3 kezdő kompozíció, amit kipróbálhatsz Teamfight Tacticsban

3 kezdő kompozíció, amit kipróbálhatsz Teamfight Tacticsban

Ma elhoztunk nektek 3 kompozíciót, amivel könnyedén győzedelmeskedhettek, még ha kezdők is vagytok az efféle játékmódban.

Ha annyira türelmes vagy, hogy kivárd az órákon át tartó queue-t, akkor te vagy az egyik szerencsés ember, aki kipróbálhatta a League of Legends legújabb játékmódját, a Teamfight Tactics-ot. A 9.13-as frissítés holnap érkezik meg, a rákövetkező napokban pedig az összes szerveren elérhető válik majd a mód.

A mechanikai skillek teljesen lényegtelenek a TFT-ben. Teljesen a stratégiáról, csapat összeállításokról és a tárgy építésről szól. Az a játékos nyer, akinek a legjobb csapata van – ez ilyen egyszerű. De rengeteg hős van, mindegyik egyedi képességgel, szinergiával, kaszttal és fajjal.

Meta jelenleg nem létezik a játékban. Nincs olyan, hogy legjobb összeállítás a hősökből, de nagyon jól tudják az emberek, hogy mi működik és mi nem. Itt van pár kezdő kompozíció, amivel elkezdhetitek TFT pályafutásotokat.

Noble/Wild

Ha minden veszni látszik, építs Noble-t. A játék korai szakaszában, szükséged lesz hősökre, akik felfogják a sebzést a többi egységedtől és támogatják is őket. Garen ideális választás ebben a szituációban. Egyensúlyban van a sebzése és a tankossága, és kombinálva más tankos hőssel, nem fog problémát okozni semmi.

Nem a bemenős kompozíciók közé tartozik és nem is igényel sok gondolkodást, de ha minden fel van fejlesztve, nagyon szórakoztató tud lenni. Ha össze tudod a teljes csapatot szedni – Garen, Fiora, Vayne, Lucian, Leona és Kayle – akkor egy szinte megállíthatatlan gárdát kapsz, persze csak ha nem Aurelion Sol várakozik az ellenfélnél.

Nem egyszerű Kayle-t találni egész a játék későbbi szakaszáig. Ez alatt az idő alatt, bátran használj másik szinergiát, mint például a Wildot. Warwick és Nidalee kombinációja határozottan erős. Warwick egy effektív off-tank Garen mellé és Nidalee egy kiváló DPS. Ha fel tudod fejleszteni 3-as szintig, akkor le fogja neked hozni a meccset. Adj neki egy Gyorstüzelő Ágyút és egy Guinsoo Dühpengéjét és ezekkel csodákra lesz képes.

Valamint, ne feledkezzünk meg Garenről. Sokkal jobb, mint a LoL-os verziója. Még ha a fő tankotok is, az egyik legjobb tárgy rá a Morellonomicon. Minél többet pörög, annál többet sebez. Halálos kombináció.

Amint elérted a kedvező pontot a játék vége fele, ezt a csapatot nagyon nehéz lesz kezelni. Összességében, ez +100 páncélt és 35 on-hit gyógyítás a 6 Noble számára, és bónusz támadási sebesség a Wild hősöknek.

Assassin/Ninja

Egy Assassinokból álló csapatnak nem sok értelme van a LoL-ban, de TFT-ben nagyon is jól működik. Általában szolid tankok mögött lenne érdemes játszani, de ha csak Assassinokat sorakoztatsz fel, a nyers erőd akkora lesz, hogy bármit elpusztítasz.

Zed lesz az egyik fontos darabja a csapatnak. Mind az Assassin, mind a Ninja kategóriába beletartozik és mind a kettő szinergiából tud profitálni. Először, érdemes csak egy Ninjaval játszani, de amint eléred a 9-es szintet és még két spatulát is összetudsz szedni egy Force of Nature-re, már 6 Assassin és 4 Ninja szinergiáját élvezheted. Együttesen +60% AD-t kapnak a Ninjak és 350% kritikus sebzést az Assassinok. Mind ez kombinálva pár tárgyal és könnyedén túljutsz bármilyen ellenfélen.

Akárhogy is, nehéz lehet a játék ezen fázisába eljutni. Ebben az esetben, dinamikusnak kell lenned. A TFT nem arról szól, hogy választasz egy kompozíciót és arra építesz végig – az alkalmazkodás a lényeg. Arra érdemes koncentrálni, hogy szépen lassan kezded a játékot, és kihasználod az időd arra, hogy felépítsd a hősöket, amikre szükséged van. Játssz ki pár tankot és közben építgesd az Assassinokat is.

Még ha el is veszted az első pár PVP kört, így is elég jó helyzetben kell, hogy legyél. Lehetőséged lesz elsőként választani a hősök közül és a veszteséged segítségre lesz egy kis arany szerzésében. Amint megvannak a szükséges erőforrások, addig frissítsd a hősöket ameddig szükség van rá és állítsd össze a csapatot, amit szeretnél.

Glacial

A Glacial szinergia az egyik legerősebb buff a játékban. Annak ellenére, hogy most nerfelték, még így is erős. Ha 6 Glacial van a csapatodban, akkor 40% esélyed lesz, hogy elkábítsd ellenfeled 2 másodpercre ütésenként. Kombináld ezt megfelelő mennyiségű sebzéssel, és megállíthatatlan leszel. Az ellenfeleidnek szinte esélyük sem lesz győzedelmeskedni feletted.

Nem egyszerű összeszedni 6 Glacialt, de semmi baj nincs a 4-gyel, vagy akár a 2-vel sem. Volibear és Sejuani kellene, hogy legyen a 2 fő hős a csapatodban. Mind a ketten tankosak, nagyon jó sebzésük van, és végeláthatatlan CC-vel rendelkeznek.

Sejuani végső képessége kulcsfontosságú. Meglepően messzire elér és az ellenfél egész csapatát képes elkábítani. Igaz, 4 aranyba kerül, és 3-as szintűre fejleszteni sem egyszerű. De már egy 2-es szintű Sejuani is nagyon erős tud lenni és nem szabad alábecsülni.

Ha megvan a 6 Glacial, automatikusan hasznát fogod venni az Elementalist szinergiának. De ennek ellenére, van egy pár lehetőség, amik közül választani lehet. Vagy a harmadik Elementalistra mész, ami akár egy Brand is lehet és az AoE képességének hála nagyon erős leszel, vagy szóba jöhet egy Kennen is a Ninja passzívnak hála. Teljesen mindegy melyiket választod, mert mind a kettő által kapni fogsz a játék elején egy elementált, ami tankos és felfogja számodra a sebzést, szóval nagyon is megéri.

A Glacial rugalmas, és mivel nagyon erős, több fajta szinergiával összehozható. Az Elementalist helyett, akár választhatsz Rangert is. Ashe és Volibear a két legnagyobb DPS-ed, szinte minden tárgyat arra kell helyezni aki előbb 2-es vagy éppen 3-as szintű lett. Választhatsz Varust a hosszú hatótávolság és a sebzés miatt, vagy akár Kindred is ideális lehet. Ha a csapat közepére helyezed, akkor egy védelmező pajzsként lesz jelen, ami megmenthet a haláltól.  

Aktuális nyereményjátékaink:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!