Nem túl meggyőzőek a teszteken az RTX 2060 és 2070 SUPER videokártyák!

Nem túl meggyőzőek a teszteken az RTX 2060 és 2070 SUPER videokártyák!

Befutottak az első tesztek az RTX 2060 és 2070 SUPER videokártyákról, amik nem igazán forgatták fel a piacot.

Hivatalosan is leleplezte a világ legnagyobb videokártya gyártója a legújabb szériáját. Az RTX 2060, 2070 és 2080 megkapta a SUPER kiadást, ami plusz teljesítményt jelent, egy jelentősebb felár ellenében. A kapott értékek alapján nem ez a széria fogja az NVIDIA-t a megerősíteni a vezető pozíciójában, de ha valaki most gondolkodik gépújításon, azoknak elfogadható alternatívák jelenthetnek. Mutatjuk a legfontosabb számokat, azaz az FPS értékeket a legnépszerűbb videojátékok futtatása közben!

A RAGE 2 a tesztelt játékok közül a legújabb és egyben a leginkább gépigényes is, ezt jól mutatja, hogy 4K-ban se az RTX 2060 SUPER, se az RTX 2070 SUPER még csak meg sem tudta közelíteni a 60 FPS-t. A 30 FPS-t átlépték ugyan, de inkább vegyük lejjebb a felbontást és maradjunk a 2K-s tartományban.

A single-player lövöldözés után evezzünk a multi FPS-ek világába. Az R6S-nál elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű képkockaszám, hogy maximalizálni tudjuk a KDA arányunkat. A SUPER kártyák hozták a formájukat, de annyival nem mutatnak többet, mint idősebb testvéreik.

Ha valakinek inkább a lassabb játékmenet jön be, annak sem kell keresgélnie tovább, mert a SUPER kártyák teszik, amiért gyártották őket. Az a néhány plusz FPS nem biztos, hogy megéri a plusz tízezreket, de a legújabb technológiát meg kell fizetni.

Ha az RTX 2060 SUPER-t vesszük alapul, akkor 10-13 %-kal jobb értékeket kaphatunk, mint a sima változatnál mértek, az RTX 2070 SUPER és a sima RTX 2070 között hasonló differenciát lehet megfigyelni. Ezért a pár FPS-ért egyértelműen nem éri meg váltani, ha már valaki rendelkezik egy RTX kártyával, de aki teljesen új konfigurációt, vagy csak egy új és erős videokártyát szeretne vásárolni, annak esetleg megérheti az a plusz költség a nagyobb teljesítményért cserében.

Az ár / érték diagramok alapján szintén hasonló következtetésre juthatunk. Az RX 570 / 580 / 590 kártyákkal nem lehet és nem is akar versenyezni az NVIDIA, de a GTX 1660 már egy egész jó próbálkozásnak tűnik a középkategóriában. Az RTX 2060 és 2070 SUPER jelzéssel, vagy anélkül is drágának számít a piacon, de egyértelműen jobbnak tűnnek, mint az AMD VEGA 64 videokártyái, sőt a pletykák szerint az új NAVI szériától sem kell tartani az NVIDIA-nak. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mennyit akar rászánni a PC-jére, de az RTX 2060 és 2070 SUPER kártyák, ha nem is érik meg jobban, de így is ajánlottak lehetnek azoknak, akik mindenképp a legújabb technológiára vágynak és nem zavarja őket, hogy több áramot fogyaszt a gépük. Félmillió körüli PC-kbe ezek alá nem érdemes ma már adni.

Az RTX 2060 SUPERt és az RTX 2070 SUPERt már július 9-étől lehet majd kapni a boltokban. Előbbit nagyjából 15000 forinttal drágábban, mint a sima RTX 2060-ast, utóbbit nagyjából 20000 forinttal drágábban, mint a sima RTX 2070-est.

Ha még több tesztet szeretnétek megnézni, akkor kattintsatok ide, vagy a Full HD-s Assassin's Creed Odyssey alatt mért értékekre!

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Galéria

Kövess Minket!