"A Vivo Keyd-t a brazil TSM-ként emlegetik" - mumus100 interjú

Magyarország egyik legjobb játékosa Brazíliában folytatja pályafutását. Mumus100-at kérdeztük.

Hazánk egyik legmagasabban rangsorolt, nemzetközi szinten vitézkedő felső ösvényese, mumus100 áttette székhelyét Brazíliába, ugyanis május 22-től már a Vivo Keyd csapatát erősíti. Erről is kérdeztük mumust!

Miután az MnM-mel elváltak útjaid, május 17-án az ASUS ROG Elite felsõ ösvényén tûntél fel a SEC IX. szezonjának negyeddöntõjében. Alig öt nappal késõbb már hivatalosan is bejelentetted, hogy Brazília és a Vivo Keyd a következõ állomás. Hogy kerültél kapcsolatba az ASUS ROG csapatával, és végül miért döntöttél a Brazíl másodosztály mellett? Érkeztek más megkeresések is?

A mostani átigazolási szezonom volt az eddigi legreményteljesebb és mondhatnám a legsikeresebb is. Rengeteg spanyol csapattal tárgyaltam, de azonkívül voltak német, olasz és egy török megkeresésem is. ASUS ROG-nál csak besegítettem egy barátomnak semmi komolyabb dolog nem volt a szervezettel úgyhogy velük nem is részletezném a helyzetet.
A döntésem végül a Brazil csapat mellet volt hiszen a Vivo Keyd-t a brazil TSM-ként emlegetik, és egy ilyen történelmi csapatban bizonyítani és részt venni egy hatalmas érdem.

A VK a téli 4. helyezés után, a nyári szezonban csak a 7. pozíciót tudta megcsípni. Két új játékossal is erõsített a gárda, veled és Grellel, aki az LLA második helyezett csapatától érkezett. Az igazolások után milyen elvárásokkal vág bele a VK a következõ szezonba?

A cél egyértelműen a liga megnyerése és visszakerülni az 1. osztályba. Most a 3. hét után az első helyen ülünk és a legnagyobb esélyesei vagyunk az előlépésnek. Remélhetőleg fent tudjuk majd tartani a fix fejlődést és folytatni a sikerszériánkat.

Többször írtad, hogy számodra a LEC a kitűzött cél, amiért ezt a karriert választottad. Még mindig ez lebeg a szemed előtt? Szerinted mi hiányzik még ahhoz, hogy Vizicsacsi után, második magyar idézőként bejuss az európai top ligába?

Igen még mindig ez a cél. Egy elég komplex kérdés összességében hogy mi hiányzik belőlem. Jelenleg nagyobb hiányosságaim vannak brand és kapcsolatépítés terén amik sajnos valamennyire visszahúznak a feljebbjutástól. Ennél nagyobb problémáim voltak magabiztossággal, csapatban való funkcionálással valamint egészséges szokások építésével amikre kifejezetten nagy hangsúlyt fektettem az elmúlt hónapokban. Évekig nem volt jó szezonom és az előző brit liga volt úgymond a “redemption” szezonom, ahol a sok tanulttal feljebb tudtam lépni. Eddig 2 MVP-vel a nevemen, az 1. helyen vagyunk Brazíliában, és remélhetőleg tovább tudom görgetni ezt az új, teljesebb játékot amit képviselek.

Játszottál már orosz ligában, majd Angliában is, kitérőt tettél Koreába, most Brazíliában telnek a mindennapjaid. Mennyire tudsz gyorsan beilleszkedni egy-egy új csapatba és teljesen új országba? A nyelvi, kulturális és egyéb különbségeket könnyedén áthidalod?

Csapaton belül nyelvi problémák sohasem voltak még. A kulturális sokkot sem kaptam egy új helytől sem. Általában mindegy hova megy az ember, a csapattársaid ugyanúgy League of Legends szerető nyitott emberek lesznek.

A koreai túra láthatóan nagyon jót tett neked, azt követően mégse jöttek a komolyabb felkérések, vagy eredmények. Te hogy látod ezt belülről?

A legnagyobb oka hogy a Vivo Keyd-nél kötöttem ki a koreai utamnak köszönhetem. A csapat tulajdonosa koreai, és toplaner keresése során rengeteg koreai “felderítőtől” az én nevemet kapta vissza. Így visszagondolva nagyon nagy elvárásaim voltak csapat szempontjából Korea után, és egy LEC csapatban mindenféleképpen megbuktam volna. A mechanikai képességeim megvoltak Korea után, de rengeteg más hiányosságaim voltak még, ezeket be kell pótolnom máshonnan.

A rengeteg csapatváltásból úgy tűnik, hogy nem találod a helyed. Korábban írtad, hogy rengeteget dolgoztál azon, hogy ne csak a játékban, hanem testileg és lelkileg is fejlődjél. Az MnM-ben szerzett MVP címek és a szép eredmények után sokan várták, hogy végre kitárulnak előtted azok a kapuk, amikbe annyi időt és energiát beleöltél. Szerinted hiányzik még mindig valami belőled? Hogy érzed magad jelen helyzetedben és mit üzensz a magyar rajongóidnak, akik szép számmal követik a pályafutásod és az élő közvetítéseid?

Úgy érzem az elmúlt idők munkája végre meghozta a gyümölcsét és a Keyd egy olyan csapat, ahol ténylegesen bizonyíthatok végre. Természetesen még hosszú az út és rengeteg dolog van amin javítani kell, de végre teljesen oda tudom tenni magam produktív részese lehetek a csapatnak. Azoknak akik ennyi inaktivitás után is próbálnak követni azoknak köszönöm és remélem Brazíliában is büszkévé tudom őket tenni.

Aktuális nyereményjátékaink:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!