LEC 6. nap: Egyelőre kiderült, hogy ki a  harmadik legjobb csapat Európában

LEC 6. nap: Egyelőre kiderült, hogy ki a harmadik legjobb csapat Európában

Nagyszerű rangadókat hozott a LEC 6. napja. Csacsiéknak bizonyítani kellett.

A LEC harmadik hetének, második napja már nem a LoL El Classico-járól szólt, de azért rangadókra itt is számítani lehetett. Sok csapatnak volt lehetősége bizonyítani, hogy ott vannak az élbolyban, lássuk kinek sikerült.

Vitality vs. SK Gaming (Győztes: Vitality)

Ez volt aztán az igazán szoros mérkőzés. Nagyon látszott, hogy a két csapat egy szinten van, aminek az lett az eredménye, hogy egy iszonyatosan jó meccset kaptunk. A játék eső perceiben folyamatosan jöttek a villanások a két oldalon, a két Jungler jól megtalálta, hogy hova kell mennie. Viszont, amint megindultak a csapat harcok, akkor Attila felvette a carry cipőt és olyan tempót diktált, amit az SK nem tudott lekövetni. Pár megnyert összecsapás után, úgy nézett ki, hogy a zászló a Vitality oldalán lengett. itt viszont Pirean mondta azt, hogy "na itt a megálló" és már-már úgy nézett ki, hogy magában visszahozza a meccset. De eltelt még 10 perc és a Sivir akkorára nőtt, hogy majdnem magában megoldotta a dolgokat.

Shalke 04 vs. Misfits (Győztes: Shalke 04)

Az lehet, hogy a First Blood a Misfits kezébe került, de talán az volt az utolsó pont, amikor soaZ csapata még örülhetett. Onnantól kezdve Upset és Abbedagge begyújtott a rakétákat és körbe rohangálták a pályát. Ha pedig már épp ott voltak, akkor mindent és mindenkit lemostak a pályáról. 

Origen vs. Splyce (Győztes: Splyce)

A kérdés a meccs előtt az volt, hogy most akkor melyik csapat is a harmadik legjobb Európában? Az elemzők és a kommentátorok véleményét tekintve szerintem inkább az Origen felé billent a mérleg. Ezt megcáfolva, a Splyce egy gyönyörű dupla TP-vel kezdte a meccset, amiből elhozták az első két gyilkosságát. Ezután jött az adok-kapok. itt egy villanás, ott egy ballépés, az egyetlen közös az volt, hogy Humanoid Akalival egy állat volt. A srácot 1vs 3 szituációban sem tudták lenyomni és pont az ilyen megmozdulások miatt a Splyce makrója nagyszerű volt. Ha a midesük miatt valahol túl sokan voltak, akkor a Szurdok másik szegletében büntetettek Csacsiék. A magyar játékosra visszatérve, a korai percekben kicsit többször volt halott, mint szerettem volna, de a befejező részben nagyon ott voltak a Gnar ultijai.

Fnatic vs. Excel (Győztes: Fnatic)

Hát azt nem lehet mondani, hogy az Excel csapata megilletődött volna attól, hogy a Fnatic az ellenfele. Akali vezetésével volt úgy, hogy 9-1-et mutatott az eredményjelző és már nagyon úgy tűnt, hogy G2 legyőzője csúfos vereséget szenved. Viszont 30 perc körül fordult a kocka, Broxah Lee Sin megmozdulásait tanítani lehetne. Rekkles pedig csinálta amihez ért, pusztított. Nagyjából a 20. perc környékén volt az, hogy ránézett az órájára és azt mondta, hogy itt az ideje az egeret is kézbe vegye. Ezek után az Excel folyamatosan veszített az előnyéből, egyszerűen jobb volt fejben a Fnatic.

G2 vs. Rogue (Győztes: G2)

Ugyan az ötlet a Rogue esetében is az volt, mint az Excelnél, a kivitelezés fele olyan jól sem sikerült. Woolite egyszer-egyszer megvillant, de a meccs két embere egyértelműen Jankos és Perkz volt. A dzsungelesnek ugyan a játék korai részében voltak hibái, de a végén olyan megmozdulásai voltak, ami nagyot lendített a csapat harcokon. Perkz pedig egy őrült, ha valaki valaha megszorongathatja Rekklest akkor az ő. Egyszerűen tökéletesen játszott Sivirrel, lehet hogy nem látszott túl durvának, amit csinált, de olyan dps-t pattintott ki, amit nem sokan tudnak.

A bajnokság állása

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!