Öt topklub, akikkel bombaerős utcai csapatot állíthatnánk ki

Öt topklub, akikkel bombaerős utcai csapatot állíthatnánk ki

A Volta játékmód a FIFA20-ban legalább annyira meghatározó elemmé válhat, ha jól eltalálják, mint az 1998-ban látott teremfoci.

A FIFA20 szeptember 27-én lesz elérhető a boltok polcain, illetve válik letölthetővé online - kivéve, ha a standard verziónál komolyabbat rendel elő valaki, akkor már 3 nappal korábban tolhatja majd. A Volta egy nagyon érdekes újítása lesz a játéknak, a z utcai futball ugyanis üde színfoltja a labdarúgásnak. Az EA ígéretei szerint 3v3, 4v4 és 5v5 verziója is lesz a street footballnak, és akár a profi együtteseket is használhatjuk meccseink során. Ez azt is jelenti, hogy bizony az eredeti kezdőket nem kicsit kell megvariálnunk, ha egy ütőképes gárdát akarunk kicsiben létrehozni. A professzionális futsal sem marad ki a felsorolásból, ekkor kemény borításon focizhatunk, kisebb labdával öt az öt elleni felállásban.

Megnéztük, hogy az öt legnagyobb klubnál - persze ezzel lehet vitába szállni - hogyan nézne ki egy mini csapat az utcán.

Barcelona

  • Formáció: 1-2-1
  • Csapat: ter Stegen, Busquets, Coutinho, Messi, Suarez.
  • Csere: Dembele

A kapuban egyértelműen Ter Stegen állna. Hátulról akár egy-egy jó indítása is lehet, amivel előnyös helyzetbe hozná a támadóit. A védekezést illetően el lehet azért erősen gondolkozni, de talán Busquetset érdemes ide pakolni, mert azt gondolom minden képessége megvan, hogy jól helytálljon. Labdát szerez, jól helyezkedik és habár nem minden aspektusában világklasszis, biztos helye lenne a kezdőben, viszont egy Jordi Alba vagy Umtiti szintén remek opció. Bár Coutinho nem feltétlen bizonyított nagypályán a katalánoknál, de technikás és ügyes játékosról lévén szó, minden ponton segítené a gárdát. Messi és Suarez helye pedig kirobbanthatatlan. A játékvezető nélküli módban az uruguayi alighanem aranyemberré válhatna rövid idő alatt. De a viccet félretéve, Messi gyorsasága, ügyessége és termete, valamint technikája fazont szabhatna a játékunknak.

PSG

  • Formáció: 1-1-2
  • Csapat: Areola, Silva, Veratti, Mbappe, Neymar.
  • Csere: Di Maria

A Neymar és Mbappé kettős elég nagy félelmet keltene az ellenfélben. Nagyon figyelnie kellene rájuk, mivel a francia villámgyors, kirobbanásai gólveszélyesek és még ügyesen is bánik a labdával, ami Neymarról is elmondható, jelenleg talán a legtechnikásabb brazil, csak egy kicsit törékeny szegény. A Volta legnagyobb ratinggel rendelkező játékosa is lehet, de komolyan, nem lepődnénk meg. Verratti és Silva remekül kiegészítené őket, kemények, nem félnek az ütközéstől és ők sem ügyetlenek, ha a passzjátékról van szó.

Juventus

  • Formáció: 1-2-1
  • Csapat: Sczcesny, Sandro, Dybala, Costa, Ronaldo.
  • Csere: Cuadrado

Cristiano Ronaldot nehéz lenne elképzelni egy utcai futball pályán, mert bár még mindig a világ egyik legjobbjának tartják számon, a kis területen való cselei és trükkjei talán már megkoptak az évek során. Ettől még nagyszerűen bánik a labdával és nem lehetne kispadra ültetni, mert biztosan hatalmas gólokat lehet majd vele lőni. Dybala és Costa mögötte elvégzik a piszkos munkát és nagy munkabírású játékosokként felszántják a pályát, mérettől függetlenül. A futás pedig hatványozottan fontos az utcai futballban is. Legyen szó passzjátékról vagy egy az egy elleni cselezésről, rájuk lehetne számítani. Sandro már a FIFA19-ben is remek hátvédnek számított, de most újfent bizonyíthatná ezt. A védekező feladatot tökéletesen ellátná, de az előrejátékot is nagyon jól meg lehetne oldani vele. Helyére akár Chiellini is szóba jöhet, de a kispálya miatt inkább a 28 éves brazilra voksoltunk.

Real Madrid

  • Formáció: 1-1-2
  • Csapat: Courtois, Marcelo, Modric, Bale, E. Hazard.
  • Csere: Vinicius Junior

Eden Hazard érkezésével ő biztosan kezdő lenne. Bale párjaként elképesztőe támadójátékot lehetne produkálni. Ha a gyorsasága és a cselei mellett a gólérzékenysége fejlődik, akkor a Volta-ban lesz helye a walesi támadónak. Luka Modric szuper irányító lehet mögöttük, előre hátra játékban nagyon hasznos lehetne. Marcelo pedig szintén jól érezné magát a kispályán, mert remek hátvéd, de az offenzív akciókban is otthon érezné magát.

Manchester United

  • Formáció: 1-1-2
  • Csapat: De Gea, Bailly, Pogba, Rashford, Martial.
  • Csere: Sanchez

A vörösök egy ideje nem tudják hozni az igazi klasszis szintet a labdarúgásban, de kétségtelen, hogy van náluk néhány nagy tehetség. A kapusuk De Gea egy ideje már a FUT-ban is meghatározó, alighanem itt is jól véd majd. Pogba talán körülményesnek tűnhet, de azért a franciáról tudjuk, hogy képes a komplex, ügyes, gyors és technikás futballra is. Baillyvel jól kiegészítenék egymást, hisz ő lenne az izom és a takarító ember. Elől a Rashford Martial duó szállíthatná a gólokat. Robbanékonyak és pazarul képesek bánni a labdával, ami zsebkendőnyi területen sosem hátrány.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!