.

A fiókok természetesen nem vesznek el, a VPN pedig nem megoldás, hisz eddig is 90-100-as pinggel játszottak az ottani játékosok. Reméljük a helyzet minél hamarabb megoldódik és nem csak a közel-keleti LoL játékosok, de a világ épsége miatt is, hisz az USA mellett Irán is atomnagyhatalom.

Aktuális nyereményjátékaink:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!