Ez volt Tekkz felállása és csapata a hétvégi Weekend League-en!

Ennek apropóján az egyik lelkes rajongója elég alaposan kielemezte a játékát, így mindenki sokat tanulhat a fiatal bajnoktól.

Ronaldok nélkül vágott neki

F2Tekkz neve ismerősen csenghet azoknak, akik csak egy picit is követik a versenyszerű FIFA-közeget. A nem olyan rég felnőtté vált brit e-sportoló elképesztő tehetséggel van megáldva, sorra nyerte a tornákat és az eWorld Cup egyik legnagyobb esélyese. Bár már ott van a mezőnyben és az uborkaszezon is beköszöntött, neki azonban mégis a gyakorlás az elsődleges, éppen ezért a Weekend League egy remek lehetőség, hogy továbbfejlessze játéktudását.

Sokan rajonganak érte, de aztán talán csak nagyon kevesen csinálnák meg, amit az egyik fanja tett. Egy játékos ugyanis figyelemmel követi a meccseit és streamjeit és igyekezett egy mélyebb elemzést is közzétenni Tekkz játékáról, töviről hegyire.

Felállás és csapat

4-4-2 (2) - ahol a fullbackek és a CDM-ek Stay back on Attack, a csatárok pedig Come back on Defense instrukciót kapnak.

Védekezés

Elképesztően agresszív, szinte rögtön letámadja a labdást embert, emellett nagyon jól találja el, hogy merre igyekszik passzolni ellenfele, szóval le tudja zárni a legtöbb területet.

Az esetek több, mint felénél előszeretettel használja a második emberes letámadást az RB/R1 segítségével. Az első játékossal igyekszik szerelni, amikor csak lehet, a második emberrel pedig, ha kell biztosít vagy becsúszik. Sokszor a jobb oldali kar használatával vált embert, mert mindig a legközelebbire tud így átváltani. Taktikái között pedig a lesre állítás előszeretettel szerepel, ezért nehezebb kiugratnia ellenfelének a csatárait. A kapust szintén szereti manuálisan mozgatni, főleg ha biztos benne, merre akarja lőni ellenfele a labdát.

Rögzített szituációk

Ha szögletet kap, akkor azt Van Dijk-ra íveli vagy az utolsó pillanatban odahív valakit és kicsibe lepasszolja. Utóbbi esetben két dolog szokott történni. Felkapja a labdát és a hosszúra tekeri át vagy becsapja a védőt egy La Croquetas csellel, amivel előnybe kerül és lövőhelyzetet tud kialakítani, esetleg bepasszolhatja egy kevésbé őrzött társnak. Szabadrúgásnál három embert állít a labda mögé, és míg az első átlépi a másodikkal legurítja és kapura tűzi - feltéve, hogy 25 méternél közelebbről jár.

Támadás felépítése / labdabirtoklás

Van egy dolog, ami miatt Tekkz az egyik legjobb játékos a FIFA-ban. A szélen meginduló támadóját mélységből képes kiugratni egy hosszú labdával, amivel egy csapásra a védelem mögé tud kerülni. Egyébként a kontratámadásai gyorsak és eredményesek. Keresztbe nem sokat passzol, kivéve ha kitudja rögtön játszani valamelyik oldalra, hogy a játékosai rögtön megjátszhassák a támadókat. Ilyenkor nagyobb terülhet áll ott rendelkezésre, mert egyébként fürge és rövid passzokkal jut el az ellenfél tizenhatosáig. Ez utóbbi sokkal ritkább. Itt az egyik kulcs, a remek szélső futballisták beépítése a csapatba, mint például Mané vagy Mbappé.

Cselezés

Nem csak egy trükköt mutat be, hanem ezeket összekapcsolja. Az egyik játékosával egy cselt követően rögtön passzol, a labdát fedezve pedig megteremti magának a következőhöz a területet, és így kapuratörve szabad az út. Drag back az egyik kulcsa, mikor megállítjuk a labdát és sarokkal a másik irányba mozdulunk tovább a labdarúgónkkal. Lövőhelyzeteket alakíthatunk ki vele, de egy ellenfelet lerázva remek passzokat is indíthatunk ilyenkor.

Az elastico szintén sűrűn előfordul nála, mert lendületbe jön a játékosa és elég kiszámíthatatlan mozdulatsorról beszélhetünk. Ezen kívűl a lövőcsel sosem maradhat el, valamint a villámgyors kényszerítőzés és háromszögezés, amivel teljesen az őrületbe tudja kergetni a vele szemben állót.

Lövések

Ha egy kicsit nagyobb terület kínálkozik előtte és be tudja passzolni a támadónak, akkor a first touch finesse-t (első érintésből ellövi belsővel) részesíti előnyben. Persze ilyenkor fontos, hogy melyik támadóról van szó, egy Mbappéval ezt könnyedén meg lehet oldani. Ezen kívül a technikás labdarúgókkal a félfordulatot sem veti meg.

Sok esetben viszont mégsem az első lövésre számít, hogy gólt eredményez neki, hanem a kipattanóra pályázik, mert olyankor már sokkal könnyebb dolga van a hálóba juttatni. Bizonyos esetben direkt nem tüzel jól, mert láthatóan blokkolni fogják a védők vagy a kapus hárít, de a kipattanóval már sokkal nagyobb esélye van találatot elérni.

Nem mindig teljesít azonban ő sem tökéletesen, legutóbbi ugyanis 28-2-vel zárta a WL-t, ettől függetlenül sokat lehet tanulni egyes megmozdulásaiból. Ami viszont még fontosabb, hogy minden egyes mérkőzésben az embernek fejben kell felépítenie, hogy mit szeretne játszani és azt hogyan valósítaná meg, valamint nem árt alkalmazkodni az ellenfél stílusához sem.

Aktuális nyereményjátékaink:

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!