NVIDIA RTX SUPER videokártyák: első képek és minden tulajdonság!

Már nem kell sokat aludni, hogy végre a kezünkben tarthassuk a legújabb NVIDIA RTX SUPER videokártyákat.

Július 2-án hivatalosan is bemutatja majd az NVIDIA a legújabb RTX SUPER videokártyákat, sőt az RTX 2060 SUPER és RTX 2070 SUPER grafikus kártyákra egy héttel a bejelentés után, július 9-én már le is csaphatunk. Az RTX 2080 SUPER megjelenési dátuma egyelőre még ismeretlen, de Az ígéretek alapján elég durván odapörkölnek a jelenlegi RTX és az eggyel régebbi GTX kártyáknak az új tesók, amik külsőleg és belsőleg is megújultak!

Az RTX 2060 SUPER a legolcsóbb darabja lesz a sorozatnak, ami az ígéretek szerint gyorsabb lesz, mint a GTX 1080, sőt a sima RTX 2060-ra is ráver átlagosan 15 %-ot teljesítményben. Az RTX 2070 SUPER erősebb lesz a GTX 1080 Ti-nál, ez azt jelenti, hogy a jelenlegi RTX 2070-hez képest 16 %-os gyorsulásra számíthatunk. Az RTX 2080 SUPER-ről egyelőre csak annyit tudni, hogy megelőzi majd a Titan Xp-t, legalábbis az NVIDIA ezt állítja.

Mindhárom SUPER kártya többet fogyaszt majd a sima RTX-eknél, ezért a gépújításkor érdemes figyelni a PC tápegységének teljesítményére. A nagyobb fogyasztáshoz és jobb teljesítményhez magasabb árcédula is tartozik, egyelőre azonban még nem tudni, hogy pontosan mennyi is az annyi. A fórumokon 50-80 dolláros plusz költségekkel számolnak az emberek, ami 15 000 - 25 000 forintot jelentene. Ez talán túlságosan is optimista elképzelés, de remélhetőleg a 100 dolláros, 30 000 forintos pluszt nem lépik át a SUPER kártyák a sima RTX-ekhez képest. (Az egyik online webáruházban már fel is tűntek az EVGA RTX 2070 SUPER kártyák, amik 600 dolláros árcédulát kaptak. Ez azt jelenti, hogy nagyjából 190 - 200 ezer forintért lehet majd hazánkban beszerezni ezeket az alkatrészeket.)

Az RTX SUPER videokártyák tulajdonképpen a sima RTX kártyák Ti változataiként érkeznek majd a polcokra. Ha megfelelő árazással sikerül ellátni őket, akkor kiváló vételnek számíthatnak majd a komolyabb gamerek, vagy más hardverigényes területen dolgozók számára. A GTX 1070 Ti is nagy vétel volt a maga idejében, hasonlóval kéne ezúttal is előrukkolnia az NVIDIA-nak.

Nektek hogy tetszenek az új NVIDIA RTX SUPER kártyák?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!